SAML-integratie wordt aangeboden voor alle Ondernemingsaccounts om gebruikers eenmalige aanmelding bij Lucidchart te bieden. Ga naar onze tarievenpagina of neem contact op met ons verkoopteam om te upgraden naar een Ondernemingsaccount.

Als accounteigenaar kunt u SAML configureren met Lucidchart via de onderstaande stappen:

1. Meld u aan bij uw Lucidchart-account en selecteer 'Team' bovenaan uw scherm.

2. Ga naar het paneel 'App-integratie'.

3. Selecteer ‘SAML’ op de integratiepagina.

4. Selecteer 'SAML-integratie inschakelen' bovenaan de pagina.

5. Voer uw Lucidchart-accountdomein in in het veld 'Domein' onder het gedeelte 'Lucidchart Aanmelden URL'. Zorg ervoor dat u alleen het domein invoert, niet een volledige URL. De SAML-integratie gebruikt uw domein om een Lucidchart-aanmeldings-URL te genereren die u aan uw identiteitsprovider levert. Als u bijvoorbeeld 'acme.com' als uw domein invoert, is de URL https: //www.lucidchart/saml/sso/acme.com. Een gebruiker kan direct naar deze URL gaan om SAML Single Sign On in te schakelen

6. Open het metadata XML-bestand van uw identiteitsprovider met behulp van een teksteditor. Kopieer de tekst uit het XML-bestand en plak deze in het tekstvak onder 'Identity Provider Metadata' en selecteer 'Wijzigingen opslaan'.

De SAML-integratie van Lucidchart is nu voltooid. Uw Lucidchart-account ondersteunt eenmalige aanmelding met SAML via uw identiteitsprovider.

De attributen die we verwachten te ontvangen zijn:

• Voornaam
  • Achternaam
  • E-mail

Er zijn twee naamgevingsconventies die we ondersteunen voor het ontvangen van deze attributen:

• Gebruiker.Voornaam
  • Gebruiker.Achternaam
  • Gebruiker.E-mailadres

of de OID-indeling:

• urn:oid:2.5.4.42 (first)
  • urn:oid:2.5.4.4 (last)
  • urn:oid:0.9.2342.19200300.100.1.3 (email)

Verstuur het e-mailadres bij voorkeur in het veld Naam-ID, maar we kunnen indien nodig ook met andere waarden werken.