Integratie van SAML en SCIM via Azure

Door Lucidchart met Azure te integreren, kunnen uw gebruikers zich aanmelden met SAML single sign-on via Azure. De volgende tutorial leidt u door het proces waarmee u ADFS kunt integreren met Lucidchart.

Deze functie is alleen beschikbaar voor bedrijfsaccounts. U kunt upgraden door naar onze tarievenpagina te gaan of contact op te nemen met ons verkoopteam.

Opmerking: Om deze integratie te voltooien, moet u over beheerdersrechten beschikken in Lucidchart én Azure.

1. Navigeer naar https://portal.azure.com.
  2. Selecteer "Azure Active Directory" in het menu van de linkerzijbalk.

Azure Active Directory
  3. Selecteer "Enterprise-applicaties" in het menu "Beheer".

Ondernemingsapplicaties
  4. Selecteer "Nieuwe applicatie" bovenaan het scherm.

5. Selecteer 'Alle' in het menu 'Categorieën' en zoek vervolgens naar 'Lucidchart' onder de woorden 'Toevoegen uit de galerij'. Selecteer de Lucidchart-applicatie.

Een applicatie toevoegen
  6. Selecteer "Toevoegen" om de Lucidchart-toepassing te installeren.

De Lucidchart-app installeren
  7. Selecteer "Single sign-on configureren" in het menu "Quick start".

Eenmalige aanmelding configureren
  8. Selecteer 'Op SAML gebaseerde aanmelding' voor de 'Single Sign-On-modus'.

Aanmelding op basis van SAML
  9. Voer "https://lucidchart.com/saml/sso/" gevolgd door uw bedrijfsdomein in naar de "Aanmeldings-URL" (bijv. "Https://lucidchart.com/saml/sso/acme.com").

Aanmeld-URL
  10. Voer "lucidchart.com" in als de "Identifier".

Lucidchart als Identificator
  11. Bevestig dat "user.userprincipalname" de "User Identifier" is.

Gebruikersidentificator bevestigen
  12. Selecteer "Opslaan" boven aan de pagina.
  13. Selecteer "Metadata XLM" onder het "SAML Signing Certificate" om de IDP-metadata te downloaden.

SAML-aanmeldcertificaat
  14. Selecteer "Gebruikers en groepen" uit het menu "Beheren". Selecteer gebruikers en/of groepen die toegang krijgen tot de Lucidchart-applicatie.
  15. Navigeer in uw Lucidchart-account naar Team> App-integratie> SAML en selecteer "SAML inschakelen".

SAML inschakelen in Lucidchart
  16. Voer uw bedrijfsdomein in voor de "Lucidchart Sign in URL". Dit domein moet overeenkomen met het domein dat u in stap 9 hebt opgegeven.

Bedrijfsdomein invoeren
  17. Voer de Azure-metagegevens in stap 13 in het tekstvak 'Identificeer provider-metadata' in en selecteer 'Opslaan'.

Metadata van identiteitsprovider
  18. Als u nieuwe gebruikers wilt maken voor gebruikers die aan de toepassing zijn toegewezen, moet u naar het tabblad 'Eigenschappen' op uw Lucidchart-toepassingspagina in Azure gaan. Van daaruit scrolt u naar de onderkant van de pagina en schakelt u de "Gebruikerstoewijzing vereist om toegang te krijgen tot toepassing" naar "Uit".