Lucidchart-uitbreiding voor Google Docs, Sheets en Slides

Onze gratis uitbreidingen voor Google Docs, Google Sheets en Google Slides maken het mogelijk om uw Lucidchart-diagrammen direct in uw documenten, spreadsheets en presentaties in te voegen. Lees de instructies hieronder om te leren hoe u deze integratie installeert en gebruikt.

Opmerking: Als u Lucidchart met meerdere Google-apps wilt integreren, moet u deze procedure voor elk van de apps volgen.

1. Bekijk de winkelvermelding voor de Lucidchart-uitbreiding OF kies Add-ons > Add-ons downloaden in een open Doc, Sheet of Slide en zoek naar Lucidchart.

Add-on downloaden
  2. Klik op 'Gratis' om de uitbreiding te installeren en Lucidchart toegang tot Google Docs/Sheets/Slides te geven. Lucidchart vraagt om de volgende standaardmachtigingen:

Let op: Deze rechten worden gebruikt om uw Lucidchart-diagrammen in Google Docs/Sheets/Slides weer te geven en om Google toe te staan eventuele ingevoegde diagrammen bij te werken.

1. Klik op 'Accepteren'. U krijgt vervolgens aan de rechterkant van uw document de zijbalk van Lucidchart te zien waarin een inlogscherm wordt weergegeven, of een lijst met al uw diagrammen (als u zich al heeft aangemeld).

2. Als Lucidchart nieuw voor u is, klik dan op "Aanmelden met Google" om te registreren voor een Lucidchart-account met hetzelfde Google-account waaraan uw geopende Google Doc/Sheet/Slide gekoppeld is.

Als u zich bij een ander Lucidchart-account wilt aanmelden, kunt u op elk moment in de zijbalk op uw accountnaam klikken en 'Afmelden' selecteren.

Nadat u inlogt bij Lucidchart, hebt u direct toegang tot de Lucidchart-editor vanuit Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties. Om een nieuw diagram te maken, klikt u op lucidchart_google_addons_create_a_new_document.png rechtsonder aan de zijbalk van de uitbreiding en selecteert u een sjabloon uit het dialoogvenster dat verschijnt.

Nadat u een diagramtype hebt geselecteerd, leidt de uitbreiding u naar de Lucidchart-editor. Als u hulp nodig hebt bij het maken van uw diagram, kunt u onze videogalerij bekijken.

Om een bestaand Lucidchart-diagram te bewerken, beweegt u de muisaanwijzer over de thumbnail in de zijbalk van de uitbreiding en klikt u op lucidchart_google_addons_edit_icon.png OF op de thumbnail en selecteert u "Bewerken" in het voorbeeld van het diagram.

Het diagram wordt geopend in de Lucidchart-editor.

Wanneer uw diagram klaar is, klikt u in de linkerbovenhoek van de editor op "Terug naar Docs", "Terug naar Sheets" of "Terug naar Slides".

Knop Terug naar Sheets

Bestaande diagrammen worden automatisch bijgewerkt en nieuwe diagrammen verschijnen bovenaan de zijbalk van de uitbreiding. Als u deze wijzigingen niet ziet, klikt u op lucidchart_google_addons_sync_changes.png om de uitbreiding te synchroniseren met uw Lucidchart-account.
Met de uitbreiding van Lucidchart kunt u een diagram invoegen als afbeelding met een hoge resolutie (png) in uw Google Doc, Sheet of Slide zonder die toepassing te verlaten.

Om snel de eerste pagina van een Lucidchart-document in uw Google-toepassing in te voegen, beweegt u de muisaanwijzer over de thumbnail in de zijbalk en klikt u op lucidchart_google_addons_plus_icon.png

Als u een andere pagina van het document wilt invoegen of een voorbeeld van uw diagram wilt bekijken voordat u dit invoegt, klikt u op de thumbnail voor een voorbeeld van het document.

Klik op de pijlen om door de pagina's te scrollen en klik op "Invoegen" om een pagina in uw Doc, Sheet of Slide in te voegen.

Uw ingevoegde afbeelding verschijnt op de plek van uw muisaanwijzer. Het formaat wordt aangepast aan de breedte van het document.

Nadat u diagrammen in Google Docs/Sheets/Slides hebt ingevoegd, wilt u wellicht verdere wijzigingen aanbrengen. In Google Docs en Slides kunt u uw diagrammen met één klik bijwerken, zodat u de meest actuele en nauwkeurige versie ziet. Ga naar Uitbreidingen > Lucidchart-diagrammen > Ingevoegde diagrammen bijwerken.

