Confluence-integraties

Dankzij de integratie van Lucidchart met Confluence Cloud en Confluence Server kunt u uw diagrammen direct in Confluence-artikelen plaatsen. Lees verder voor meer informatie over het instellen van uw Confluence-omgeving.

Lucidchart integreert met Confluence Cloud, waardoor u diagrammen van uw wikipagina's kunt invoegen en bewerken. Bekijk deze video om aan de slag te gaan met Lucidchart.

U hebt een Team- of Ondernemingssaccount van Lucidchart nodig om te integreren met Confluence. Houd er rekening mee dat persoonlijke, professionele en gratis account niet geïntegreerd kunnen worden met Confluence.

• Als u geen Lucidchart-account hebt, is er een gratis proefversie voor teams beschikbaar op de tarievenpagina, maar u kunt ook contact opnemen met ons verkoopteam.
  • Als u al een proefperiode hebt gehad en momenteel een gratis, persoonlijk of professioneel account hebt, gaat u naar de pagina Abonnementsniveau in uw account en kiest u het juiste teamlicentieniveau.
  1. Log als beheerder in bij uw Confluence-instantie en open het administratieve menu.
  2. Klik op Add-ons en zoek dan in de zijbalk links naar nieuwe add-ons.
  3. Zoek op Atlassian Marketplace naar Lucidchart en klik op “Installeren”.
  4. Klik op "Accepteren en installeren", wacht op het downloaden en sluit het dialoogvenster.
  1. Klik na het installeren op "Beheren". Selecteer "Add-ons beheren" in de zijbalk links en vouw de Lucidchart-lijst uit.
  2. Selecteer "Configureren" om Lucidchart toegang te geven tot Confluence.
  3. Vanuit de Configuratiepagina wordt u gevraagd om uw bestaande Lucidchart-teamaccount te koppelen aan uw Confluence Cloud-instantie.
  4. Als u bent ingelogd op uw Lucidchart-beheerdersaccount, klik dan op "Link naar Lucidchart-team" en wacht tot de accounts gekoppeld zijn.
  5. Nadat uw account is geconfigureerd, kunt u eenvoudig andere gebruikers uitnodigen voor uw team. Ga naar uw teammanagementpagina waar u kunt bepalen welke gebruikers volledige toegang hebben als gelicentieerde gebruikers en wie alleen-lezentoegang krijgt als een niet-gelicentieerde gebruiker. Uw team kan een onbeperkt aantal gebruikers zonder licentie hebben.
  1. Begin met het bewerken van een Confluence-pagina.
  2. Klik op "+" in het menu bovenaan de pagina en selecteer "Lucidchart-diagram toevoegen."
  3. U ziet de Lucidchart-documentenlijst. Creëer een nieuw Lucidchart-document, open een bestaand Lucidchart-document of importeer rechtstreeks een Visio-bestand.
  4. Om een nieuw diagram te maken, klikt u op de oranje knop "Creëren" en begint u een nieuw document vanuit de sjabloonkiezer. Als u Lucidchart nog niet eerder hebt gebruikt, legt deze korte handleiding uit hoe u diagrammen kunt tekenen in de Editor.
  5. Wanneer u uw document bewerkt hebt in de Lucidchart-editor, klikt u rechtsboven op de knop "Terug naar Confluence" om terug te keren naar de wiki. Uw wiki-artikel wordt automatisch toegevoegd of bijgewerkt.
  1. Klik op "Bewerken" in de rechterhoek van de Confluence-pagina.
  2. Selecteer uw diagram en klik op de knop "Bewerken", die daar verschijnt.
  3. U ziet een venster genaamd "Macro-instellingen bewerken". Hier kunt u een paginabereik instellen, de breedte, hoogte en uitlijning van uw diagram wijzigen en het diagram bijwerken.
  4. Klik op "Ingesloten diagram bijwerken" om wijzigingen aan uw diagram te synchroniseren. Of u kunt "Diagram bewerken" selecteren om het document in de Lucidchart-editor te openen en het te wijzigen (als u eigenaar bent of daarvoor de rechten hebt).
  5. Om een diagram te verwijderen, selecteert u het en klikt u op "Verwijderen".

