Lucidchart OnPrem voor Confluence

Het product Lucidchart OnPrem voor Confluence staat los van standaard Lucidchart. Het werkt alleen binnen Confluence Server en integreert niet met bestaande Lucidchart-accounts. Standaard Team- en Ondernemingsaccounts van Lucidchart bevatten gratis uitbreidingen voor een onbeperkt aantal Confluence-, JIRA- en HipChat-instanties en talrijke andere integraties. U kunt upgraden door naar onze tarievenpagina te gaan of contact op te nemen met ons verkoopteam.

Lucidchart OnPrem wordt automatisch vanuit de Atlassian Universal Plug-in Manager (UPM) of handmatig via Atlassian Marketplace geïnstalleerd.

Om automatisch te installeren vanuit de Confluence UPM:

1. Open als beheerder het Confluence-menu voor beheer en selecteer "Add-ons".
  2. Selecteer "Zoek nieuwe uitbreidingen" in het linkervenster om de Confluence UPM te openen.
  3. Zoek op Atlassian Marketplace naar "Lucidchart OnPrem" en klik op Installeren om de uitbreiding automatisch te installeren.

Opmerking: u ziet wellicht ook een gratis uitbreiding "Lucidchart voor Confluence", met een cirkelicoontje. Deze en andere uitbreidingen zijn gratis bij een standaard Team- of Ondernemingsabonnement op Lucidchart. Lucidchart OnPrem heeft een serverrackicoontje (zie hieronder).

Om handmatig te installeren vanuit Marketplace:

1. Download de uitbreiding vanuit Lucidchart-OnPrem door "Gratis proberen" of "Nu kopen" te selecteren.

Lucidchart OnPrem Atlassian
  2. Open als beheerder het Confluence-menu voor beheer en selecteer "Add-ons".
  3. Selecteer "Uitbreidingen beheren" in het linkerpaneel.
  4. Klik op "Uitbreiding uploaden" en selecteer het bestand dat u bij stap 1 hebt gedownload.
  5. De uitbreiding zal worden geüpload en automatisch worden geïnstalleerd.

Problemen bij de installatie

Voor wie MySQL gebruikt: er is een veel voorkomende fout die kan optreden als uw MySQL-pakketgrootte te klein is ingesteld. Dit komt vaak voor bij grotere Atlassian-uitbreidingen en is met behulp van de documentatie van Atlassian eenvoudig op te lossen.

Diagram bovenaan de pagina plaatsen:

1. Selecteer “Creëren” bovenaan de Confluence-pagina. Kies “Een Lucidchart-diagram maken” en klik op “Creëren”.
  2. Bepaal of u een nieuw Lucidchart-document wilt maken, een bestaand Lucidchart-document wilt invoegen of rechtstreeks een Visio-bestand wilt importeren. In onze tutorials kunt u meer lezen over het starten van nieuwe en het openen van bestaande documenten.
  3. Als u een Visio-bestand importeert of een nieuw diagram maakt, wordt u rechtstreeks naar de Lucidchart-editor geleid. Deze korte tutorial geeft uitleg over de basiscomponenten van de editor en hoe u daarmee aan de slag kunt.
  4. Wanneer u uw document bewerkt hebt in de Lucidchart-editor, klikt u rechtsboven op "Terug naar Confluence" om terug te keren naar de wiki. Uw wiki-artikel wordt automatisch toegevoegd of bijgewerkt.

Om een diagram op een specifieke plaats op de pagina in te voegen:

1. Plaats een Lucidchart-diagram in een specifiek gedeelte van uw wiki-pagina, met behulp van de macrotools in de pagina-editor van Confluence.
  2. Met de cursor in de editor typt u "{" om het venster met macro-suggesties op te roepen. Typ “Lucidchart” en de Lucidchart-macro wordt weergegeven.
  3. Als u de Lucidchart-macro selecteert, wordt u naar de pagina met Lucidchart-documenten geleid en krijgt u de mogelijkheid om met een nieuw Lucidchart-document te beginnen, een bestaand Lucidchart-document in te voegen of rechtstreeks een Visio-bestand te importeren. In onze tutorials kunt u meer lezen over het starten van nieuwe en het openen van bestaande documenten.

Het diagram wijzigen voordat u het invoegt:

1. Als u wijzigingen in het diagram wilt aanbrengen voordat u het invoegt, klikt u op "Bewerken" en wordt u naar de Lucidchart-editor geleid.
  2. Zodra u klaar bent met bewerken, klikt u in de rechterbovenhoek op “Terug naar Confluence”.

