Lucidchart voor uw G Suite-domein

Volg deze tutorial om Lucidchart op uw G Suite-domein te installeren. Na de installatie wordt Lucidchart weergegeven in het menu 'Apps Launcher' van het Gmail-account van uw school of bedrijf; als u erop klikt, zal het automatisch accounts voor nieuwe gebruikers verstrekken en deze in het team plaatsen.

Let op: Als u wilt dat een bestaand Lucidchart-account aan G Suite wordt gekoppeld, zorgt u ervoor dat uw Lucidchart-account met hetzelfde e-mailadres als het e-mailadres voor uw domein is ingesteld. U kunt dit eenvoudig wijzigen door in Lucidchart naar Account > Gebruikersinstellingen te gaan.

Volg deze stappen om Lucidchart voor G Suite te installeren:

1. Ga naar de G Suite Marketplace.
  2. Zoek naar  Lucidchart  en klik op "App installeren"
  3. Lucidchart zal toestemming vragen voor toegang tot een aantal van uw domeingegevens. Vink het vakje aan om de algemene voorwaarden te accepteren en klik op "Accepteren".
  4. Na installatie van Lucidchart legt de eerste pop-up uit hoe u uw gebruikers kunt informeren. Klik op "Volgende".

Lucidchart G suite
  5. De volgende pop-up legt uit hoe u toegang tot Lucidchart krijgt. Klik op "Volgende".

Apps installeren in Lucidchart
  6. Het laatste pop-upvenster legt u uit hoe u de integratie met uw Lucidchart-team kunt aanpassen. Klik op "Instellen van extra teams".

Integratie met Lucidchart aanpassen
  7. Lucidchart wordt geopend in een nieuw tabblad of venster van uw browser en u wordt gevraagd om uw team in te stellen.
  8. Ga naar de teampagina van Lucidchart. Klik op Beheerder > Gebruikers > Gebruikers toevoegen per domein. Hier krijgt u een lijst met e-mailadressen voor dit domein te zien die u kunt gebruiken om nieuwe en bestaande Lucidchart-gebruikers uit te nodigen voor uw team.

Gebruiker aan een domein toevoegen | Lucidchart
  9. Lucidchart kan gesynchroniseerd worden met uw G Suite-domein om Lucidchart-gebruikers automatisch van bepaalde rechten te voorzien of deze te verwijderen wanneer u hen aan uw G Suite-beheerdersportaal toevoegt of eruit verwijdert. Als u fouten ontvangt bij het activeren van gesynchroniseerde provisioning, volg dan de onderstaande aanwijzingen over "Updaten voor nieuwe machtigingen" om ervoor te zorgen dat u Lucidchart de nodige toegang tot gegevens heeft verleend om de provisioning te synchroniseren.

G Suite | Lucidchart

Als u op uw pagina "G Suite beheren" de volgende roze banner ziet, kunt u uw G Suite-machtiging voor Lucidchart als volgt bijwerken:

G Suite beheren

1. Ga naar uw G Suite-beheerdersconsole (admin.google.com)

G Suite-beheerdersconsole
  2. Klik op Apps > Marketplace-apps.

Marketplace-apps
  3. Selecteer Lucidchart-diagrammen.

Lucidchart-diagrammen
  4. Klik op "Toegang tot gegevens" en zorg ervoor dat er toegang tot gegevens wordt verleend. Vergeet niet om ook API-toegang in te schakelen. Zie deze screencast voor meer informatie over hoe u dit kunt doen.

API-toegang tot gegevens
  5. Als het goed is, zijn al uw rechten nu verleend, zowel in uw G Suite-console als op uw 'G Suite-beheer'-pagina. Vernieuw uw Lucidchart G Suite-pagina om een volledige lijst met gebruikers uit uw domein te zien.

Als u een document in Drive moeilijk kon openen en een bericht hebt gezien over verouderde toegangsrechten voor gegevens, mist u een aantal machtigingen op uw Google-account. Wij kunnen helpen!

Als u zelf de Lucidchart-app in Drive hebt gevonden:

• Ga in uw eigen Google-account naar de pagina met toegangsrechten voor het account. Trek de toegang voor Lucidchart volledig in. De volgende keer dat u probeert in te loggen, wordt u gevraagd om opnieuw toegang te geven tot uw Google-account. Daardoor worden uw machtigingen vernieuwd en kunt u een goede verbinding met Google Drive tot stand brengen. Meld u aan en ga naar uw Lucidchart G Drive-pagina om, nadat u opnieuw toegang hebt gegeven, ook uw instellingen daar te controleren.

Als Lucidchart op een domein is geïnstalleerd, moet de superbeheerder van uw domein deze stappen volgen:

• U gaat in het Google Apps-domein van de beheerder naar de beheerdersconsole en selecteert de Lucidchart-app die op het domein is geïnstalleerd. Zorg ervoor dat bij de app voor Lucidchart-diagrammen "Toegang tot gegevens verleend" staat.