Masterpagina's

Bent u bekend met diamodellen in Powerpoint? Dit is een zeer vergelijkbaar concept. Met Masterpagina's van Lucidchart kunt u een kop-/voettekst maken of een achtergrond ontwerpen en uw opmaak op andere pagina's in uw document toepassen.

1. Voeg op een nieuwe pagina items toe die u op uw masterpagina zou willen gebruiken.
  2. Klik met de rechtermuisknop op het paginatabblad en selecteer “Omzetten naar master”. Hierdoor wordt die pagina een Masterpagina.
  3. Maak een andere pagina aan, klik met de rechtermuisknop op het paginatabblad en kies “Master toepassen”.
  4. Selecteer de masterpagina in het dialoogvenster en pas deze op de pagina toe.
  5. Wanneer u de masterpagina bewerkt, worden wijzigingen automatisch bijgewerkt op alle andere pagina's waarop de master wordt toegepast.
  1. Kopieer (Ctrl+C) en plak (Ctrl+V) de informatie op een nieuwe masterpagina in een nieuw document.
  2. Een andere optie is om een sjabloon te maken met een masterpagina ("converteren naar sjabloon" op uw hoofddocumentenpagina) en een nieuw document dat u aanmaakt gewoon vanuit het sjabloon op te bouwen.

Bezoek onze community voor meer informatie over het gebruik van masterpagina's.