UML-volgordeopmaak

Met onze Markup-tool voor reeksen kunt u nu eenvoudig volgordediagrammen maken en bewerken. Lucidchart genereert automatisch een volgordediagram voor de tekst die u invoert; de tijd die u hiermee bespaart kunt u gebruiken om verder te werken aan uw code... of Star Wars te kijken.

Editor

Lucidchart genereert automatisch een volgordediagram voor u als u deze stappen volgt:

1. Activeer de UML-vormbibliotheek. Klik bovenaan de werkbalk op “Vormen” of gebruik de sneltoets “M”. Vink bij Software “UML” of “UML volgorde” aan. Kies “Opslaan”.
  2. Klik onder “UML-volgorde” in de werkbalk op “Opmaak gebruiken”.

UML-werkbalk
  3. Typ uw opmaak in de pop-up.
  4. Als u klaar bent om het diagram te genereren, klikt u op “Bouwen”.

Bouw-knop

Als u een nieuw diagram wilt maken, klikt u nog een keer op “Opmaak gebruiken” bij UML-volgorde in de UML-vormbibliotheek.

Categorie Syntaxis Beschrijving voorbeeld
Lijnen Alice->Bob

Alice <- Bob

Een ononderbroken lijn tekenen (u kunt lijnen tekenen in beide richtingen). Screen_Shot_2017-07-19_at_2.48.29_PM.png
Alice --> Een stippellijn tekenen.
Alice -> Alice Een ononderbroken pijl tekenen naar en van een deelnemer.
Pijlen -> Closed arrow
-> > Open pijl
- Geen pijl
Tekst Alice->Bob: tekst Een label toevoegen aan berichten tussen deelnemers. Screen_Shot_2017-07-20_at_10.45.34_AM.png
Alice->Bob: Alice->Bob: text\nmore
Notities note left of Alice: text1 Links van Alice een notitievorm toevoegen (als er slechts twee personen zijn, kan "of Alice" worden weggelaten).
note right of Alice: Rechts van Alice een notitievorm toevoegen.
note over Alice: text3 Een notitievorm toevoegen die boven Alice wordt weergegeven.
note over Alice, Bob: Een notitievorm toevoegen die boven Alice en Bob wordt weergegeven.
note over Bob, Alice: Dit is een voorbeeld van een lange notitie. End note Een notitievorm toevoegen met een notitie van meerdere regels die over Alice en Bob wordt weergegeven.
Groeperen alt successful case: Bob -> Alice: data accepted; else some kind of failure. Bob -> Alice: data Opbouw van een groepsbericht met "alt" (alternatief) en "else" om verschillende situaties te tonen. Screen_Shot_2017-07-20_at_10.45.49_AM.png
opt text1

Alice -> Bob: text2

Einde

Opbouw van een groepsbericht met het sleutelwoord "opt".

U kunt "opt" ook vervangen door andere sleutelwoorden. We ondersteunen vier sleutelwoorden in dit patroon:

• - opt (betekent "optioneel")
  • - par (betekent "parallel")
  • - loop
  • - critical

Opmerking: deze vier sleutelwoorden ondersteunen "else" niet. Alleen het sleutelwoord "alt" kan worden gekoppeld aan "else".

Alias deelnemer A als Alice Geef deelnemers aliassen zodat u sneller kunt schrijven.
deelnemer A als "Alice Jones" Plaats aanhalingstekens rond een alias om een deelnemer een alias van meer dan een woord te geven.
Opmerkingen 'comment text Commentaar van een enkele regel
/' comment text '/ Commentaar van meerdere regels

Maakt u zich geen zorgen als uw volgordediagram niet meteen de eerste keer perfect wordt. U kunt de opmaak van een diagram dat u al hebt gebouwd nog bewerken, zolang u de diagrammen op het doek nog niet handmatig aangepast of opnieuw gegroepeerd hebt.

Klik op het diagram. Het dialoogvenster voor de opmaak van de volgorde verschijnt links in e deditor.

Selecteer het volgordediagram en gebruik de eigenschappenbalk bovenin de editor om uw diagram vorm te geven. Als u in uw diagram afzonderlijke blokken/elementen wilt vormgeven, moet u het diagram eerst degroeperen. Selecteer het diagram, klik met de rechtermuisknop en kies “Degroeperen”.

Opmerking: Als u uw diagram degroepeert, kunt u de opmaak niet opnieuw bewerken.