Lucidchart-uitbreiding voor Google Docs en Google Sheets

Onze gratis add-ons voor Google Docs en Google Sheets maken het mogelijk om uw Lucidchart-diagrammen direct in uw documenten en spreadsheets in te voegen. Lees de instructies hieronder om te leren hoe u deze integratie installeert en gebruikt.

Opmerking: Als u Lucidchart met Google Docs en Google Sheets wilt integreren, moet u deze procedure voor elk van de apps volgen.

1. Bekijk de winkelvermelding voor de Lucidchart-uitbreiding OF installeer de uitbreiding in een open Google Doc of Sheet. Als u in een Google Doc of Sheet naar uitbreidingen wilt zoeken, selecteert u in het menu “Add-ons” en klikt u op “Add-ons downloaden...” Daarna zoekt u naar Lucidchart.

Add-on downloaden
  2. Klik op “Gratis” om de uitbreiding te installeren en Lucidchart toegang tot Google Docs/Sheets te geven. Lucidchart vraagt om de volgende standaardmachtigingen.

Toestemmingen Google

Let op: Deze rechten worden gebruikt om uw Lucidchart-diagrammen in Google Documenten/Spreadsheets weer te geven en om Google toe te staan eventuele ingevoegde diagrammen bij te werken.

1. Klik op "Accepteren". U krijgt vervolgens aan de rechterkant van uw document de zijbalk van Lucidchart te zien waarin een inlogscherm wordt weergegeven, of een lijst met al uw diagrammen (als u zich al heeft aangemeld).

Uitbreiding aan de rechterkant
  2. Als Lucidchart nieuw voor u is, klik dan op "Aan de slag" om u te registreren voor een Lucidchart-account met hetzelfde Google-account waaraan uw geopende GoogleDoc gekoppeld is.

Aan de slag

Als u zich bij een ander Lucidchart-account wilt aanmelden, kunt u op elk moment in de zijbalk op uw accountnaam klikken en "Afmelden" selecteren.

Afmelden

Nadat u inlogt bij Lucidchart hebt u direct toegang tot de Lucidchart-editor vanuit Google Docs of Google Sheets.

1. Klik op de knop “Creëren” in de linkerbovenhoek van de Lucidchart-uitbreiding.

knop maken
  2. Kies het soort diagram dat u wilt aanmaken. Nadat u een diagramtype hebt geselecteerd, leidt de uitbreiding u naar de Lucidchart-editor.

Venster Creëren
  3. Maak uw diagram. Als u hulp nodig heeft, kan een van onze Lucidchart-tutorials nuttig zijn.
  4. Wanneer uw diagram klaar is, klikt u in de linkerbovenhoek van de editor op "Terug naar Docs" of "Terug naar Sheets". Uw nieuwe diagram verschijnt vervolgens boven in de zijbalk in Google Documenten of Google Spreadsheets.

Knop Terug naar Sheets

Plaats een afbeelding (PNG) met een hoge resolutie in uw Google Doc of Sheet zonder die toepassing te verlaten.

1. Selecteer in de uitbreiding een diagrambestand uit uw documentenlijst. In de zijbalk verschijnt een voorbeeld.
  2. Als u een diagram kiest dat meerdere pagina's beslaat, gebruikt u de pijltjes om door de pagina's te scrollen en de pagina te vinden die u in uw document wilt invoegen.
  3. Klik op “Invoegen” om de pagina aan uw Google Doc/Sheet toe te voegen. De afbeelding wordt weergegeven op de plek waar uw cursor zich bevindt.

Stappen om in te voegen

Let op: Het formaat van de ingevoegde afbeelding wordt aangepast aan de breedte van het document.

Wilt u bestaande diagrammen bewerken? Keer rechtstreeks vanuit Google Docs of Google Sheets terug naar de Lucidchart-editor.

1. Selecteer een Lucidchart-diagram uit uw documentenlijst.
  2. Klik op “Bewerken”. U wordt vanuit een nieuw tabblad doorverwezen naar de Lucidchart-editor.

Diagram bewerken
  3. Als u klaar bent met het bewerken van het diagram, klikt u op "Terug naar Docs" of "Terug naar Sheets" in de linkerbovenhoek van de editor om terug te keren naar Google Docs/Sheets.

Knop Terug naar Sheets

U kunt de deelrechten en mappenstructuur ook beheren door op uw e-mailadres in de rechterbovenhoek van de uitbreiding te klikken en vervolgens "Diagrammen beheren" te selecteren.

