Vorm lijnen en pijlen

Pas het uiterlijk van de lijnen aan door de kleur, dikte, stijl, hoek of het type pijl te wijzigen. Het is zo simpel dat u eigenlijk geen instructies nodig hebt..., maar we bieden ze toch aan.

Volg deze stappen om de kleur van een lijn te wijzigen:

1. Selecteer een lijn door erop te klikken.
  2. Klik in de eigenschappenbalk op de optie Lijnkleur, aangeduid met een potloodpictogram.

3. Selecteer de gewenste kleur door op het betreffende kleurstaal te klikken.

U kunt ook op het kleurenwiel klikken om handmatig een kleur te kiezen door de waarden voor HSB en RGBA in uw kleurruimte te veranderen, of door de hexadecimale code van de gewenste kleur in te typen in het tekstvak naast het #-symbool.

Zie de instructies hieronder voor het bepalen van de RGB-waarden van een kleur die al gebruikt wordt in uw diagram.
  4. Selecteer de gewenste opaciteit door de blauwe punt horizontaal te verplaatsen over de OPACITEIT-balk of door in het vak rechts daarvan een percentage in te voeren.

U kunt de kleur van een object op uw tekenvel bepalen door op de toverstaf links van het kleurenwiel te klikken.

Er verschijnt een vergrootglas met een raster op uw tekenvel. Als u het object aanwijst, worden de RGB-waarden van de betreffende kleur weergegeven in het vergrootglas.

Volg deze stappen om de lijndikte te wijzigen:

1. Selecteer een lijn door erop te klikken.
  2. Klik op de pijlen in het vak Lijnbreedte in de eigenschappenbalk om uw lijn breder of smaller te maken.

Lijndikte

Volg deze stappen om de stijl van een lijn te wijzigen:

1. Selecteer een lijn door erop te klikken.
  2. Klik op de vervolgkeuzelijst voor lijnstijl in de eigenschappenbalk om de beschikbare lijnstijlen te zien.
  3. Selecteer de gewenste lijnstijl.

Volg deze stappen om de vorm van uw lijn te wijzigen:

1. Selecteer een lijn door erop te klikken.
  2. Klik in de eigenschappenbalk op het symbool Lijnopties.
  3. Selecteer een van de drie beschikbare types hoeken (gebogen, hoek of direct).

Volg deze stappen om het type pijl bij een lijn te wijzigen:

1. Selecteer een lijn door erop te klikken.
  2. Klik op een van de pijltypen (of "Geen") voor iedere kant van de lijn, zoals hieronder.

Als u een veelvoud wilt toevoegen of de richting van de lijn wilt omdraaien bij ERD- of UML-lijnen, selecteert u een lijn door erop te klikken. Er verschijnt een pop-up met twee opties: Veelheden toevoegen en Lijnrichting omkeren.

Ga na het selecteren van een lijn naar de eigenschappenbalk om de uiteinden van de lijn te wijzigen. U zult zien dat bepaalde vormbibliotheken extra lijnuiteinden bieden die gebruikelijk zijn voor deze vormen.