Creëer en beheer vormbibliotheken

Lucidchart maakt het gemakkelijk voor u om diagrammen te maken door een verscheidenheid aan vooraf gemaakte vormbibliotheken te bieden, evenals de mogelijkheid om uw eigen aangepaste vormbibliotheken te maken. U kunt via Shape Manager toegang krijgen tot alle vooraf gemaakte en aangepaste vormbibliotheken vanuit elk document en u kunt de werkset van elk document aanpassen om de vormen weer te geven die u in dat document wilt gebruiken.

Houd er rekening mee dat sommige vormbibliotheken, inclusief mindmaps, UI-mockups en wireframes, alleen beschikbaar zijn voor Pro-, Team- en Enterprise-accounts. Raadpleeg ons voor meer informatie over het upgraden van uw account prijspagina of Neem contact op met ons verkoopteam.

Hoe kan ik toegang krijgen tot mijn vormbibliotheken?
U kunt toegang krijgen tot uw vormbibliotheken in Shape Manager, die u kunt openen door op "M" op uw toetsenbord te drukken of door op "Shapes" te klikken in de linkerbovenhoek van uw toolbox.

Waarom verschijnen verschillende vormen in verschillende documenten?
Enkele basisvormbibliotheken worden automatisch ingeschakeld in elk document. Bovendien bevatten documenten die zijn gemaakt op basis van sjablonen ook vormbibliotheken met vormen die in de sjabloon voorkomen; de vormbibliotheek Entiteitsrelatie wordt bijvoorbeeld automatisch weergegeven in een document dat is gemaakt op basis van een ERD-sjabloon.

Hoe kan ik meer vormbibliotheken aan mijn document toevoegen?
U kunt vormbibliotheken toevoegen aan uw document door de vakjes naast hun naam in de Vormmanager aan te vinken. Klik op het driehoekje naast de naam van een bibliotheek om een lijst met subbibliotheken uit te vouwen.

Waar kan ik een vormbibliotheek vinden die een teamgenoot met mij heeft gedeeld?
Voor toegang tot gedeelde teambibliotheken opent u de vormmanager en klikt u in de linkerbovenhoek op het driehoekje naast 'Gedeeld met mij'. Een lijst met alle gedeelde teambibliotheken wordt uitgebreid.
Maak een aangepaste vormbibliotheek
Als u een nieuwe aangepaste vormbibliotheek wilt maken, opent u de vormmanager en klikt u op de + naast 'Mijn bibliotheken'. Geef uw bibliotheek een naam door bovenaan op 'Nieuwe bibliotheek' te klikken en de gemarkeerde tekst te typen. Vink het vakje naast de naam van de bibliotheek in de bibliotheeklijst aan om het toe te voegen aan uw document.

Vormen toevoegen aan uw eigen bibliotheek
Nadat u een aangepaste vormbibliotheek hebt gemaakt en aan uw document hebt toegevoegd, kunt u eenvoudig aangepaste vormen toevoegen door deze van het canvas te slepen en in de bibliotheek neer te zetten of door met de rechtermuisknop op de vorm te klikken en Toevoegen aan aangepaste vormbibliotheek te selecteren. en de naam van de bibliotheek te selecteren.

Beheer uw bibliotheken
Als u een lijst met alle vormbibliotheken wilt bekijken die u hebt gemaakt, klikt u op het driehoekje naast 'Mijn bibliotheken' linksboven in de vormmanager.Klik op de naam van een bibliotheek om de inhoud te bekijken en te beheren.Uit deze weergave kunt u het volgende:
  • andere naam geven uw bibliotheek door op de naam bovenaan de viewer te klikken en een nieuwe naam in te voeren.
  • Verwijder uw bibliotheek door op de prullenbak in de rechterbovenhoek van de viewer te klikken.
  • Delen je bibliotheek met teamleden door de schakelaar 'Delen' in de rechterbovenhoek van de viewer te schakelen.

U kunt uw eigen shapes in Lucidchart invoegen door SVG's en Visio-stencilbestanden (.vss, .vssx en .vsx) te importeren naar aangepaste vormbibliotheken.

Opmerking: SVG- en Visio-stencilimport zijn premiumfuncties die worden aangeboden aan Professional-, Team- en Enterprise-accounts. Raadpleeg ons voor meer informatie over het upgraden van uw account prijspagina of voel je vrij om te doen Neem contact op met ons verkoopteam.

Ga als volgt te werk om een SVG- of Visio-stencilbestand te importeren:
  1. Open de vormmanager door op de knop "Vormen" in de linkerbovenhoek van het vormenvenster te klikken of door op "M" op uw toetsenbord te drukken.
  2. Selecteer "Toevoegen aan bestaande bibliotheek" of "Toevoegen aan nieuwe bibliotheek" om te bepalen waar uw geïmporteerde bestand zal worden opgeslagen. Als u "Toevoegen aan nieuwe bibliotheek" selecteert, moet u een naam voor de bibliotheek opgeven op de importpagina.
  3. Klik op 'Bestand kiezen' en selecteer het SVG- of Visio-stencilbestand dat u vanaf uw computer wilt uploaden.
  4. Klik op 'Uploaden' en wacht tot het bestand is geïmporteerd. Merk op dat bestanden groter dan 1 MB langer dan één minuut kunnen duren. Als u uw nieuwe bibliotheek wilt toevoegen aan het vormvenster van uw document, klikt u op het selectievakje naast de naam van de bibliotheek. Uw nieuwe vormbibliotheek is beschikbaar in het deelvenster Vormen. Als u de pictogrammenafbeelding en tekst in het deelvenster Vormen wilt weergeven, klikt u op de menuknop 'Beeld'> 'Paneel vormen'> en selecteert u 'Pictogrammen en tekst'.

Als u de vorm die u aan het zoeken bent niet kunt vinden in een van onze vormbibliotheken, kunt u ernaar zoeken in Lucidchart, Bing en Iconfinder. Klik hiertoe op het vergrootglaspictogram in de rechterbovenhoek van de toolbox en selecteer 'Shapes', 'Images' of 'Icons'. Voer een trefwoord in de zoekbalk in, klik op Go en blader door de resultaten. U kunt alles wat u maar wilt rechtstreeks uit de resultatenlijst naar uw canvas slepen.