Basisprincipes van Lucidchart: Vormen openen, indelen en delen

Naast het bieden van een verscheidenheid aan vooraf gemaakte vormbibliotheken, maakt Lucidchart het u gemakkelijk om uw eigen aangepaste vormbibliotheken te maken met geïmporteerde en aangepaste vormen.

Houd er rekening mee dat sommige vormbibliotheken, inclusief mindmaps, UI-mockups en wireframes, alleen beschikbaar zijn voor Pro-, Team- en Enterprise-accounts. Raadpleeg ons voor meer informatie over het upgraden van uw account prijspagina of Neem contact op met ons verkoopteam.

Hoe krijg ik toegang tot mijn vormbibliotheken?
U kunt toegang krijgen tot uw vormbibliotheken in het gedeelte Shapes van Workspace Manager, dat u kunt openen door op " M " op uw toetsenbord te drukken of op " Shapes " linksboven in uw toolbox te klikken.

Waarom verschijnen verschillende vormen in verschillende documenten?
In elk document worden automatisch enkele basisvormbibliotheken ingeschakeld. Bovendien bevatten documenten die zijn gemaakt op basis van sjablonen ook alle vormbibliotheken met vormen die de sjabloon bevat; zo wordt de vormbibliotheek Entiteitrelatie automatisch weergegeven in een document dat is gemaakt op basis van een ERD-sjabloon.

Hoe kan ik meer vormbibliotheken aan mijn document toevoegen?
U kunt vormbibliotheken aan uw document toevoegen door de vakjes naast hun naam aan te vinken in het gedeelte Vormen van de Workspace Manager. Klik op de driehoek naast de naam van een bibliotheek om een lijst met de subbibliotheken uit te vouwen.

Waar vind ik een vormbibliotheek die een teamgenoot met mij heeft gedeeld?
Om toegang te krijgen tot gedeelde teambibliotheken, opent u het gedeelte Shapes van de Workspace Manager en klikt u op de driehoek naast " Shared With Me " in de linkerbenedenhoek. Een lijst met alle gedeelde teambibliotheken wordt uitgebreid.

Kan ik Gifs importeren in Lucidchart?
Nee, het is momenteel niet mogelijk om Gifs in Lucidchart te importeren.
Een aangepaste vormbibliotheek maken
Om een nieuwe aangepaste vormbibliotheek te maken, opent u het gedeelte Vormen van de Workspace Manager en klikt u op de + naast " Mijn bibliotheken. " Geef uw bibliotheek een naam door bovenaan op " Nieuwe bibliotheek " te klikken en over de gemarkeerde tekst te typen. Vink het vakje naast de naam van de bibliotheek in de bibliotheeklijst aan om deze aan uw document toe te voegen.

Uw bibliotheken beheren
Om een lijst te zien van alle vormbibliotheken die u hebt gemaakt, klikt u op de driehoek naast " Mijn bibliotheken 'linksonder in het gedeelte Vormen van de Workspace Manager. Klik op de naam van een bibliotheek om de inhoud ervan te bekijken en te beheren. Vanuit deze weergave kunt u het volgende doen:
  • andere naam geven uw bibliotheek door op de naam bovenaan de viewer te klikken en een nieuwe naam in te voeren.
  • Verwijder uw bibliotheek door op de prullenbak in de rechterbovenhoek van de viewer te klikken.
  • Delen je bibliotheek met teamleden door de schakelaar 'Delen' in de rechterbovenhoek van de viewer te schakelen.
Met de zoek- en importtools van Lucidchart kunt u gemakkelijk de vormen vinden die u nodig heeft.

Zoeken naar vormen, pictogrammen en afbeeldingen
Als u op trefwoord wilt zoeken in Lucidchart, Bing of Iconfinder, klikt u op het vergrootglaspictogram rechtsboven in de toolbox en selecteert u " vormen, " " afbeeldingen, " of " Iconen. " Voer een trefwoord in de zoekbalk in, klik op Ga en blader door de resultaten. Zodra je een item hebt gevonden dat je wilt gebruiken, kun je het rechtstreeks naar je canvas slepen.

Afbeeldingen importeren
U kunt een PDF-, PNG- of JPEG-afbeeldingsbestand importeren in Lucidchart door het rechtstreeks naar uw canvas te slepen of te kopiëren en te plakken of door op het afbeeldingspictogram bovenaan uw gereedschapskist te klikken en " selecteren Beeld. "

Afbeeldingen importeren uit OneDrive
U kunt afbeeldingen ook rechtstreeks importeren vanuit OneDrive door de OneDrive-integratie in te stellen. Volg hiervoor deze stappen:
  1. Ga naar uw integratiesmarktplaats .
  2. Plaats de muisaanwijzer op de OneDrive-tegel en selecteer installeren .
  3. Klik in een Lucidchart-document op het afbeeldingspictogram en klik vervolgens op OneDrive .

