Lucidchart biedt diverse samenwerkingstools waarmee u en uw team effectief kunnen samenwerken aan documenten. Hieronder leest u hoe u deze tools kunt gebruiken.

Let op: Als u uw document wilt publiceren voor mensen die Lucidchart niet gebruiken, lees dan onze tutorial Uw document publiceren (en vergeet niet uw collega's te overtuigen van de voordelen van Lucidchart).

Volg de onderstaande stappen om uw document met andere gebruikers van Lucidchart te delen:

1. Open het Lucidchart-document dat u wilt delen.
  2. Klik op de oranje delen-knop rechtsboven in het scherm.
  3. Typ e-mailadres(sen) of namen van bijdragers en selecteer welke machtigingen ze moeten hebben.
  4. Klik op de blauwe knop “Verzenden”.

Let op: uw bijdragers zien het gedeelde document in hun mappen "Met mij gedeeld".

Supermakkelijk. Van daaruit kunt u ook een deelbare link naar uw document maken door te klikken op "Deelbare link". Klik op "Geavanceerd" linksonder op het scherm voor meer geavanceerde opties. Met het menu dat verschijnt kunt u uw document publiceren of insluiten of het delen op sociale media.

Wanneer u een map deelt met bijdragers, geeft u hen toegang tot alle documenten binnen die map. Volg onderstaande stappen om mappen te delen:

1. Meld u aan bij Lucidchart en blijf in het tabblad Documenten, waar u het raster kunt zien van al uw documenten en mappen.
  2. Beweeg uw muis over de gewenste map en klik op "delen."
  3. Typ e-mailadres(sen) en stel de gewenste machtigingen voor bijdragers in.
  4. Klik op de blauwe knop "Delen".

Opmerking: U kunt ook de onderstaande stappen volgen om documenten te delen vanuit het tabblad Documenten.

Als u het document met een bijdrager deelt en hem of haar toegang geeft om het te bewerken, kunnen jullie het document tegelijkertijd bewerken. Zoals hieronder getoond, worden alle wijzigingen in het ene account meteen weergegeven in het andere account.

Real Time Gif

Met de chatfunctie kunt u ook praten met uw bijdrager(s) terwijl u online bent en het document bewerkt. Iedereen die op dat moment aan het document werkt, heeft toegang tot het gesprek. Om een gesprek te beginnen, selecteert u het tabblad Chat onderaan het Dock (aan de rechterkant van de editor).

Heeft u een face-to-face gesprek nodig om uw diagram af te maken? Start een Google Hangout. Klik op de groene knop "een Hangout starten" in het chatmenu.

Waarschuwing: Lucidchart slaat chatberichten niet op. Zorg er dus voor dat u belangrijke berichten elders opslaat voordat u het document sluit! Zo zijn er nooit tranen om verloren gesprekken.

Als u en uw collega('s) niet op hetzelfde moment aan het document werken of als u uw conversaties wilt opslaan kunt u de opmerkingenfunctie gebruiken. Met deze stappen kunt u opmerkingen toevoegen aan een specifieke vorm:

1. Klik op de vorm waarbij u een opmerking wilt achterlaten.
  2. Selecteer rechts het tabblad Opmerkingen.
  3. Klik op "+ Nieuwe Opmerking".

U kunt ook opmerkingen toevoegen aan het gehele document. Klik dan, zonder een vorm te selecteren, op “+ Nieuwe opmerking”. Vanuit het menu Opmerkingen, aan de rechterkant van het scherm, kunnen gebruikers alle opmerkingen in het document zien. Medewerkers kunnen op individuele opmerkingen reageren door eerst op een bericht in het menu Opmerkingen te klikken.

WIlt u iemands aandacht trekken? U kunt andere teamleden vermelden in opmerkingen door "@" te typen gevolgd door de naam of het e-mailadres van die persoon.

Als u niet weet bij welk object een opmerking hoort, selecteert u de opmerking en klikt u op de knop lokaliseren (ziet eruit als een punaise).

Menu opmerkingen