De documentpagina

Nadat u inlogt bij Lucidchart, komt u op uw documentenpagina terecht. Dit is de startpagina van uw account. Vanuit deze pagina kunt u documenten en mappen maken, ordenen en delen, Visio- en andere bestanden importeren en van alle functies van uw account gebruikmaken. Lees verder om meer te weten te komen over de onderdelen van de documentpagina en wat u ermee kunt doen.

De header van de documentenpagina geeft u toegang tot de volgende functies in uw Lucidchart-account.

Website van Lucidchart
Klik op lucidchart_icon.png aan de linkerkant om naar de startpagina van de website van Lucidchart te gaan. Hier kunt u alles te weten komen over het product en de vele gebruiksmogelijkheden.

Documentenviewer
Klik op documents button om terug te gaan naar uw documentenpagina.

Integratiebeheer
Klik op integrations button om naar Integratiebeheer te gaan.

Houd uw muis over een tegel in Integratiebeheer voor meer informatie over een integratie of om deze op uw account te installeren. Integraties die gemarkeerd zijn met team_icon_small.png zijn alleen beschikbaar voor team- en bedrijfsaccounts. Als u op install_integration.png klikt, wordt u dus doorverwezen naar uw accountinstellingen, waar u uw account kunt upgraden.

Hulpcentrum
Heeft u vragen over Lucidchart? Klik op help_button.png om naar het Hulpcentrum te gaan. Hier vindt u een grote hoeveelheid artikelen en video's over de functies, integraties en instellingen van Lucidchart.

Meldingenfeed
Klik op notifications_icon.png om naar uw meldingenfeed te gaan.

U moet op de documentenpagina zijn om dit pictogram te zien.

• Klik op gear_icon.png aan de rechterbovenkant om naar uw accountinstellingen te gaan. Hier kunt u kiezen welke meldingen u wilt ontvangen. U kunt meldingen in- en uitschakelen voor de volgende gebeurtenissen:

• Een gebruiker plaatst een opmerking bij een document waarop u geabonneerd bent
    • Een gebruiker bewerkt een document waarop u geabonneerd bent
    • Een gebruiker deelt een document of map met u
  • Naast de optionele meldingen hierboven ontvangt u altijd een melding als een gebruiker u uitnodigt om lid te worden van een Lucidchart-team .
  • Als u een melding ontvangt dat er een document met u gedeeld is, kunt u dat document openen door op de melding in uw feed te klikken. U krijgt geen toegang tot gedeelde mappen via deze feed, maar u kunt een gedeelde map wel vinden door op de naam te zoeken in uw documentenpagina.
  • U krijgt ook meldingen per e-mail voor gebeurtenissen waarop u geabonneerd bent.
  • U kunt items op elk moment uit uw meldingenfeed verwijderen door aan de rechterkant van een melding op remove_a_notification.png te klikken.
Meer
U kunt op uw e-mailadres aan de rechterkant van de header klikken om naar uw accountinstellingen te gaan, uit te loggen of naar het fantastische merkbeheerplatform van Lucidpresste gaan.

Aan de linkerkant van de documentenpagina bevindt zich Mapbeheer. Hier kunt u mappen aanmaken en beheren.

• Bovenaan dit paneel ziet u een boomstructuur met alle mappen die u aangemaakt heeft of die met u gedeeld zijn.
  • Bovenaan de boomstructuur staat een map met de naam "Mijn documenten". Dit is de hoofdmap: deze bevat alle mappen en documenten die u gemaakt heeft. De rest van uw mappen staat hieronder in alfabetische volgorde.
  • Mappen die met u gedeeld worden, of die u met andere gebruikers deelt, worden aangeduid met one_person_sharing_icon.png.
  • U kunt de inhoud van een map uit- of samenvouwen door op het driehoekje naast de naam te klikken.
  • Plaats een map in een andere map door het label van de map naar de andere map te verslepen en neer te zetten.
  • Klik met de rechtermuisknop op het label van een map of klik op edit_icon.png naast een mapnaam om de volgende opties te openen:

Nieuwe map: Een nieuwe submap binnen de map aanmaken.
    Nieuw document: Een nieuw document binnen de map aanmaken.
    Delen: Het dialoogvenster delen openen, van waaruit u bijdragers kunt uitnodigen om de documenten in de map te bewerken, te bekijken of opmerkingen hierbij te plaatsen.
    Naam wijzigen: De naam van de map wijzigen.
    Verwijderen: De map naar de prullenbak verplaatsen, waar deze na 7 dagen permanent wordt verwijderd. U kunt de map ook handmatig naar de prullenbak slepen.
    Gegevens: Een dialoogvenster openen waarin de naam, het aantal items en de eigenaar van de map worden weergegeven.

• Onderaan de mapstructuur ziet u het volgende:

recent_documents.png: Deze map bevat de documenten die u of een bijdrager onlangs hebben geopend, geordend van nieuw naar oud.
    shared_with_me.png: Deze map bevat alle documenten die een andere gebruiker met u heeft gedeeld, geordend van nieuw naar oud.
    trash.png: Deze map bevat alle documenten die u in de afgelopen 7 dagen naar de prullenbak heeft verplaatst.U kunt een document in de vorige map terugplaatsen door met de rechtermuisknop op de thumbnail te klikken en "herstellen" te kiezen.
    search_results.png: Als u tekst invoert in de zoekbalk aan de rechterbovenkant van de documentenviewer, wordt er een lijst met resultaten weergegeven.Als u wegklikt van de pagina met zoekresultaten, kunt u deze opnieuw bekijken door op "zoekresultaten" te klikken.

