Integrate Lucidchart with Hipchat

Lucidchart integreert met HipChat, waardoor het mogelijk wordt om rechtstreeks vanuit het berichtenplatform van HipChat samen te werken in Lucidchart.

Voor volledige functionaliteit is een algemene installatie van Lucidchart en koppeling aan een Team- of Ondernemingsaccount van Lucidchart vereist. Alle gratis en betalende gebruikers in dat team hebben dan volledige toegang tot de integratie. Neem contact op met ons verkoopteam voor meer informatie over tarieven.

Dankzij de algemene installaties kunnen gebruikers in elke room Lucidchart-diagrammen maken en deze ook vanuit het dialoogvenster van Lucidchart terugposten naar HipChat. Met installaties voor specifieke HipChat-room(s) kunnen in die rooms vanuit HipChat wel diagrammen worden gemaakt, maar kunnen gebruikers niet rechtstreeks vanuit Lucidchart diagrammen naar HipChat posten.

Lucidchart met Hipchat integreren
  1. Klik hier voor de Lucidchart-uitbreiding vanuit Atlassian Marketplace.

Ga naar Hipchat voor Lucidchart op Atlassian Marketplace
  2. Naar "Algemeen (alle chatrooms)" installeren.

HipChat Algemeen installeren (alle rooms)
  3. De integratie met uw toestemming installeren.

4. Toestemming verlenen om de integratie te installeren.

Hipchat toestemming verlenen om met Lucidchart te integreren
  5. De integratie koppelen met uw teamaccount bij Lucidchart.

Uw Hipchat-integratie koppelen met Lucidchart

Denk eraan dat voor volledige functionaliteit (de mogelijkheid om weer naar HipChat te delen, gecentraliseerd beheer en gecentraliseerde opslag van diagrammen enz.) een Team- of Ondernemingsaccount vereist is

Er zijn twee manieren om snel een Lucidchart-diagram te maken dat gelijktijdig door iedereen in een HipChat-room kan worden bewerkt. Deze functie is ideaal voor whiteboarden op afstand en voor digitale brainstormsessies.

Optie 1: Typ /lucidchart in een HipChat-room en Lucidchart plaatst daar een link voor een nieuw diagram dat iedereen kan bewerken.

Optie 2: Klik op '+' en 'Lucidchart-diagram maken'.

• Vanuit de editor kunnen medewerkers in de linkerbovenhoek van de editor klikken op “Post in HipChat” om een afbeelding van het diagram terug naar de room te posten.

Een Lucidchart-diagram maken in Hipchat

Gebruikers kunnen hun diagrammen vanuit het Lucidchart-dialoogvenster Delen naar HipChat-rooms delen.

Opmerking: Deze functie is voor Team- en Ondernemingsaccounts bij Lucidchart met een algemene installatie van de HipChat-uitbreiding.

1. Klik in de rechterbovenhoek van de editor op "Delen".

Lucidchart gebruiken om te delen
  2. Typ “HipChat” en er wordt een lijst met beschikbare HipChat-rooms weergegeven. Selecteer de chatroom waarmee u uw diagram wilt delen.

Lucidchart-diagrammen delen in Hipchat

Met het overzicht van Glance kunnen gebruikers gemakkelijk alle Lucidchart-diagrammen bekijken die ooit zijn gemaakt in of gedeeld met een HipChat-room, zonder door de hele chatgeschiedenis te hoeven scrollen of te moeten zoeken. Om ze gemakkelijk te raadplegen, kunnen diagrammen ook aan de bovenkant worden vastgemaakt. Dit is vooral handig voor diagrammen die vaak worden geraadpleegd, zoals ondersteunings- en escalatieprocedures, architectuurdiagrammen, projectplannen enz.

Let op: Als u Lucidchart vóór 7 maart 2016 hebt geïnstalleerd, moet u het uit uw HipChat-instantie verwijderen en opnieuw installeren.

Eerder geplaatste diagrammen

1. Zoek de Glance-balk rechts bovenaan de HipChat-pagina. Daar kunt u zien hoeveel diagrammen er met de chatroom zijn gedeeld.

Lijst met diagrammen in Hipchat
  2. Klik op "Diagrammen" om een lijst met de gemaakte diagrammen te zien. U kunt op elk document klikken om het in Lucidchart openen.
  3. Maak een diagram bovenaan de lijst vast door op het sterpictogram te klikken.

Uw diagram vastmaken in Hipchat