Confluence-integraties: voor team- en ondernemingsadministrators

Als u een admin van een Lucidchart Enterprise- of Team-account bent, kunt u de Lucidchart-app installeren in uw Confluence Cloud- of Server-instantie.

Als u geen Lucidchart-account hebt, is er een gratis proefversie beschikbaar op de prijspagina. Als u al een proefperiode hebt voltooid en op dit moment een gratis, persoonlijk of professioneel account hebt, gaat u naar Abonnementsniveau pagina in uw account en selecteer de juiste teamlicentielaag.

Installeer de Lucidchart-app
Voordat u de Lucidchart-app kunt configureren voor uw instantie, moet u eerst de app installeren. Volg deze stappen om dit te doen:
  1. Log als beheerder in bij uw Confluence-instantie en navigeer naar uw instellingen.
  2. Zoek in de Atlassian-marktplaats naar Lucidchart en klik op de Lucidchart Diagrams-connector.

3. Selecteer 'Nu downloaden'.
Configureer de Lucidchart-app
Na het installeren van de Lucidchart Diagram-connector moet u deze naar uw Confluence-instantie configureren. Volg deze stappen om dit te doen:
  1. Als u nog steeds op de installatiepagina bent, kunt u de Lucidchart Diagram-connector configureren door nogmaals op de app te klikken en 'Configureren' te selecteren. Als u niet langer op de installatiepagina bent, moet u eerst navigeren naar 'Apps beheren' in uw Confluence-instantie en selecteer de Lucidchart Diagrams-connector.
  2. Meld u aan bij uw bestaande Lucidchart-teamaccount als u nog niet bent aangemeld.

3. Klik op de volgende pagina van het dialoogvenster op "Toegang verlenen" om Confluence toegang te verlenen tot uw Lucidchart-account.

4. Zodra uw Lucidchart-account is geconfigureerd voor uw Confluence-instantie, kunt u Lucidchart-diagrammen rechtstreeks invoegen in de Confluence-editor. Om bijdragers toe te staan de Lucidchart-app te gebruiken, moet u hen uitnodigen om lid te worden van uw Lucidchart-team. U kunt gebruikers toevoegen en hun licenties beheren via het Lucidchart-beheerdersdashboard.
Installeer de Lucidchart-app
Voordat u de Lucidchart-app kunt configureren voor uw instantie, moet u eerst de app installeren. Volg deze stappen om dit te doen:
  1. Meld u aan als beheerder bij uw Confluence-instanec en open het menu Beheer.
  2. Klik op "Add-ons" en vervolgens op Nieuwe add-ons zoeken in de linkerzijbalk.
  3. Zoek op Atlassian Marketplace naar Lucidchart en klik op “Installeren”.
  4. Klik op Accepteren en installeren, wacht op de download en sluit het dialoogvenster.

Configureer de Lucidchart-app
Nadat u de Lucidchart-app hebt geïnstalleerd, volgt u deze stappen om de app te configureren voor uw instantie.
  1. Klik op "Beheren" en "Configureren" om Lucidchart toegang te verlenen tot Confluence.
  2. Log in op uw Lucidchart-account als u nog niet bent ingelogd.
  3. Selecteer "Account koppelen" om uw Confluence-instantie te verbinden met uw Lucidchart-team.

Beheer uw team
Beheer uw Lucidchart-team direct in Confluence met het beheerdersdashboard. Ga naar de Algemene configuratie-leeftijd om ervoor te zorgen dat uw account is gekoppeld en klik vervolgens op het tabblad "Gebruikersbeheer". Je ziet drie secties:
  • Lucidchart Team Management
    Deze tabel is een lijst met gebruikers die zich momenteel in uw Lucidchart-team bevinden en geeft aan of zij hun Lucidchart-account hebben verbonden met Confluence. Gebruikers die in deze tabel verschijnen, staan op een betaald teamaccount en hebben toegang tot alle functies en functionaliteit van Lucidchart. U kunt aanvullende teaminstellingen beheren vanuit uw Lucidchart-account op het niveau van het abonnement of via de tweede tabel op de pagina Gebruikersbeheer.
  • Niet-Lucidchart Team Management
    Deze tabel is een lijst van alle gebruikers van uw instantie die op "Lucidchartdiagram toevoegen" hebben geklikt vanuit Confluence en automatisch gegenereerde accounts waren maar niet automatisch op het betaalde Team-abonnement werden geplaatst. Ze staan niet op het teamabonnement omdat het team vol is of het selectievakje onder de tabel niet is aangevinkt. Klik eenvoudig op "Toevoegen aan team" om ze op het betaalde teamabonnement te plaatsen zodat ze kunnen genieten van de volledige functionaliteit van Lucidchart.
  • Auto-voorziening instellingen
    Dit selectievakje onder aan de pagina maakt het eenvoudig om te bepalen hoe gebruikers van Confluence lid kunnen worden van Lucidchart. Vink het vakje aan als u wilt dat het teamabonnement wordt ingevuld op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt. Verwijder het vinkje uit het selectievakje om individueel te kunnen selecteren welke gebruikers lid worden van het team.

Gebruik de informatie in deze tabellen om te bepalen welke Lucidchart-teamgebruikers verbonden zijn met Confluence en welke Lucidchart-gebruikers hun accounts hebben verbonden met deze Confluence-instantie maar nog niet in uw team zijn

Klik op de blauwe link 'Toevoegen aan team' om deze gebruikers te beheren. Kies "voeg automatisch nieuwe gebruikers toe aan uw Lucidchart-team." Als u geen licenties beschikbaar hebt, klikt u op de blauwe link om naar uw Lucidchart-teambeheerpagina te gaan en licenties opnieuw toe te wijzen. Of ga naar uw Lucidchart-pagina Abonnementsniveau om naar de volgende licentiestap te upgraden.
Het delen van machtigingen voor documenten in zowel Confluence Cloud als Server zal worden overgenomen van de Confluence-pagina. Dit betekent dat als u een Confluence-pagina kunt bekijken en bewerken, u de documenten op die Confluence-pagina kunt bekijken en bewerken.