Integratie van OneLogin, SAML en SCIM

Door Lucidchart met OneLogin te integreren, kunnen uw gebruikers zich veilig aanmelden met eenmalige aanmelding met SAML via OneLogin. Onze SCIM-integratie stelt beheerders in staat om gebruikers aan te maken en hen binnen OneLogin zelf rechten toe te kennen en af te nemen zonder zich aan te hoeven melden bij Lucidchart. De volgende tutorial leidt u door de procedure waarmee u OneLogin kunt integreren met Lucidchart. Deze functie is alleen beschikbaar voor Ondernemingsaccounts. U kunt upgraden door naar onze tarievenpagina te gaan of contact op te nemen met ons verkoopteam.

Om deze procedure te voltooien, moet u over beheerdersrechten in Lucidchart én OneLogin beschikken.

1. Meld u aan bij uw OneLogin-account. Ga naar het Apps-menu bovenaan de pagina en klik op "Apps toevoegen". Zoek naar Lucidchart en voeg de app toe.
  2. Ga naar het tabblad Configuratie. U moet uw domein toevoegen. Welke waarde u hier ook opgeeft, u moet ook in Lucidchart spiegelen in stap 6.

3. Nadat u de Lucidchart-app hebt toegevoegd aan uw OneLogin-account en de basisconfiguratiepagina hebt opgeslagen, kunt u naar het SSO-tabblad gaan. Hier moet u een SHA-256-codering opgeven.

4. Selecteer onder de vervolgkeuzelijst acties de optie Metagegevens en download het XML-bestand.

5. Meld u aan bij uw Lucidchart-account en ga naar Team > App-integratie > SAML.
  6. Vink het vakje aan om SAML in te schakelen voor uw account.
  7. Vul uw domeingegevens in het volgende veld in. Let op: deze waarde moet overeenkomen met de waarde die in uw oneLogin-instantie werd opgegeven, zoals omschreven in stap 2.
  8. Upload de metadata gedownload als een XML-bestand vanuit OneLogin.
  9. U zou nu SAML kunnen gebruiken om u aan te melden bij uw Lucidchart-account. Als u de SAML-verbinding wilt testen, klikt u op de knop 'SAML-verbinding testen' onder uw metagegevens. U wordt doorgestuurd naar uw aanmeldings-URL. Meld u aan met een gebruiker die is toegevoegd aan de Lucidchart-toepassing in Onelogin. Wanneer u wordt teruggeleid naar Lucidchart, worden eventuele fouten met de configuratie weergegeven, samen met de inhoud van de SAML-reactie.

Om SCIM in te stellen voor uw account moet u:

1. Zich als accounteigenaar bij uw Lucidchart-account aanmelden en naar de pagina Accountinstellingen gaan. Op "Abonnementsniveau" klikken om te controleren of u een Ondernemingsabonnement hebt.

Abonnement controleren in Lucidchart
  2. Zorg er op de pagina Abonnementsniveau voor dat de optie Automatisch upgraden is aangevinkt. Deze instelling is vereist omdat anders de provisioning en deprovisioning via SCIM niet werkt.
  3. Ga naar Team > App-integratie > SCIM.

SCIM app-integraties
  4. Ga terug naar OneLogin en meld u aan als beheerder. Klik op het Apps-menu bovenaan de pagina en zoek naar Lucidchart SCIM.
  5. Zodra u de Lucidchart SCIM-app op OneLogin hebt geïnstalleerd, gaat u naar het tabblad Configuratie onder de app. U kunt nu verwijzen naar de SCIM-pagina op Lucidchart en in het dragertoken en de basis-URL plakken.

OneLogin Config
  6. Ga naar het tabblad Regels en zorg ervoor dat de gebruikersrol correct is ingesteld, zodat iedereen die lid is van die rol bewerkingstoegang tot Lucidchart krijgt. Als de gebruiker die rol krijgt toegewezen, selecteert u "Ingestelde gebruiker kan tabellen bewerken" en "Ja, gebruiker met licentie" om hem bewerkingstoegang te geven.

OneLogin-regels
  7. Ga naar het tabblad Provisioning om voor de instellingen te zorgen waarmee u provisioning voor Lucidchart SCIM kunt inschakelen.

Provisioning inschakelen