Integratie van Okta, SAML en SCIM

Door Lucidchart met Okta te integreren, kunnen uw gebruikers zich aanmelden met eenmalige aanmelding met Okta via ADFS. Onze SCIM-integratie stelt beheerders bovendien in staat om gebruikers aan te maken en hen binnen Okta zelf rechten toe te kennen en af te nemen zonder zich aan te hoeven melden bij Lucidchart. De volgende tutorial leidt u door het proces waarmee u Okta kunt integreren met Lucidchart. Om deze integratie te voltooien, moet u over beheerdersrechten beschikken in Lucidchart én Okta.

Deze functies zijn alleen beschikbaar voor Ondernemingsaccounts. Ga naar onze tarievenpagina of neem contact op met ons verkoopteam om uw account te upgraden.

1. Om te beginnen, voeg eerst Lucidchart toe aan uw Okta-toepassingsnetwerk en genereer de Okta-metadata voor Lucidchart. Log in op Okta en selecteer de blauwe "Admin" -knop in de rechterbovenhoek van het dashboard.

2. Selecteer "Toepassingen toevoegen" in het snelmenu aan de rechterkant van het beheerdersdashboard.

3. Zoek naar "Lucidchart" in de zoekbalk van de applicatie en selecteer "Add" in de Lucidchart-applicatie.

4. Vul uw domein in op de pagina Algemene instellingen en selecteer "Volgende" rechtsonder. Zorg ervoor dat u alleen uw domeinnaam invult en niet de volledige URL.

Algemene instellingen
  5. Klik in het menu Applicaties op de Lucidchart-app om de instellingen te bekijken.
  6. Verander de selectie op de pagina Aanmeldopties van "Veilige web-authenticatie" naar "SAML 2.0". Verander het formaat van de applicatie van gebruikersnaam naar "E-mail".

7. Selecteer SAML 2.0 en klik op "Metadata van identiteitsprovider" om toegang tot de metadata van Okta te krijgen. Dankzij deze metadata kan Lucidchart met Okta communiceren.

8. Okta wordt in een nieuwe pagina geopend waarin ook de metadata van Lucidchart zijn opgenomen. Kopieer de metadata.  Kopieer alleen de elementen in de XML-code, niet de kopregel.
  9. Gebruik de metadata van Okta om de SAML-integratie in Lucidchart te configureren. Open daarvoor eerst een tweede browsertabblad, meld u aan bij uw Lucidchart-account en selecteer "Team" aan de bovenkant van uw scherm.

10. Ga naar het paneel "App-integratie".

11. Selecteer "SAML" op de pagina Integraties.

SAML-integraties
  12. Selecteer "SAML-integratie inschakelen".

13. Voer uw accountdomein in het veld Domein in onder het gedeelte Lucidchart Aanmelden URL. Zorg ervoor dat u alleen het domein invoert, niet een volledige URL. Dit moet overeenkomen met wat u op de pagina Algemene instellingen van de Okta-toepassing plaatst.

14. Plak in de sectie Identity Provider Metadata de Okta-metagegevens in het tekstvak en selecteer 'Wijzigingen opslaan'.

15. Uw Lucidchart-account ondersteunt eenmalige aanmelding met SAML via Okta.

Vereisten Lucidchart:

• Moet deel uitmaken van een Ondernemingsabonnement op basis van een actueel tariefplan. Zie onze tarievenpagina voor een upgrade.
  • "Automatisch upgraden" moet ingeschakeld zijn. Ga naar Team > Licenties om "Automatisch upgraden" in te schakelen.

Instelling automatisch upgraden
  1. Selecteer bovenaan de pagina Team > App-integratie > SCIM.

SCIM-integratie
  2. Klik op de knop "Token genereren" om een unieke code te creëren die tussen Lucidchart en Okta wordt uitgewisseld. Kopieer de token naar uw klembord.

SCIM-token
  3. Ga terug naar Okta en meld u aan als beheerder. Ga in het Admingebied naar het menu Applicaties en klik op de Lucidchart-applicatie.

Menu Applicaties
  4. Selecteer het vakje "provisioning-functies inschakelen".

Selectievakje
  5. Plak de speciale token die u eerder in Lucidchart heeft gegenereerd in het veld voor API Tokens. Klik op "API-verificatiegegevens controleren" om de verbinding te valideren. Selecteer de integratiepunten die u wilt inschakelen.

API Token
  6. Hier ziet u het volledige provisioning-proces. De video toont de volgende stappen:
  • Een nieuwe groep aanmaken met de naam Software Engineering.
  • Lucidchart instellen als de standaardapplicatie voor de Software Engineering Group.
  • Twee gebruikers toevoegen aan de Software Engineering Group in Okta.
  • De twee gebruikers worden weergegeven als nieuw aangemaakte, gelicentieerde accounthouders in Lucidchart.

OKTA gif