Opmerking: Iedereen kan de bestanden in de wiki bekijken, maar alleen gebruikers die zijn uitgenodigd om samen te werken, kunnen de bestanden bewerken. U kunt bijdragers uitnodigen vanuit de Lucidchart-documentenlijst of de editor.

Lucidchart integreert met Confluence Server, dus kunt u uw diagrammen in Confluence creëren en delen. Bekijk deze video om te leren hoe u dit kunt installeren, configureren en aanpassen.

Let op: Lucidchart ondersteunt alleen de versies 5.8 en hoger van Confluence Server. We raden aan om bij te werken naar de meest recente versie van Confluence.

U hebt een Team- of Ondernemingssaccount van Lucidchart nodig om te integreren met Confluence. Houd er rekening mee dat persoonlijke, professionele en gratis account niet geïntegreerd kunnen worden met Confluence.

• Als u geen Lucidchart-account hebt, is er een gratis proefversie voor teams beschikbaar op de tarievenpagina, maar u kunt ook contact opnemen met ons verkoopteam.
  • Als u al een proefperiode hebt gehad en momenteel een gratis, persoonlijk of professioneel account hebt, gaat u naar de pagina Abonnementsniveau in uw account en kiest u het juiste teamlicentieniveau.
  1. Log als beheerder in bij uw Confluence-instantie en open het administratieve menu.
  2. Klik op Add-ons en zoek dan in de zijbalk links naar nieuwe add-ons.
  3. Zoek op Atlassian Marketplace naar Lucidchart en klik op “Installeren”.
  4. Klik op "Accepteren en installeren", wacht op het downloaden en sluit het dialoogvenster.

Om de uitbreiding te integreren moet u beheerder of teambeheerder voor uw Lucidchart-account zijn.

1. Na het installeren moet u op "Beheren" en "Configureren" klikken om Lucidchart toegang te geven tot Confluence.
  2. Op deze pagina ziet u een inlogpagina of, als u al ingelogd bent bij Lucidchart, het account van uw team. Voer uw gebruikersgegevens als dit gevraagd wordt.
  3. Als u ingelogd bent, selecteert u "Account koppelen" om uw Confluence-instantie aan uw Lucidchart-teamaccount te koppelen.

Lucidcharts plugin voor Confluence bevat nieuwe functies om uw team te beheren in het admindashboard in Confluence. Bezoek de algemene configuratiepagina om er zeker van te zijn dat uw account is gekoppeld. Klik daarna op het tabblad Gebruikersbeheer. U ziet drie onderdelen:

Lucidchart teambeheer

Deze tabel is een lijst van gebruikers die momenteel bij uw Lucidchart-team horen en geeft aan of ze hun Lucidchart-account aan Confluence gekoppeld hebben. Gebruikers die in deze tabel staan, hebben een betaald Teamaccount en hebben toegang tot alle functies van Lucidchart. U kunt extra teaminstellingen beheren vanuit uw Lucidchart-account op het Abonnementsniveau, of met behulp van de tweede tabel op de pagina Gebruikersbeheer.

Niet-Lucidchart teambeheer

Deze tabel is een lijst van alle gebruikers van uw instantie die vanuit Confluence op "Lucidchart-diagram toevoegen" hebben geklikt en automatisch accounts toegewezen kregen, maar niet automatisch onder het betaalde Teamabonnement terechtkwamen. Ze maken geen deel uit van het Teamabonnement omdat het team vol is of het vakje onder de tabel niet is aangevinkt. Klik op "Aan team toevoegen" om ze in het betaalde Teamabonnement op te nemen zodat ze de alle functies van Lucidchart kunnen gebruiken.

Instellingen automatische provisioning

Met het selectievakje onderaan de pagina is het eenvoudig om te beheren hoe gebruikers van Confluence Lucidchart kunnen gebruiken. Vink het vakje aan als u het Teamabonnement wilt opvullen op basis van wie zich als eerste aanmeldt. Vink het vakje niet aan om individueel te selecteren welke gebruikers zich bij het team kunnen voegen.

