Acties (links) en hotspots

Voeg interactiviteit toe aan uw Lucidchart-diagrammen door acties toe te voegen aan vormen! Met acties kunt u van elk object op uw canvas een knop maken die activiteit activeert wanneer erop wordt geklikt. U kunt uw vormen koppelen aan andere pagina's van uw document, externe webpagina's en ze zelfs gebruiken om tussen de lagen van uw document te schakelen.

Als u een actie aan een vorm in uw document wilt toevoegen, selecteert u de vorm en klikt u vervolgens op het bliksemschichtpictogram in de eigenschappenbalk.

Kies uw actietype boven aan de modal en volg de aanwijzingen (zie secties hieronder voor details).

Volg deze stappen om uw vorm te koppelen aan een pagina van een ander Lucidchart-document:
  1. Selecteer de optie Document uit het actiemodel.

2. Klik op documenten bladeren om uw documentenpagina te openen.
  3. Klik op de miniatuur van het document waarnaar u wilt linken en gebruik de pijlen om naar een specifieke pagina te schakelen.
  4. Klik op Selecteer .
Volg deze stappen om uw vorm te koppelen aan een externe webpagina:
  1. Selecteer de optie Web in het actiemodel.

2. Plak de URL waarnaar u wilt linken.
  3. Als u wilt dat de URL op dezelfde pagina als het document wordt geladen (in plaats van in een nieuw venster te openen), schakelt u het selectievakje naast Openen in een nieuw venster . Houd anders dit vakje aangevinkt.
Volg deze stappen om uw vorm te koppelen aan een andere pagina van uw Lucidchart-document:
  1. Selecteer de optie Pagina in het modal Acties.

2. Selecteer in de vervolgkeuzelijst de pagina waarnaar u wilt linken of klik op het + teken om een nieuwe pagina in uw document te maken en naar die pagina te linken.
Volg deze stappen om uw vorm te gebruiken om een of meerdere lagen van uw document te schakelen, weer te geven of te verbergen:
  1. Selecteer de optie lagen uit het actiemodel.

2. Selecteer een laag of meerdere lagen in een van de vervolgkeuzelijsten.

3. Vink de vakjes aan naast de laag (lagen) die u wilt verbergen / tonen / schakelen met de actie, of klik op het + teken om een nieuwe laag te maken om op te reageren.
  4. Klik op Gereed .
Volg deze stappen om uw vorm te gebruiken om het maken van een e-mail aan een opgegeven ontvanger te activeren:
  1. Klik op de optie E-mail in het actiemodel.

2. Voer het e-mailadres in waarnaar u de getriggerde e-mails wilt verzenden.

Transformeer uw Lucidchart-documenten in interactieve diagrammen met acties en hotspots! Met acties kunt u van elke vorm op uw canvas een knop maken. Lees verder om te leren hoe acties u kunnen helpen bij het organiseren van complexe documenten.

We beginnen met de fact sheet voor het bedrijf om te laten zien hoe u elk document met een paar eenvoudige stappen kunt verbeteren. De fact sheet van het bedrijf geeft een korte visuele samenvatting van uw bedrijf voor potentiële klanten, investeerders of werknemers. De sjabloon biedt ruimte voor u om de geschiedenis, producten en doelen van uw bedrijf te laten zien, zoals hieronder weergegeven:

Hoewel deze sjabloon als een goed startpunt fungeert, kunt u met acties extra indruk maken op uw publiek. In plaats van een eenvoudig tekstvak met de sociale mediahandvatten van uw bedrijf, voegt u een actie toe met een externe link die ze rechtstreeks naar uw pagina's stuurt. Door de inspanningen van uw publiek te verminderen, kunt u de betrokkenheid vergroten.

Voeg op dezelfde manier niet alleen logo's toe om aan te tonen dat uw belangrijkste klanten ING, Amazon en CVS zijn. Voeg een externe koppelingsactie toe aan de logo's die uw doelgroep rechtstreeks naar de bedrijfswebsites van uw klanten brengt. Als u bovendien specifieke prestaties of projecten wilt markeren die voor die klant zijn voltooid, kunt u een pagina aan uw document toevoegen door op het pictogram Screen_Shot_2019-09-13_at_4.51.58_PM.png onder aan uw canvas te klikken. Vervolgens presenteren je beste werk op die pagina en voeg een actie om het logo dat de pagina wordt geopend, zoals hier getoond:

(U kunt meer informatie over hoe je pagina's te gebruiken in leren dit artikel ).

Of u nu klantprojecten wilt weergeven, foto's wilt verbinden met LinkedIn-profielen of extra inhoud wilt schakelen met laag , acties helpen u uw document te organiseren om te voorkomen dat u uw publiek overbelast. Probeer het zelf uit met de lege bedrijfsfichesjabloon of een ander Lucidchart-document!

Wat is het verschil tussen acties en hotspots?
Hotspots zijn vormen waaraan u een actie koppelt. Je kunt hotspots uit de standaardvormbibliotheek slepen en op je canvas neerzetten, en ze blijven onafhankelijk van elke andere vorm. Acties daarentegen zijn gekoppeld aan een specifieke vorm.

Kan ik meerdere acties aan dezelfde vorm toevoegen?
Ja! U kunt een tweede (of derde, etc.) actie aan een vorm toevoegen door dezelfde stappen te volgen die u hebt gedaan om de eerste actie toe te voegen.

Hoe kan ik de actie activeren die aan een vorm is gekoppeld in de Lucidchart-editor?
Om de actie in verband met een vorm te activeren vanuit de Lucidchart-editor, drukt u op command / ctrl > Shift en klikt u vervolgens op de vorm.