Onder de header ziet u een rij sjablonen die toegespitst zijn op de persona die u heeft geselecteerd toen u voor het eerst inlogde.

• Klik op een thumbnail om een bewerkbare versie hiervan te openen.
  • Klik op new_blank_document.png om een volledig nieuwdocument aan te maken.
  • Blader door de sjabloonbibliotheek van Lucidchart door op more_templates.png te klikken.
  • Als u de sjabloonbanner wilt verbergen, klik dan op more_icon.png in de rechterbovenhoek en kies "sjablonen verbergen". U kunt het op elk gewenst moment weer inschakelen op het tabblad Voorkeuren van uw accountinstellingen.
Het hart van de documentenpagina is de documentenviewer, die alle documenten en submappen binnen een geselecteerde map weergeeft. Standaard geeft deze viewer de inhoud van de map "Mijn documenten" weer.

Documenten en mappen maken en bestanden importeren
  • Klik op create_a_new_document.png om een leeg document aan te maken.
  • Klik op open_the_template_library_.png om de sjabloonbibliotheek te openen.
  • Klik op create_a_new_folder.png om een nieuwe map aan te maken.
  • Als u een bestand vanuit een ander platform wilt importeren en openen met Lucidchart, klik dan op import_button.png en kies een bestandstype. Nadat u een Visio-, Gliffy-, Draw.io- of OmniGraffle-bestand heeft geïmporteerd, verschijnt er een nieuw document met het diagram in uw documentenviewer. Nadat u AWS-architectuur heeft geïmporteerd, wordt er automatisch een nieuw document met de inhoud van uw geïmporteerde bestand(en) geopend in de editor.
Zoeken naar documenten en mappen
  • Gebruik de zoekbalk rechtsboven om binnen uw account naar een document of map te zoeken. De viewer geeft elk item weer waarvan de naam de inhoud van de zoekbalk bevat.

• Als u wegklikt van de zoekresultaten, kunt u deze op elk moment opnieuw bekijken door op search_results.png onderaan Mapbeheer te klikken.
De documentenviewer ordenen
  • Standaard worden uw documenten en mappen weergegeven als thumbnails, geordend van nieuw naar oud, maar u kunt dit wijzigen met de pictogrammen rechts van de zoekbalk.
  • Klik op modify_docs_viewer_style.png om van een thumbnailweergave naar een lijstweergave te gaan.
  • Klik op modify_docs_viewer_ordering.png om de volgende sorteeropties te tonen:

• U kunt ook sorteren op A - Z of Z - A door in de lijstweergave op "Titel" te klikken, of op Nieuw - Oud of Oud - Nieuw door op "Gewijzigd" te klikken.

Documenten en mappen delen
  • Houd uw muis over een document of map en klik op share_your_document.png om het dialoogvenster voor delen te openen. Of klik op more_document_options.png en kies "Delen".
  • Voer in het dialoogvenster een e-mailadres, gebruikersnaam of groepsnaam in en klik op Screen_Shot_2018-01-25_at_9.47.56_AM.png.
  • Het item verschijnt in de map shared_with_me.png van de gebruiker.
  • Items die met u gedeeld worden, of die u met andere gebruikers deelt, worden aangeduid met two_person_sharing_icon.png.
Meer
Houd uw muis over een document of map en klik op more_document_options.png of more_icon.png om de volgende opties te openen:
  • Openen: Het document openen in de editor of de inhoud van de map bekijken. U kunt ook uw muis over het document of de map houden en op open_your_document.png klikken.
  • Naam wijzigen: De naam van een document of map wijzigen.
  • Kopiëren: Een kopie maken van het document of de map.

• De kopie wordt weergegeven als het recentste item in uw viewer.
    • De inhoud van de oorspronkelijke map wordt naar de nieuwe map gekopieerd. Het kan echter een paar minuten duren voordat de inhoud geladen is.
  • Verwijderen: De map naar de prullenbak verplaatsen, waar deze na 7 dagen permanent wordt verwijderd.
  • Delen: Nodig bijdragers uit om uw document of map te bewerken, te bekijken of opmerkingen hierbij te plaatsen.
De volgende opties zijn alleen beschikbaar voor documenten:
  • Herinnering instellen: Een terugkerende herinnering instellen om uw document bij te werken na een opgegeven aantal dagen.
  • Wijzigingsmeldingen ontvangen: Een melding ontvangen als uw document bewerkt is.
  • Converteren naar sjabloon: Uw document naar een sjabloon omzetten.

• Kies een categorie voor het sjabloon in het dialoogvenster dat verschijnt, voer een omschrijving in en klik op Screen_Shot_2018-01-25_at_10.49.49_AM.png. U kunt deze gegevens wijzigen door op more_document_options.png te klikken en "Sjabloongegevens bewerken" te kiezen.
    • Deze optie maakt geen kopie van uw document, maar zet uw document om naar een sjabloon.
    • U kunt uw sjablonen terugvinden in het gedeelte "Persoonlijk" in de sjabloonbibliotheek.

• U kunt een bewerkbare kopie van een sjabloon maken door uw muis over de thumbnail te houden en Screen_Shot_2018-01-25_at_9.53.48_AM.png te kiezen, of door op de thumbnail in de sjabloonbibliotheek te klikken.
    • U kunt een sjabloon bewerken door op more_document_options.png te klikken en "Sjabloon bewerken" te kiezen.
  • Gegevens: Een dialoogvenster openen waarin de naam, grootte, aanmaakdatum en laatste wijzigingsdatum worden weergegeven.