Integratie van Okta, SAML en SCIM

Door Lucidchart met Okta te integreren, kunnen uw gebruikers zich aanmelden met eenmalige aanmelding met Okta via ADFS. Onze SCIM-integratie stelt beheerders bovendien in staat om gebruikers aan te maken en hen binnen Okta zelf rechten toe te kennen en af te nemen zonder zich aan te hoeven melden bij Lucidchart. De volgende tutorial leidt u door het proces waarmee u Okta kunt integreren met Lucidchart. Om deze integratie te voltooien, moet u over beheerdersrechten beschikken in Lucidchart én Okta.

Deze functies zijn alleen beschikbaar voor Ondernemingsaccounts. Ga naar onze tarievenpagina of neem contact op met ons verkoopteam om uw account te upgraden.

1. Voeg Lucidchart toe aan uw Okta Application Network en genereer de Okta-metadata voor Lucidchart om aan de slag te gaan. Log in bij Okta en selecteer de blauwe knop "Beheer" in de rechterbovenhoek van het dashboard.

Knop Beheer
  2. Selecteer "Applicaties toevoegen" uit het snelkoppelingenmenu aan de rechterkant van het beheerdersdashboard.

Applicaties toevoegen
  3. Zoek Lucidchart in de zoekbalk voor applicaties en selecteer "Toevoegen" op de Lucidchart-applicatie.

Zoekbalk
  4. Vul uw domein in op de pagina Algemene instellingen en selecteer "Volgende" rechtsonder. Zorg ervoor dat u alleen uw domeinnaam invult en niet de volledige URL.

Algemene instellingen
  5. Klik in het menu Applicaties op de Lucidchart-app om de instellingen te bekijken.
  6. Verander de selectie op de pagina Aanmeldopties van "Veilige web-authenticatie" naar "SAML 2.0". Verander het formaat van de applicatie van gebruikersnaam naar "E-mail".

7. Selecteer SAML 2.0 en klik op "Metadata van identiteitsprovider" om toegang tot de metadata van Okta te krijgen. Dankzij deze metadata kan Lucidchart met Okta communiceren.

8. Okta wordt in een nieuwe pagina geopend waarin ook de metadata van Lucidchart zijn opgenomen. Kopieer de metadata.  Kopieer alleen de elementen in de XML-code, niet de kopregel.
  9. Gebruik de metadata van Okta om de SAML-integratie in Lucidchart te configureren. Open daarvoor eerst een tweede browsertabblad, meld u aan bij uw Lucidchart-account en selecteer "Team" aan de bovenkant van uw scherm.

Team
  10. Ga naar het paneel "App-integratie".

App-integratie
  11. Selecteer "SAML" op de pagina Integraties.

SAML-integraties
  12. Selecteer "SAML-integratie inschakelen".
    SAML inschakelen
  13. Vul het domein in van uw Lucidchart-account in het domeinveld onder 'Aanmeld-URL van Lucidchart'. Zorg dat u alleen het domein invult en niet een volledige URL.  Dit domein moet overeenkomen met de gegevens die u in de Algemene instellingen van de Okta-applicatie invult.

Domein invullen
  14. Plak de metadata van Okta in het tekstvak in de sectie Metadata van identiteitsprovider en selecteer "Wijzigingen opslaan".

Metadata
  15. Uw Lucidchart-account ondersteunt eenmalige aanmelding met SAML via Okta.

Vereisten Lucidchart:

• Moet deel uitmaken van een Ondernemingsabonnement op basis van een actueel tariefplan. Zie onze tarievenpagina voor een upgrade.
  • "Automatisch upgraden" moet ingeschakeld zijn. Ga naar Team > Licenties om "Automatisch upgraden" in te schakelen.

Instelling automatisch upgraden
  1. Selecteer bovenaan de pagina Team > App-integratie > SCIM.

SCIM-integratie
  2. Klik op de knop "Token genereren" om een unieke code te creëren die tussen Lucidchart en Okta wordt uitgewisseld. Kopieer de token naar uw klembord.

SCIM-token
  3. Ga terug naar Okta en meld u aan als beheerder. Ga in het Admingebied naar het menu Applicaties en klik op de Lucidchart-applicatie.

Menu Applicaties
  4. Selecteer het vakje "provisioning-functies inschakelen".

Selectievakje
  5. Plak de speciale token die u eerder in Lucidchart heeft gegenereerd in het veld voor API Tokens. Klik op "API-verificatiegegevens controleren" om de verbinding te valideren. Selecteer de integratiepunten die u wilt inschakelen.

API Token
  6. Hier ziet u het volledige provisioning-proces. De video toont de volgende stappen:
  • Een nieuwe groep aanmaken met de naam Software Engineering.
  • Lucidchart instellen als de standaardapplicatie voor de Software Engineering Group.
  • Twee gebruikers toevoegen aan de Software Engineering Group in Okta.
  • De twee gebruikers worden weergegeven als nieuw aangemaakte, gelicentieerde accounthouders in Lucidchart.

OKTA gif