Integratie van Okta, SAML en SCIM

Door Lucidchart met Okta te integreren, kunnen uw gebruikers zich aanmelden met eenmalige aanmelding met Okta via ADFS. Onze SCIM-integratie stelt beheerders bovendien in staat om gebruikers aan te maken en hen binnen Okta zelf rechten toe te kennen en af te nemen zonder zich aan te hoeven melden bij Lucidchart. De volgende tutorial leidt u door het proces waarmee u Okta kunt integreren met Lucidchart. Om deze integratie te voltooien, moet u over beheerdersrechten beschikken in Lucidchart én Okta.

These features are only available to Enterprise accounts. To upgrade your account, check out our pricing page.

1. Voeg Lucidchart toe aan uw Okta Application Network en genereer de Okta-metadata voor Lucidchart om aan de slag te gaan. Log in bij Okta en selecteer de blauwe knop "Beheer" in de rechterbovenhoek van het dashboard.

Knop Beheer
  2. Selecteer "Applicaties toevoegen" uit het snelkoppelingenmenu aan de rechterkant van het beheerdersdashboard.

Applicaties toevoegen
  3. Zoek Lucidchart in de zoekbalk voor applicaties en selecteer "Toevoegen" op de Lucidchart-applicatie.

Zoekbalk
  4. Vul uw domein in op de pagina Algemene instellingen en selecteer "Volgende" rechtsonder. Zorg ervoor dat u alleen uw domeinnaam invult en niet de volledige URL.

Algemene instellingen
  5. Ga naar de pagina "Toewijzen aan personen" en wijs Lucidchart toe aan uw gehele organisatie door "Alles selecteren" te kiezen. Selecteer daarna "Volgende".

Let op: Hiermee kent u geen automatische rechten toe aan gebruikers in Lucidchart.

Toewijzen aan personen

1. Op de pagina waarnaar u wordt doorgestuurd wordt slechts bevestigd dat de Okta-gebruikersnaam gebruikt zal worden om gebruikers voor Lucidchart te verifiëren. Selecteer "Klaar" om de app toe te voegen en het proces te voltooien.

Toewijzen
  2. Lucidchart is nu aan uw Okta-applicatienetwerk toegevoegd. Vervolgens moet u de metadata van Okta ophalen om uw Lucidchart- en Okta-accounts aan elkaar te koppelen. Zodra u de applicatie heeft toegevoegd, stuurt Okta u door naar de privacy-instellingen van de toegevoegde Lucidchart-applicatie om personen in te stellen. Selecteer "Aanmelden" om de integratie te voltooien.

Aanmelden
  1. Klik in het menu Applicaties op de Lucidchart-app om de instellingen te bekijken.
  2. Verander op de pagina Aanmeldopties de selectie van "Veilige web-authenticatie" naar "SAML 2.0".

Pagina Aanmeldopties
  3. Selecteer SAML 2.0 en klik op "Installatie-instructies bekijken" om toegang tot de metadata van Okta te krijgen. Deze metadata vertellen Lucidchart hoe zij met Okta moet communiceren.

Installatie-instructies bekijken
  4. Okta wordt in een nieuwe pagina geopend waarin ook de metadata van Lucidchart zijn opgenomen. Kopieer alle code die u onder stap 2 van de Instructiepagina ziet staan.

Metadata
  5. Gebruik de metadata van Okta om de SAML-integratie in Lucidchart te configureren. Open daarvoor eerst een tweede browsertabblad, meld u aan bij uw Lucidchart-account en selecteer "Team" aan de bovenkant van uw scherm.

Team
  6. Ga naar het paneel "App-integratie".

App-integratie
  7. Selecteer "SAML" op de pagina Integraties.

SAML-integraties
  8. Selecteer "SAML-integratie inschakelen".
    SAML inschakelen
  9. Vul het domein in van uw Lucidchart-account in het veld 'Domein' onder 'Aanmeld-URL van Lucidchart'. Zorg ervoor dat u alleen het domein invult en niet de volledige URL.

Domein invullen
  10. Plak de metadata van Okta in het tekstvak in de sectie Metadata van identiteitsprovider en selecteer "Wijzigingen opslaan".

Metadata
  11. Uw Lucidchart-account ondersteunt eenmalige aanmelding met SAML via Okta.

Vereisten Lucidchart:

• Must be part of an Enterprise subscription on an up-to-date pricing plan. To upgrade, please see our pricing page.
  • "Automatisch upgraden" moet ingeschakeld zijn. Ga naar Team > Licenties om "Automatisch upgraden" in te schakelen.

Instelling automatisch upgraden
  1. Selecteer bovenaan de pagina Team > App-integratie > SCIM.

SCIM-integratie
  2. Klik op de knop "Token genereren" om een unieke code te creëren die tussen Lucidchart en Okta wordt uitgewisseld. Kopieer de token naar uw klembord.

SCIM-token
  3. Ga terug naar Okta en meld u aan als beheerder. Ga in het Admingebied naar het menu Applicaties en klik op de Lucidchart-applicatie.

Menu Applicaties
  4. Selecteer het vakje "provisioning-functies inschakelen".

Selectievakje
  5. Plak de speciale token die u eerder in Lucidchart heeft gegenereerd in het veld voor API Tokens. Klik op "API-verificatiegegevens controleren" om de verbinding te valideren. Selecteer de integratiepunten die u wilt inschakelen.

API Token
  6. Hier ziet u het volledige provisioning-proces. De video toont de volgende stappen:
  • Een nieuwe groep aanmaken met de naam Software Engineering.
  • Lucidchart instellen als de standaardapplicatie voor de Software Engineering Group.
  • Twee gebruikers toevoegen aan de Software Engineering Group in Okta.
  • De twee gebruikers worden weergegeven als nieuw aangemaakte, gelicentieerde accounthouders in Lucidchart.

OKTA gif