Microsoft-integraties

Lucidchart integreert met Microsoft Word, Excel en PowerPoint om diagrammen snel en eenvoudig direct in uw Microsoft-projecten in te voegen. Zie hieronder voor specifieke instructies.

Als u Microsoft Word 2013, Word 2016 of Word Online gebruikt, kunt u uw diagrammen met behulp van een Office-uitbreiding probleemloos in Word invoegen.

Lucidchart in Microsoft Word installeren:

1. Selecteer Invoegen > Office-invoegtoepassingen in Word.
  2. Zoek in de Store naar Lucidchart.
  3. Klik op de knop "Toevoegen"

Als u een versie van Microsoft Office gebruikt van vóór 2013, kunt u uw diagram invoegen door het eerst als een afbeelding te exporteren en de afbeelding daarna in Word in te voegen.

Als u Microsoft Excel 2013 of Excel 2016 gebruikt, kunt u uw documenten probleemloos in Excel invoegen via Apps voor Office. Bekijk deze korte tutorial voor meer informatie.

Om Lucidchart in Microsoft Excel 2013 en 2016 te installeren:

1. Selecteer Invoegen > Office-invoegtoepassingen in Word.
  2. Zoek in de Store naar Lucidchart.
  3. Klik op de knop "Toevoegen"

Met de uitbreiding van Lucidchart voor Microsoft PowerPoint 2016 kunt u uw diagrammen snel en eenvoudig vinden, bewerken en in uw PowerPoint-dia's invoegen.

Met deze add-in kunt u uw Lucidchart-diagrammen presenteren vanuit een PowerPoint-slideshow zonder interactieve functionaliteiten te verliezen.

Om de PowerPoint-add-in te installeren:

1. In PowerPoint selecteert u Invoegen > Invoegtoepassingen.
  2. Zoek in de Store naar Lucidchart en klik op “Toevoegen”.
  3. Op uw PowerPoint-dia wordt nu een inlogscherm weergegeven. Log in bij Lucidchart.
  4. Zodra u hebt ingelogd komt u bij uw documentenpagina waar u nieuwe documenten en mappen kunt maken.

Een Lucidchart-document invoegen:

1. Zodra u uw pagina Documenten hebt geopend, klikt u op “+ Document” om een nieuw document aan te maken, of opent u een bestaand document door Meer > Open te selecteren.
  2. Er verschijnt een nieuw venster waarin u uw document kunt maken of bewerken.
  3. Druk op "Opslaan en sluiten" om terug naar PowerPoint te gaan.
  4. Als u er klaar voor bent om een document in te voegen, gaat u terug naar uw Documentenpagina, zoekt u het gewenste diagram en klikt u op "Selecteren".
  5. Het document wordt nu weergegeven in uw PowerPoint-dia. Gebruik de besturingselementen onderaan het ingevoegde document om in en uit te zoomen of zelfs door de presentatieframes van Lucidchart te stappen als u die hebt ingesteld.
  6. Als u de PowerPoint-presentatiemodus inschakelt, kunt u uw Lucidchart-document bekijken, in- en uitzoomen, door alle presentatieframes heen klikken en interactieve functies gebruiken die in het Lucidchart-document zijn opgenomen.