Diagrammen bijwerken

Het kan 5-10 seconden duren om elke afbeelding bij te werken. Nadat de afbeeldingen zijn bijgewerkt, krijgt u een lijst van de diagrammen die zijn gewijzigd.

Opmerking: Tijdens het bijwerken kan de grootte van de afbeeldingen veranderen om ruimte te bieden aan wijzigingen in het diagram.

Als u de Google Sheets-uitbreiding gebruikt, ziet u de optie 'Ingevoegde diagrammen bijwerken' niet. Als u uw blad wilt bijwerken naar uw meest recente werk in Lucidchart, moet u het diagram uit het blad verwijderen en opnieuw invoegen. Ons ontwikkelingsteam werkt aan een bijwerkunctie voor Sheets. Volg dit bericht om te weten wanneer dit beschikbaar komt.

U kunt de Lucidchart-uitbreiding eenvoudig en volledig uit een specifiek document of uit uw Google Docs/Sheets/Slides-account verwijderen. (We zullen het u niet kwalijk nemen.) Het is belangrijk om te weten dat de uitbreiding gekoppeld is aan de G Suite-installatie en dus niet afzonderlijk verwijderd kan worden door een gebruiker of beheerder.

1. Klik in het menu op “Add-ons” en selecteer “Add-ons beheren...”

Add-on beheren
  2. Klik bij de Lucidchart-uitbreiding op “Beheren” en selecteer een van de volgende opties.

1) In dit document gebruiken: Deze optie zal de uitbreiding voor het huidige document weergeven of verwijderen. U zou deze optie kunnen gebruiken als u in Google Docs/Sheets/Slides samenwerkt en wilt kiezen welke uitbreidingen voor bijdragers beschikbaar zijn.

2) Verwijderen: Deze optie zal de Lucidchart-uitbreiding uit uw Google-account verwijderen. De uitbreiding wordt dan niet meer weergegeven in het menu Add-ons.

Vervolgkeuzelijst beheren

Let op: Als u de uitbreiding uit een Google Doc/Sheet/Slide - of uit uw Google-account - verwijdert, verandert dit niets aan de Google Docs/Sheets/Slides die Lucidchart-diagrammen bevatten.

Kan ik mijn diagram rechtstreeks vanuit Google Docs/Sheets/Slides delen?

Nee, maar u hebt vanuit Google Docs/Sheets/Slides toegang tot Lucidchart en kunt uw diagrammen van daaruit delen. Klik op uw e-mailadres in de zijbalk, en kies “Diagrammen beheren” om toegang te krijgen tot al uw Lucidchart-documenten en ze te delen.

Is het mogelijk om elk Lucidchart-account aan elk Google-account te koppelen?

Ja! U kunt een Lucidchart-account met een ander e-mailadres dan uw Google-account koppelen en vice versa.

Hoe zal mijn diagram eruitzien in Google Docs/Sheets/Slide?

Diagrammen moeten er scherp en duidelijk uitzien. Ze zullen automatisch aan de breedte van de pagina worden aangepast en u kunt de grootte van de afbeelding wijzigen door de hoeken te verslepen.

Hoe zit het met diagrammen die meerdere pagina's beslaan?

Als uw Lucidchart-diagram meer dan een pagina bevat, gebruikt u de pijltjes om door de pagina's te scrollen en de pagina te vinden die u in uw document wilt invoegen. Per keer kunt u slechts de inhoud van één pagina selecteren en invoegen.

Kan ik ingevoegde diagrammen bijwerken?

Ja. Klik gewoon op het tabblad Add-ons en selecteer Lucidchart-diagrammen > Ingevoegde diagrammen bijwerken. De wijzigingen die u heeft aangebracht worden nu in de afbeeldingen weergegeven. Wegens bepaalde beperkingen in Google Docs/Sheets/Slides werkt deze functie alleen voor inline afbeeldingen (en niet afbeeldingen die tekst onderbreken of doen teruglopen). Deze functie werkt niet meer wanneer u de link voor de ingevoegde afbeelding wijzigt. U moet de maker van het diagram zijn of het diagram met uw Lucidchart-account gedeeld hebben om ingevoegde diagrammen op deze manier bij te kunnen werken.

Als ik mijn Google Doc, Sheet of Slide deel, betekent dit dan ook dat ik mijn Lucidchart-account deel?

Nee. Wanneer u Lucidchart in een Google Doc, Sheet of Slide gebruikt, is uw Lucidchart-account alleen voor u toegankelijk. Andere bijdragers kunnen de uitbreiding van Lucidchart ook gebruiken, maar ze moeten deze eerst zelf instellen met hun eigen account.