Nadat u diagrammen in Google Docs/Sheets hebt ingevoegd, wilt u wellicht verdere wijzigingen aanbrengen. Maakt u zich geen zorgen! U kunt uw diagrammen met één klik bijwerken, zodat u bij Google Docs/Sheets de meest actuele en nauwkeurige versie ziet.

1. Open Add-ons > Lucidchart-diagrammen.

Diagrammen bijwerken
  2. Klik op “Ingevoegde diagrammen bijwerken”.

Het kan 5-10 seconden duren om elke afbeelding bij te werken. Nadat de afbeeldingen zijn bijgewerkt, krijgt u een lijst van de diagrammen die zijn gewijzigd.

Opmerking: Tijdens het bijwerken kan de grootte van de afbeeldingen veranderen om ruimte te bieden aan wijzigingen in het diagram.

U kunt de Lucidchart-uitbreiding eenvoudig en volledig uit een specifiek document of uit uw Google Docs/Sheets-account verwijderen. (We zullen het u niet kwalijk nemen.)

1. Klik in het menu op “Add-ons” en selecteer “Add-ons beheren...”

Add-on beheren
  2. Klik bij de Lucidchart-uitbreiding op “Beheren” en selecteer een van de volgende opties.

1) In dit document gebruiken: Deze optie zal de uitbreiding voor het huidige document weergeven of verwijderen. U zou deze optie kunnen gebruiken als u in Google Docs/Sheets samenwerkt en wilt kiezen welke uitbreidingen voor bijdragers beschikbaar zijn.

2) Verwijderen: Deze optie zal de Lucidchart-uitbreiding uit uw Google-account verwijderen. De uitbreiding wordt dan niet meer weergegeven in het menu Add-ons.

Vervolgkeuzelijst beheren

Let op: Als u de uitbreiding uit een Google Document of Spreadsheet - of uit uw Google-account - verwijdert, verandert dit niets aan de Google Documenten/Spreadsheets die Lucidchart-diagrammen bevatten.

Kan ik mijn diagram rechtstreeks vanuit Google Docs/Sheets delen?

Nee, maar u hebt vanuit Google Docs/Sheets toegang tot Lucidchart en kunt uw diagrammen van daaruit delen. Klik op uw e-mailadres in de zijbalk, en kies “Diagrammen beheren” om toegang te krijgen tot al uw Lucidchart-documenten en ze te delen.

Is het mogelijk om elk Lucidchart-account aan elk Google-account te koppelen?

Ja! U kunt een Lucidchart-account met een ander e-mailadres dan uw Google-account koppelen en vice versa.

Hoe zal mijn diagram eruitzien in het Google Doc/Sheet?

Diagrammen moeten er scherp en duidelijk uitzien. Ze zullen automatisch aan de breedte van de pagina worden aangepast en u kunt de grootte van de afbeelding wijzigen door de hoeken te verslepen.

Hoe zit het met diagrammen die meerdere pagina's beslaan?

Als uw Lucidchart-diagram meer dan een pagina bevat, gebruikt u de pijltjes om door de pagina's te scrollen en de pagina te vinden die u in uw document wilt invoegen. Per keer kunt u slechts de inhoud van één pagina selecteren en invoegen.

Kan ik ingevoegde diagrammen bijwerken?

Ja. Klik gewoon op het tabblad Add-ons en selecteer Lucidchart-diagrammen > Ingevoegde diagrammen bijwerken. De wijzigingen die u heeft aangebracht worden nu in de afbeeldingen weergegeven. Wegens bepaalde beperkingen in Google Docs/Sheets werkt deze functie alleen voor inline afbeeldingen (en niet afbeeldingen die tekst onderbreken of doen teruglopen). Deze functie werkt niet meer wanneer u de link in de ingevoegde afbeelding wijzigt. U moet de maker van het diagram zijn of het diagram met uw Lucidchart-account gedeeld hebben om ingevoegde diagrammen op deze manier bij te kunnen werken.

Als ik mijn Google Document of Spreadsheet deel, betekent dit dan ook dat ik mijn Lucidchart-account deel?

Nee. Wanneer u Lucidchart in een Google Document of Spreadsheet gebruikt, is uw Lucidchart-account alleen voor u toegankelijk. Andere bijdragers kunnen de uitbreiding van Lucidchart ook gebruiken, maar ze moeten deze eerst zelf instellen met hun eigen account.