Integratie van OneLogin, SAML en SCIM

Door Lucidchart met OneLogin te integreren, kunnen uw gebruikers zich veilig aanmelden met eenmalige aanmelding met SAML via OneLogin. Onze SCIM-integratie stelt beheerders in staat om gebruikers aan te maken en hen binnen OneLogin zelf rechten toe te kennen en af te nemen zonder zich aan te hoeven melden bij Lucidchart. De volgende tutorial leidt u door de procedure waarmee u OneLogin kunt integreren met Lucidchart. Deze functie is alleen beschikbaar voor Ondernemingsaccounts. U kunt upgraden door naar onze tarievenpagina te gaan of contact op te nemen met ons verkoopteam.

Om deze procedure te voltooien, moet u over beheerdersrechten in Lucidchart én OneLogin beschikken.

1. Meld u aan bij uw OneLogin-account. Ga naar het Apps-menu bovenaan de pagina en klik op "Apps toevoegen". Zoek naar Lucidchart en voeg de app toe.

Naar Lucidchart zoeken in Onelogin
  2. Zodra u de Lucidchart-app aan uw OneLogin-account hebt toegevoegd, gaat u naar het SSO-tabblad in de gegevens van de app en downloadt u de URL-metadata van de verstrekker.

Metadata downloaden
  3. Meld u aan bij uw Lucidchart-account en ga naar Team > App-integratie > SAML.

Toegang tot teaminstellingen
  4. Vink het vakje aan om SAML in te schakelen voor uw account.

SAML inschakelen
  5. Vul uw domeingegevens in het volgende veld in.Uw domein toevoegen voor het instellen van SAML
  6. Plak de uit OneLogin gekopieerde metadata in dit veld en klik op Opslaan.

U moet nu in staat zijn om zich via SAML aan te melden bij uw Lucidchart-account. Als u dit wilt controleren, opent u een nieuwe browsersessie (gebruik hiervoor een incognito of anoniem browservenster) en gaat u naar de Aanmeld-URL van Lucidchart (door SP geïnitieerde URL), zoals in stap 5 hierboven beschreven. Als het goed is, wordt u nu doorgestuurd naar OneLogin. Zodra u uw inloggegevens invoert, wordt u naar de pagina Documenten van Lucidchart geleid.

Om SCIM in te stellen voor uw account moet u:

1. Zich als accounteigenaar bij uw Lucidchart-account aanmelden en naar de pagina Accountinstellingen gaan. Op "Abonnementsniveau" klikken om te controleren of u een Ondernemingsabonnement hebt.

Abonnement controleren in Lucidchart
  2. Zorg er op de pagina Abonnementsniveau voor dat de optie Automatisch upgraden is aangevinkt. Deze instelling is vereist omdat anders de provisioning en deprovisioning via SCIM niet werkt.
  3. Ga naar Team > App-integratie > SCIM.

SCIM app-integraties
  4. Ga terug naar OneLogin en meld u aan als beheerder. Klik op het Apps-menu bovenaan de pagina en zoek naar Lucidchart SCIM.
  5. Na installatie van de Lucidchart SCIM-app op OneLogin gaat u naar het tabblad Configuratie van deze app. U kunt nu in Lucidchart naar de SCIM-pagina verwijzen en de token en de basis-URL plakken.

OneLogin Config
  6. Ga naar het tabblad Regels en zorg ervoor dat de gebruikersrol correct is ingesteld, zodat iedereen die lid is van die rol bewerkingstoegang tot Lucidchart krijgt. Als de gebruiker die rol krijgt toegewezen, selecteert u "Ingestelde gebruiker kan tabellen bewerken" en "Ja, gebruiker met licentie" om hem bewerkingstoegang te geven.

OneLogin-regels
  7. Ga naar het tabblad Provisioning om voor de instellingen te zorgen waarmee u provisioning voor Lucidchart SCIM kunt inschakelen.

Provisioning inschakelen