JIRA-integraties

JIRA integreert met Lucidchart om snel en eenvoudig diagrammen van Lucidchart in te voegen in JIRA. Lees verder om aan de slag te gaan.

Integratie met JIRA is alleen beschikbaar voor Team- en Ondernemingsaccounts. Ga naar onze tarievenpagina of neem contact op met ons verkoopteam om uw account te upgraden.

Bekijk deze video om te leren hoe u de Lucidchart-uitbreiding installeert en configureert.

1. Uw JIRA-beheerder moet de Lucidchart-uitbreiding voor JIRA installeren.
  2. Log op uw JIRA-omgeving in als beheerder en klik op het tandwielicoontje. Klik op “Add-ons” en kies “Zoek nieuwe add-ons” in de zijbalk links.
  3. Zoek op Atlassian Marketplace naar Lucidchart voor JIRA en klik op “Installeren”. Klik op “Accepteren en installeren”, wacht op het downloaden en sluit het dialoogvenster.

U kunt ook naar de Lucidchart-uitbreiding op Atlassian Marketplace gaan en op "Nu downloaden" klikken. Daarna logt u in met uw Atlassian Marketplace-verificatiegegevens en volgt u de installatie-instructies.

1. Ga naar "Add-ons beheren" en zoek naar Lucidchart.

Add-ons beheren
  2. U moet een Teamaccount bij Lucidchart hebben en inloggen als beheerder van dat team. Als u niet over een Teamaccount beschikt, kunt u zich aanmelden voor een proefperiode voor teams.

Maak een team aan
  3. U wordt gevraagd uw bestaande Teamaccount bij Lucidchart te koppelen aan uw JIRA Cloud-instantie.

Uw team koppelen
  4. U wordt ook gevraagd uw Lucidchart-gebruikersgegevens te koppelen aan uw JIRA Cloud-gebruikersgegevens. Alle gebruikers in uw instantie wordt gevraagd om hetzelfde te doen als ze een diagram bij een issue proberen te voegen of proberen te bewerken.

JIRA koppelen
  5. Als uw account aan Confluence is gekoppeld, is de configuratie van de Lucidchart-uitbreiding in uw instantie geslaagd. Als u een nieuwe teamaccount hebt aangemaakt, vergeet dan niet om u collega's uit te nodigen voor uw team. Als u per ongeluk de verkeerde teamaccount aan uw instantie hebt gekoppeld, gebruikt u de knop "Ontkoppelen".

Uitbreiding klaar

Invoegen

1. Navigeer naar een JIRA-issue en selecteer "Lucidchart-diagram bijvoegen" uit het dropdownmenu Meer bovenaan.

Menu Meer
  2. Uw Lucidchart-documentenlijst verschijnt.

Documentenlijst
  3. U krijgt de mogelijkheid om een bestaand diagram in te voegen, een nieuw diagram te maken of rechtstreeks een Visio-, Gliffy- of OmniGraffle-document te importeren.

Importeren
  4. Na invoeging van een diagram verschijnt op de issue-pagina een nieuw venster met alle bijgevoegde diagrammen.

Diagrammen

Bekijken

1. U kunt een diagram op het volledige scherm weergeven door op de thumbnail te klikken.

Beeld

Bewerken/verwijderen

1. Beweeg uw muiscursor over een diagram en klik op het potloodicoontje.

Bewerken
  2. Er wordt een 'volledig scherm'-editor geopend. Als het icoontje uitgeschakeld is, hebt u geen toestemming om het diagram te bewerken. De eigenaar van het diagram moet u hiervoor machtigen.

Nieuwe editor
  3. Klik als u klaar bent op "Terug naar JIRA". Het bijgevoegde diagram wordt automatisch bijgewerkt.
  4. Als u een diagrambijlage wilt verwijderen, klikt u gewoon op het prullenbakicoontje.

Opmerking: Hierdoor wordt het diagram niet van de Lucidchart-website verwijderd.

Als u een diagram bij JIRA voegt en iemand anders bewerkt het rechtstreeks op de website van Lucidchart, wordt de bijgevoegde versie niet automatisch bijgewerkt. U moet dan zelf op "Vernieuwen" klikken om de bijlage naar de nieuwste versie op Lucidchart bij te werken.

1. Uw JIRA-beheerder moet de Lucidchart-plugin voor JIRA installeren. Ga naar "Beheer" of gebruik het tandwielpictogram aan de rechterkant van de JIRA-werkbalk.

JIRA-beheerder
  2. Klik op "Plug-ins" of "Uitbreidingen" links op de JIRA-werkbalk.

JIRA-plug-ins
  3. Klik op "Nieuwe uitbreidingen zoeken" en zoek naar Lucidchart op Atlassian Marketplace.
  4. Download de juiste plug-in voor uw versie van JIRA Server. Selecteer het tabblad Plug-ins installeren en klik daarna op "Plug-in uploaden". Volg de instructies in het dialoogvenster om de Lucidchart-plugin te uploaden. Download hier de plug-in.

Plug-in uploaden
  5. Na het uploaden gaat u naar het tabblad Add-ons beheren, klikt u op "Lucidchart-plugin" en selecteert u "Configureren" om voor uw organisatie sleutel en geheim in te vullen.

Configureren
  6. U moet in Lucidchart de beheerder voor uw organisatie zijn om sleutel en geheim te verkrijgen. Ga, als u de Lucidchart-beheerder bent, naar Team > App-integraties > JIRA server. Van daaruit kunt u sleutel en geheim voor JIRA genereren.
  7. Kopieer sleutel en geheim naar hun respectievelijke velden in JIRA en klik op “Opslaan”.

Sleutel en geheim
  1. Selecteer "Lucidchart-diagram invoegen" uit het dropdownmenu "Meer acties" bovenaan uw issue in JIRA.

Meer acties
  2. Creëer een nieuw Lucidchart-document, open een bestaand Lucidchart-document of importeer een Visio-bestand. In onze tutorials kunt u meer lezen over het creëren van nieuwe en het openen van bestaande documenten. Als u een document kiest, gaat u rechtstreeks naar de Lucidchart-editor.

Maken, importeren en invoegen

De Lucidchart-editor is waar het allemaal gebeurt. Onze Snelstartgids geeft uitleg over de basiscomponenten van de editor.

Nieuwe editor

Wanneer u uw document bewerkt hebt in de Lucidchart-editor, klikt u rechtsboven op de knop "Terug naar JIRA" om terug te keren naar JIRA. Uw diagram wordt automatisch toegevoegd of bijgewerkt.

Terugkeerpunt