4. Meld u aan bij uw O365-account en verleen Lucidchart toegang tot uw OneDrive.
  5. Zoek de afbeelding in uw OneDrive-mapstructuur. Selecteer het en klik op openen . De afbeelding verschijnt op uw Lucidchart-canvas.
Let op: terwijl u uw andere OneDrive-bestanden ziet, kunt u alleen afbeeldingen importeren in Lucidchart.

SVGs en Visio-stencils importeren
Als u de gewenste vorm of afbeelding niet kunt vinden, kunt u uw eigen vormen in Lucidchart brengen door SVG- en Visio-stencilbestanden (.vss, .vssx en .vsx) te importeren naar aangepaste vormbibliotheken.

Opmerking: SVG- en Visio-stencilimport zijn premiumfuncties die worden aangeboden aan Professional-, Team- en Enterprise-accounts. Om uw account te upgraden, bekijk onze prijspagina of neem gerust contact op met ons verkoopteam .

Volg deze stappen om een SVG- of Visio-stencilbestand te importeren:
  1. Open de Workspace Manager door op de knop " Vormen " in de linkerbovenhoek van het deelvenster Vormen te klikken of door op " M " op uw toetsenbord te drukken.
  2. Klik op " Shapes importeren " in de linkerbenedenhoek en selecteer vervolgens " Toevoegen aan bestaande bibliotheek " of " Toevoegen aan nieuwe bibliotheek " om te bepalen waar uw geïmporteerde bestand zal worden opgeslagen. Als u " Toevoegen aan nieuwe bibliotheek " selecteert, moet u op de importpagina een naam voor de bibliotheek opgeven.
  3. Klik op 'Bestand kiezen' en selecteer het SVG- of Visio-stencilbestand dat u vanaf uw computer wilt uploaden.
  4. Klik op 'Uploaden' en wacht tot het bestand is geïmporteerd. Merk op dat bestanden groter dan 1 MB langer dan één minuut kunnen duren. Als u uw nieuwe bibliotheek wilt toevoegen aan het vormvenster van uw document, klikt u op het selectievakje naast de naam van de bibliotheek. Uw nieuwe vormbibliotheek is beschikbaar in het deelvenster Vormen. Als u de pictogrammenafbeelding en tekst in het deelvenster Vormen wilt weergeven, klikt u op de menuknop 'Beeld'> 'Paneel vormen'> en selecteert u 'Pictogrammen en tekst'.
Voeg een YouTube- of Vimeo-video in
Volg deze stappen om een YouTube- of Vimeo-video in uw diagram in te voegen:
  1. Open de Workspace Manager door te klikken op "+ Shapes" in de Toolbox of door op de "M" -toets te drukken.
  2. Zoek naar de " Video " standaardbibliotheek en vink het vakje naast de naam aan om de bibliotheek toe te voegen aan uw Shapes-paneel.
  3. Sleep de videovorm naar het doek. Wanneer u de vorm neerzet, verschijnt er een dialoogvenster dat u vraagt een URL van YouTube of Vimeo in te voeren.
  4. Voeg een link van YouTube of Vimeo toe om uw video in te sluiten.
U kunt op elk moment dubbelklikken op de vorm om de URL te wijzigen. U kunt in presentatiemodus of in een ingesloten diagram op de vorm klikken om de video in uw diagram af te spelen. Als u de videovorm in een PDF invoegt, wordt u naar de URL van YouTube of Vimeo geleid als u op de vorm klikt.
Sla aangepaste vormen op om deze opnieuw te gebruiken in andere documenten of om te delen met teamleden door ze toe te voegen aan aangepaste vormbibliotheken. Om een vorm aan een aangepaste vormbibliotheek toe te voegen, sleept u de vorm van het canvas naar de bibliotheek of volgt u deze stappen:
  1. Klik met de rechtermuisknop op de vorm en selecteer "Toevoegen aan aangepaste vormbibliotheek".
  2. Kies de doelvormbibliotheek in de lijst.
  3. Geef de vorm een naam en klik op 'Gereed'.
U kunt vormen en afbeeldingen delen met uw team door een aangepaste vormbibliotheek te maken en team delen in te schakelen. Hiertoe gaat u als volgt te werk:
  1. Open het gedeelte Shapes van de Workspace Manager en navigeer naar de bibliotheek die je wilt delen door op de naam te klikken in de lijst " My Libraries " .
  2. Zet de schakelaar "Delen" in de rechterbovenhoek van de viewer. De bibliotheek verschijnt in het gedeelte "Gedeeld met mij" van de Shape Managers van uw teamgenoten.