SAML-integratie wordt aangeboden voor alle Ondernemingsaccounts om gebruikers eenmalige aanmelding bij Lucidchart te bieden. Ga naar onze tarievenpagina of neem contact op met ons verkoopteam om te upgraden naar een Ondernemingsaccount.

Als accounteigenaar kunt u SAML configureren met Lucidchart via de onderstaande stappen:

1. Meld u aan bij uw Lucidchart-account en selecteer 'Team' bovenaan uw scherm.

Teampagina
  2. Ga naar het paneel 'App-integratie'.

App-integratie
  3. Selecteer ‘SAML’ op de integratiepagina.

SAML-knop
  4. Selecteer ‘SAML-integratie inschakelen’ boven aan de pagina.

SAML-veld inschakelen
  5. Vul het domein in van uw Lucidchart-account in het veld 'Domein' onder 'Aanmeld-URL van Lucidchart'. Zorg ervoor dat u alleen het domein invult, en niet de volledige URL. De SAML-integratie gebruikt uw domein om een speciale URL te genereren waarmee u kunt inloggen en die u aan uw identiteitsprovider kunt geven. Als u bijvoorbeeld 'acme.com' invult als uw domeinnaam, komt de URL er als volgt uit te zien: www.lucidchart/saml/acme.com. Gebruikers kunnen direct naar deze URL gaan om eenmalig aanmelden via SAML te initiëren

Domeinveld
  6. Open het XML-bestand met de metadata van uw identiteitsprovider in een teksteditor. Kopieer de tekst in het XML-bestand, plak die in het tekstvak onder "Metadata identiteitsprovider" en selecteer "Wijzigingen opslaan".

Identiteitsprovider

De SAML-integratie van Lucidchart is nu voltooid. Uw Lucidchart-account ondersteunt eenmalige aanmelding met SAML via uw identiteitsprovider.

De attributen die we verwachten te ontvangen zijn:

• Voornaam
  • Achternaam
  • E-mail

Er zijn twee naamgevingsconventies die we ondersteunen voor het ontvangen van deze attributen:

• Gebruiker.Voornaam
  • Gebruiker.Achternaam
  • Gebruiker.E-mailadres

of de OID-indeling:

• urn:oid:2.5.4.42 (first)
  • urn:oid:2.5.4.4 (last)
  • urn:oid:0.9.2342.19200300.100.1.3 (email)

Verstuur het e-mailadres bij voorkeur in het veld Naam-ID, maar we kunnen indien nodig ook met andere waarden werken.