Importeren van SVG-bestanden naar Lucidchart OnPrem voor Confluence Server

Als u met Confluence 5.x werkt, kunt u een probleem tegenkomen waarbij het importeren van SVG mislukt en u gevraagd wordt nog een uitbreiding te installeren. Dit komt doordat Confluence 5.x slechts gedeeltelijk bepaalde functionaliteit bevat die nodig is voor het importeren van SVG. U kunt dit oplossen door te upgraden naar Confluence 6.x, dat importeren van SVG ondersteunt, of door een extra uitbreiding te installeren.

Controleer of u Lucidcharts Confluence OnPrem-connector versie 1.16.7 of nieuwer hebt voordat u de uitbreiding installeert. Volg daarna deze stappen om de uitbreiding te installeren:

1. Download de importeeruitbreiding. Nadat u het ZIP-bestand hebt gedownload, pakt u de bestanden uit (afhankelijk van uw besturingssysteem klikt u met de rechtermuisknop > Alles uitpakken of dubbelklikt u op het bestand) en uploadt u het OBR-bestand in de uitgepakte map naar Confluence.
  2. Upload de uitbreiding naar uw Confluence-instantie.
  • Open als beheerder het Confluence-menu voor beheer en selecteer "Add-ons".
  • Selecteer "Uitbreidingen beheren" in het linkerpaneel.
  • Klik op "Uitbreiding uploaden" en selecteer het bestand dat u bij stap 1 hebt gedownload. De uitbreiding zal worden geüpload en automatisch worden geïnstalleerd.
  • Installeer Lucidchart Diagrams Onprem voor Confluence opnieuw.
  • U kunt nu SVG's importeren.
  • LET OP: Als u Confluence upgradet naar 6.x, verwijder dan de uitbreiding voor het importeren. U heeft deze niet meer nodig.