Gebruik de informatie in deze tabellen om te bepalen welke Lucidchart-gebruikers in het team verbonden zijn met Confluence en welke Lucidchart-gebruikers hun accounts aan deze Confluence-instantie hebben gekoppeld, maar nog niet bij uw team horen.

1. Klik op de blauwe link "Aan team toevoegen" om deze gebruikers te beheren. Kies "Automatisch nieuwe gebruikers toevoegen aan het Lucidchart-team".
  2. Als er geen licenties beschikbaar zijn, klikt u op de blauwe link om naar uw Lucidchart-teambeheerpagina te gaan en de licenties te herschikken. Of ga naar de pagina Abonnementsniveau om te upgraden naar het volgende licentieniveau van Lucidchart.

U bent klaar om de uitbreiding te gebruiken!

Een diagram invoegen

1. Begin met het bewerken van een Confluence-pagina.
  2. Klik op "+" in het menu bovenaan de pagina en selecteer "Lucidchart-diagram toevoegen."
  3. U ziet de Lucidchart-documentenlijst, waar u een nieuw Lucidchart-document kunt creëren, een bestaand Lucidchart-document kunt openen of rechtstreeks een Visio-bestand kunt importeren.
  4. Om een nieuw diagram te maken, klikt u op de oranje knop "Creëren" en begint u een nieuw document vanuit de sjabloonkiezer. Als u Lucidchart nog niet eerder hebt gebruikt, licht deze korte handleiding toe hoe u diagrammen kunt tekenen in de editor.
  5. Wanneer u uw document bewerkt hebt in de Lucidchart-editor, klikt u rechtsboven op de knop "Terug naar Confluence" om terug te keren naar de wiki. Uw wiki-artikel wordt automatisch toegevoegd of bijgewerkt.

Het diagram wijzigen voordat u het invoegt

1. Als u wijzigingen in het diagram wilt aanbrengen voordat u het invoegt, klikt u op "Bewerken" en wordt u naar de Lucidchart-editor geleid.
  2. Wanneer u klaar bent met bewerken, klikt u in de rechterbovenhoek op “Terug naar Confluence”.

Viewereigenschappen wijzigen

1. U kunt de viewer aanpassen door op “Eigenschappen” te klikken en de breedte, hoogte, uitlijning, updatemethode, zichtbaar paginabereik of type van de viewer te veranderen.
  2. Klik op de blauwe knop “Opslaan” om uw wijzigingen op te slaan en uw diagram wordt geladen in de Confluence-pagina.

Basisviewer

Als u niet standaard de geavanceerde viewer hebt ingeschakeld, of hebt gedowngraded, laadt uw diagram in een basisviewer. De basisviewer biedt een statische PNG-afbeelding van uw diagram, gehost op servers van Confluence. U ziet 6 controls:

1. Document bewerken in Lucidchart.
  2. Document verwijderen uit Confluence-ruimte.
  3. Upgraden naar de geavanceerde viewer van Lucidchart (vereist verbinding met de servers van Lucidchart).
  4. Bijwerken naar de laatste versie van het diagram.
  5. Uitzoomen.
  6. Inzoomen.

Om tussen verschillende tabs/pagina's in een document te navigeren, klikt u op de pijlknoppen die verschijnen wanneer u de muis over de linker- of de rechterkant van de Lucidchart-documentviewer beweegt.

Dynamische viewer

De dynamische viewer vereist toegang tot internet en onze servers, maar houdt alle interactiviteit van uw document intact. Als u tijdens de configuratie de geavanceerde viewer inschakelt, kunt u in- en uitzoomen, draaien, wisselen tussen pagina's en gebruikmaken van links, hotspots en lagen. De bedieningsbalk verschijnt over de hele breedte van het diagram. U kunt het volgende doen:

1. Onze startpagina openen in een nieuw tabblad.
  2. Het diagram bewerken in Lucidchart.
  3. Document verwijderen uit Confluence-ruimte.
  4. Omschakelen naar de eenvoudige viewer.
  5. Bijwerken naar de laatste versie van het diagram.
  6. In- of uitzoomen om passend te maken.
  7. Terug naar werkelijke grootte.
  8. Uitzoomen.
  9. Inzoomen.