Lucidchart OnPrem voor Confluence

Lucidchart OnPrem voor Confluence is ontworpen voor strikte vereisten achter de firewall. Het is een afzonderlijk product van de Lucidchart Web App - het werkt alleen binnen Confluence Server en kan niet worden geïntegreerd met een Lucidchart-account. Wanneer u Lucidchart OnPrem voor Confluence gebruikt, zullen er nooit diagramgegevens uw Confluence-instantie verlaten.

Als uw Confluence-instantie dit niveau van firewallbeperkingen niet heeft en verbinding kan maken met de Lucidchart-webapp, kunt u overwegen de Lucidchart Diagrams Connector te gebruiken in plaats van de OnPrem-invoegtoepassing. Zie Confluence-integraties: voor Team- en Enterprise-beheerders voor meer informatie over het installeren van de Connector in uw exemplaar.

U kunt de Lucidchart OnPrem-add-on automatisch installeren vanuit de Atlassian Universal Plug-in Manager (UPM) of handmatig vanaf de Atlassian-marktplaats.

Volg deze stappen om de add-on automatisch te installeren:
  1. Meld u aan bij uw Confluence-instantie als beheerder en open het menu Beheer.
  2. Selecteer " add-ons. "
  3. Selecteer " Vind nieuwe add-ons " in het linkerdeelvenster. De Confluence UPM wordt geopend.
  4. Zoek op de Atlassian-marktplaats naar " Lucidchart OnPrem " en klik op " Installeren. " Opmerking: controleer nogmaals of u de OnPrem-add-on installeert, die een serverrackdiagram weergeeft, in plaats van de Lucidchart-diagrammenconnector.

Volg deze stappen om de add-on handmatig te installeren vanuit Marketplace :
  1. Download de add-on van de Lucidchart OnPrem-lijst door " Probeer het gratis te selecteren " of " Nu kopen. "
  2. Meld u aan bij uw Confluence-instantie als beheerder en open het menu Beheer.
  3. Selecteer Add-ons > Add-ons beheren in het linkerdeelvenster.
  4. Klik op " Add-on uploaden, " en selecteer vervolgens het bestand dat u in stap # 1 hebt gedownload. De add-on wordt automatisch geüpload en geïnstalleerd.

Problemen bij de installatie

Voor wie MySQL gebruikt: er is een veel voorkomende fout die kan optreden als uw MySQL-pakketgrootte te klein is ingesteld. Dit komt vaak voor bij grotere Atlassian-apps en is met behulp van de documentatie van Atlassian eenvoudig op te lossen.

Volg deze stappen om een Lucidchart-diagram toe te voegen aan een Confluence-pagina:
  1. Begin met het bewerken van een Confluence-pagina.
  2. Klik op het pictogram " + " in het menu boven aan de pagina en selecteer " Lucidchart-diagram toevoegen (onprem). "

Of klik ergens op de pagina en typ " { " en zoek vervolgens " Lucidchart " en selecteer " Lucidchart Onprem. "

3. Selecteer in het modale dat wordt weergegeven om een nieuw Lucidchart-document te maken, een bestaand document in te voegen of een Visio- of Gliffy-bestand te importeren.

Als u ervoor kiest om een bestaand diagram in te voegen, kunt u een kopie van het origineel maken en die kopie bewerken voordat u deze invoegt.

4. Klik op de knop " Save " onderaan de Confluence-pagina om deze te publiceren met het ingevoegde diagram.
Volg deze stappen om een ingevoegd diagram te bewerken:
  1. Selecteer bij het bewerken van een pagina het diagram dat u wilt bewerken.
  2. Selecteer " bewerken " in het menu dat verschijnt. U wordt doorgestuurd naar de Lucidchart-editor.

3. Breng de gewenste wijzigingen aan in het diagram en klik vervolgens op " terug naar Confluence " in de linkerbovenhoek van de editor.
  4. Terug op de Confluence-pagina klikt u op " Opslaan " om uw wijzigingen op de pagina te publiceren.
  1. Selecteer het diagram dat u wilt verwijderen wanneer u een Confluence-pagina bewerkt.
  2. Selecteer " verwijderen " in het menu dat verschijnt.

3. In de modal die verschijnt, selecteert u " Alleen macro verwijderen " om het diagram van alleen die pagina te verwijderen of " Diagram " verwijderen om het diagrambestand te verwijderen uit de lijst met bestaande diagrammen, alle Confluence-pagina's en alle macro's.

Lucidchart OnPrem-editor is grotendeels hetzelfde als onze standaardeditor. Deze korte tutorial geeft uitleg over de basiscomponenten van de editor en hoe u daarmee aan de slag kunt.