Lucidchart OnPrem-editor is grotendeels hetzelfde als onze standaardeditor. Deze korte tutorial geeft uitleg over de basiscomponenten van de editor en hoe u daarmee aan de slag kunt.

Alle functies die in de Lucidchart-cloudconnector beschikbaar zijn, zijn ook beschikbaar in OnPrem, behalve de volgende:

• Vlekkeloos in real time samenwerken
  • @mention-meldingen
  • Importeren van AWS-infrastructuur
  • Organigram importeren
  • ERD importeren en exporteren
  • UML-volgordeopmaak
  • Verbeterd delen en publiceren

Lucidchart OnPrem ondersteunt het importeren van Visio-bestanden en -stencils en het exporteren van Visio-diagrammen.

Een Visio-bestand importeren

1. Ga naar een Confluence-pagina om deze te bewerken, selecteer "+ Invoegen" en kies "Lucidchart OnPrem-diagram toevoegen".
  2. In het venster aan de linkerkant van de documentkiezer selecteert u "Visio-/Gliffy-bestand importeren".

Visio-diagram invoegen in Lucidchart OnPrem
  3. Upload het Visio-bestand en selecteer daarna "Importeren". Het kan even duren om het Visio-diagram te importeren en in Lucidchart te openen.

Visio-bestand exporteren

1. Open het diagram in de Lucidchart-editor.
  2. Selecteer Bestand > Downloaden als.
  3. Selecteer het te downloaden bestandstype; een van de opties is Visio-bestand (vdx-bestand).

Visio-bestand exporteren vanuit Lucidchart OnPrem

Visio-stencil importeren

1. Open het diagram in de Lucidchart-editor.
  2. Selecteer "Meer vormen" of druk op "M" om uw vormbibliotheek te beheren.

Meer vormen in Lucidchart
  3. Klik op de blauwe knop "Visio-stencil" in de linkerbovenhoek van het scherm om het importdialoogvenster te openen.

Visio-stencil importeren
  4. Kies het bestand met de Visio-stencil die u wilt importeren en selecteer vervolgens 'uploaden'.
  5. Het Visio-stencil wordt geüpload en opgeslagen in een aangepaste bibliotheek binnen de vormbibliotheekbeheerder.

Opmerking: sommige Visio-stencils bevatten EMF-afbeeldingen die niet in Lucidchart OnPrem werken. Deze kunnen geïmporteerd worden via de webversie van Lucidchart en vervolgens gekopieerd en in een aangepaste vormbibliotheek in Lucidchart OnPrem geplakt worden.

Elke keer als u een wijziging in een Lucidchart-diagram aanbrengt, wordt er automatisch een versie in Confluence opgeslagen om gegevensverlies te voorkomen. Dit zijn "kleine" opgeslagen versies. Als u een diagram handmatig opslaat door op "Terug naar Confluence" te klikken, maakt u automatisch een "grote" versie van het diagram aan en worden de eerdere, kleine wijzigingen gewist om de prestaties te verbeteren.

Volg deze stappen als u in plaats van de laatst bijgewerkte versie een oudere, grote versie van uw Lucidchart-diagram wilt weergeven (vastmaken) of herstellen:

1. Begin met het bewerken van een Confluence-pagina, selecteer een Lucidchart-diagram en klik in het pop-upvenster op Versie.

Revisiegeschiedenis in Confluence
  2. In een dialoogvenster krijgt u een lijst met eerdere versies te zien.

Lijst met verschillende versies uit de bewerkingsgeschiedenis
  3. Kies een oudere versie om weer te geven of te herstellen.

Weergeven: Als u een oudere versie op de Confluence-pagina wilt weergeven, klikt u op deze versie en selecteert u "Opslaan". Deze versie wordt vervolgens op de Confluence-pagina getoond, zelfs als iemand er nieuwe wijzigingen in aanbrengt. U kunt er natuurlijk ook altijd voor kiezen om de laatste versie weer te geven.

Om eventuele verwarring te voorkomen, wordt er in de viewer, aan de linkerkant van de onderste werkbalk, een pictogram weergegeven om te verduidelijken dat het hier om een oudere versie gaat.

Weergeven in Confluence

Herstellen: om een oudere versie te herstellen, klikt u op de blauwe knop "Herstellen". Zo wordt deze versie omgezet tot de laatste versie van het diagram en worden alle volgende wijzigingen op deze nieuwe versie aangebracht.