Tools voor plattegronden

Met de plattegrondschaalfunctie in Lucidchart, hieronder uitgelegd, kunt u plattegronden maken voor uw huis, kantoor en evenementlocaties, met gebruik van onze vormen of door uw eigen tekeningen te importeren en de schaal aan te passen.

Plattegrondsjabloon in Lucidchart

Laten we enkele van de functies ontdekken die u helpen een prachtige plattegrond te ontwerpen:

• De vormblbliotheek voor Plattegronden: Om deze bibliotheek te gebruiken kiest u de knop "+Vormen" onderaan in de toolbox, selecteert u Plattegronden en kiest u "Opslaan". De bibliotheek wordt nu opgeslagen in uw toolbox zodat u vormen eenvoudig naar het doek kunt slepen en neerzetten. Vergeet ook de metingsvorm niet. Deze vorm weerspiegelt hoe u de schaal veranderd hebt, en helpt u zo om consistente plattegronden te maken.
  • Plattegrondsjabloon: Een plattegrond tekenen, wordt een fluitje van een cent met een van onze handige sjablonen. Om een nieuw document te maken, selecteert u de vervolgkeuzepijl in de knop "+Document", selecteert u Plattefronden en kiest u een sjabloon.
  • Schaaltool: Open de schaaltool door op het tandwielsymbool te klikken dat linksonder op het doek verschijnt wanneer u een plattegrondsjabloon opent of de vormbibliotheek opslaat. U kunt de tool gebruiken om de schaaleenheden en de verhoudingen te wijzigen.
  • Pagina-instellingen: Klik in de Dock op Instellingen (aan de rechterkant van de editor) om de pagina-instellingen te openen. Hier kunt u de paginagrootte aanpassen, de inhoud aan de paginagrootte aanpassen, meeteenheden wijzigen en nog veel meer.

Met de schaaltool, die u kunt vinden door op het tandwielsymbool linksonder op het doek te klikken, kunt u meters of feet instellen als de standaardeenheid voor uw schaal. U kunt uw schaal instellen op de juiste verhoudingen in deze eenheden. Op de afbeelding hieronder geeft de schaal aan dat 1 inch op het doek overeen komt met 5 feet.

Schaaltool voor plattegronden in Lucidchart

Met deze schaal kan ik mijn muren aanpassen tot de juiste lengte.

Ik kan het meetobject gebruiken en op het doek plaatsen om de afmetingen van de muur te controleren, of om als referentiepunt voor de schaal te gebruiken wanneer ik mijn document exporteer. U ziet hieronder dat het meetobject onder de muur van 10 feet u vertelt wat de schaalverhouding is en ook als visuele referentie dient.

Plattegrondsjabloon in Lucidchart

U kunt het paneel Pagina-instellingen vanuit het Dock openen, om het raster en de inhoudschaal op het doek aan te passen.

• Het raster: De rastervakken die u op de achtergrond van het doek ziet, zijn een handig visueel hulpmiddel voor plattegronden, zeker als u ze op de schaal afstemt. Pas de rastergrootte aan onder Raster in het venster Pagina-instellingen. Hieronder kunt u zien dat de schaal is ingesteld op 1 inch = 5 ft en het raster is ingesteld op 0,5 inch. De muur van 10 feet hierboven maakt het makkelijk om te zien dat er 4 rastervakken zijn voor 10 inches, wat overeenkomt met de schaal.

Schaal van plattegrond
  • Inhoudschaal: bij het maken van een plattegrond raden we u aan de schaal in te stellen met de schaaltool in plaats van de inhoudschaal te gebruiken. Maar in het venster Pagina-instellingen kunt u onder “Pagina” de knop “Aanpassen” gebruiken als u de schaal wilt wijzigen zodat de inhoud op een enkele pagina past om te printen.

Opmerking: als u een plattegrond uit een ander programma importeert als afbeelding, pas de afmetingen van de afbeelding dan aan de schaal van het document aan, of andersom.

Geïmporteerde plattegrond in Lucidchart

In dit voorbeeld ziet u dat er naast de geïmporteerde afbeelding een muur uit Lucidchart staat. Door ervoor te zorgen dat afmetingen van een van de muren uit Lucidchart overeenkomen met de muur in de geïmporteerde afbeelding, zou uw schaal correct ingesteld moeten worden.