Alle functies die in de Lucidchart-cloudconnector beschikbaar zijn, zijn ook beschikbaar in OnPrem, behalve de volgende:

• Vlekkeloos in real time samenwerken
  • @mention-meldingen
  • Importeren van AWS-infrastructuur
  • Organigram importeren
  • ERD importeren en exporteren
  • UML-volgordeopmaak
  • Verbeterd delen en publiceren
  • Diagrammen koppelen aan spreadsheetgegevens
  • CSV van vormgegevens exporteren

Lucidchart OnPrem ondersteunt de import van Visio- en Gliffy-bestanden en de export van Visio-diagrammen.

Volg deze stappen om een Gliffy- of Visio-bestand te importeren:

1. Ga naar een Confluence-pagina bewerken en selecteer " + Insert " vervolgens " Add Lucidchart OnPrem-diagram. "
  2. In het venster aan de linkerkant van de documentkiezer selecteert u "Visio-/Gliffy-bestand importeren".

Visio-diagram invoegen in Lucidchart OnPrem
  3. Upload het Visio-bestand en selecteer daarna "Importeren". Het kan even duren om het Visio-diagram te importeren en in Lucidchart te openen.

Volg deze stappen om een diagram als een Visio-bestand te exporteren:

1. Open het diagram in de Lucidchart-editor.
  2. Selecteer Bestand > Downloaden als.
  3. Selecteer het bestandstype om te downloaden; opties omvatten Visio (VDX) -formaat.

4. Volg de downloadstroom, zoals beschreven in het artikel Uw documenten exporteren.

Lucidchart OnPrem ondersteunt het importeren van Visio-stencils naar een specifiek document via de vormmanager. Raadpleeg de sectie Importeren en zoeken naar vormen en afbeeldingen Helpcentrum voor instructies over het importeren van een stencilbestand in de Lucidchart-editor.

Opmerking: sommige Visio-stencils bevatten EMF-afbeeldingen die niet werken binnen Lucidchart OnPrem. Deze kunnen worden geïmporteerd met webgebaseerde Lucidchart en vervolgens kunt u deze kopiëren en in een aangepaste vormbibliotheek plakken binnen Lucidchart OnPrem.

Elke keer als u een wijziging in een Lucidchart-diagram aanbrengt, wordt er automatisch een versie in Confluence opgeslagen om gegevensverlies te voorkomen. Dit zijn "kleine" opgeslagen versies. Als u een diagram handmatig opslaat door op "Terug naar Confluence" te klikken, maakt u automatisch een "grote" versie van het diagram aan en worden de eerdere, kleine wijzigingen gewist om de prestaties te verbeteren.

Volg deze stappen als u in plaats van de laatst bijgewerkte versie een oudere, grote versie van uw Lucidchart-diagram wilt weergeven (vastmaken) of herstellen:

1. Begin met het bewerken van een Confluence-pagina, selecteer een Lucidchart-diagram en klik in het pop-upvenster op Versie.

Revisiegeschiedenis in Confluence
  2. In een dialoogvenster krijgt u een lijst met eerdere versies te zien.

Lijst met verschillende versies uit de bewerkingsgeschiedenis
  3. Kies een oudere versie om weer te geven of te herstellen.

Weergeven: Als u een oudere versie op de Confluence-pagina wilt weergeven, klikt u op deze versie en selecteert u "Opslaan". Deze versie wordt vervolgens op de Confluence-pagina getoond, zelfs als iemand er nieuwe wijzigingen in aanbrengt. U kunt er natuurlijk ook altijd voor kiezen om de laatste versie weer te geven.

Om eventuele verwarring te voorkomen, wordt er in de viewer, aan de linkerkant van de onderste werkbalk, een pictogram weergegeven om te verduidelijken dat het hier om een oudere versie gaat.

Weergeven in Confluence

Herstellen: om een oudere versie te herstellen, klikt u op de blauwe knop "Herstellen". Zo wordt deze versie omgezet tot de laatste versie van het diagram en worden alle volgende wijzigingen op deze nieuwe versie aangebracht.

Als u de volgende OAuth-tijdstempelfout ziet als u probeert om de Lucidchart Confluence OnPrem-plug-in te installeren/configureren:

org.scribe.exceptions.OAuthException: Response body is incorrect. Can't extract token and secret from this: 'oauth_problem=expired_timestamp,_yours_1359614629,_ours_1359585813'

betekent dit waarschijnlijk dat de tijdstempel op uw server waarop Confluence gehost wordt, niet zo nauwkeurig is. Zelfs als uw servertijd wel goed lijkt, kan een verschil van 15-30 seconden er al voor zorgen dat twee servers niet met elkaar willen communiceren. Het is niet mogelijk om de servertijd handmatig nauwkeurig genoeg aan te passen, dus u moet uw tijdstempel synchroniseren met een NTP-server.