Lucidchart voor uw G Suite-domein

Beheer uw Lucidchart-team met gemak door Lucidchart in te stellen voor uw G Suite-domein. Na installatie verschijnt Lucidchart in het menu 'Apps Launcher' van uw school of bedrijf Gmail; wanneer erop wordt geklikt, worden er automatisch accounts voor nieuwe gebruikers aangemaakt en in het team geplaatst.

Let op: Als u wilt dat een bestaand Lucidchart-account aan G Suite wordt gekoppeld, zorgt u ervoor dat uw Lucidchart-account met hetzelfde e-mailadres als het e-mailadres voor uw domein is ingesteld. U kunt dit eenvoudig wijzigen door in Lucidchart naar Account > Gebruikersinstellingen te gaan.

Volg deze stappen om Lucidchart voor G Suite te installeren:

1. Ga naar de G Suite Marketplace.
  2. Zoek naar Lucidchart en klik op "App installeren"
  3. Lucidchart zal toestemming vragen voor toegang tot een aantal van uw domeingegevens. Vink het vakje aan om de algemene voorwaarden te accepteren en klik op "Accepteren".
  4. Na installatie van Lucidchart legt de eerste pop-up uit hoe u uw gebruikers kunt informeren. Klik op "Volgende".

Lucidchart G suite
  5. De volgende pop-up legt uit hoe u toegang tot Lucidchart krijgt. Klik op "Volgende".

Apps installeren in Lucidchart
  6. Het laatste pop-upvenster legt u uit hoe u de integratie met uw Lucidchart-team kunt aanpassen. Klik op "Instellen van extra teams".

Integratie met Lucidchart aanpassen
  7. Lucidchart wordt geopend in een nieuw browsertabblad / venster en u wordt gevraagd om uw team in te stellen. Zie de onderstaande secties voor instructies over het toevoegen van gebruikers per domein, het instellen van Google SSO en gebruikersregistratie.
Ga als volgt te werk om gebruikers met uw G Suite-domein toe te voegen aan uw Lucidchart-account:
  1. Navigeer naar uw Lucidchart-beheerderspaneel door op 'Team' in de bovenste balk te klikken.
  2. Klik op de tegel Gebruikers.
  3. Klik op + Gebruiker in de rechterbovenhoek.
  4. Klik op 'Toevoegen op domein'. Er verschijnt een lijst met e-mailadressen van het domein waaruit u nieuwe en bestaande Lucidchart-gebruikers kunt uitnodigen om lid te worden van uw team.
Nadat u Lucidchart voor uw G Suite-domein hebt geïnstalleerd, kunt u de aanmeldingsinstellingen van uw team aanpassen, zodat elke gebruiker in het domein van uw team met hun Google-account in Lucidchart kan inloggen.

Ga als volgt te werk om Google Single Sign-On in te stellen als standaard inlogmethode voor gebruikers in uw team:
  1. Log in op uw Lucidchart-account en ga naar uw admin-panel door op 'Team' in de bovenste balk te klikken.
  2. Klik op de tegel Identity Management.
  3. Controleer op het tabblad 'Inloggen voor gebruiker' of Google single sign-on is geselecteerd. U kunt een van de andere methoden selecteren of verwijderen.
  4. Selecteer Google SSO in de vervolgkeuzelijst voor standaardverificatie.
  5. Klik op 'Wijzigingen opslaan'.
Lucidchart kan synchroniseren met uw G Suite-domein om Lucidchart-gebruikers automatisch aan te bieden of te verwijderen wanneer u ze toevoegt of verwijdert uit uw G Suite-beheerportal. Als u fouten ontvangt die de provisioneringsynchronisatie activeren, volgt u de onderstaande instructies voor het bijwerken van nieuwe machtigingen om te zorgen dat u Lucidchart voldoende gegevenstoegang hebt verleend, wat nodig is om de provisioning te synchroniseren.

Opmerking: de mogelijkheid om gebruikers te voorzien van GSuite is een functie voor bedrijven. Ga naar onze website om te upgraden prijspagina ofNeem contact op met ons verkoopteam.

Als u op uw pagina "G Suite beheren" de volgende roze banner ziet, kunt u uw G Suite-machtiging voor Lucidchart als volgt bijwerken:

G Suite beheren

1. Ga naar uw G Suite-beheerdersconsole (admin.google.com)

G Suite-beheerdersconsole
  2. Klik op Apps > Marketplace-apps.

Marketplace-apps
  3. Selecteer Lucidchart-diagrammen.

Lucidchart-diagrammen
  4. Klik op "Toegang tot gegevens" en zorg ervoor dat er toegang tot gegevens wordt verleend. Vergeet niet om ook API-toegang in te schakelen. Zie deze screencast voor meer informatie over hoe u dit kunt doen.

API-toegang tot gegevens
  5. Als het goed is, zijn al uw rechten nu verleend, zowel in uw G Suite-console als op uw 'G Suite-beheer'-pagina. Vernieuw uw Lucidchart G Suite-pagina om een volledige lijst met gebruikers uit uw domein te zien.

Als u een document in Drive moeilijk kon openen en een bericht hebt gezien over verouderde toegangsrechten voor gegevens, mist u een aantal machtigingen op uw Google-account. Wij kunnen helpen!

Als u zelf de Lucidchart-app in Drive hebt gevonden:

• Ga in uw eigen Google-account naar de pagina met toegangsrechten voor het account. Trek de toegang voor Lucidchart volledig in. De volgende keer dat u probeert in te loggen, wordt u gevraagd om opnieuw toegang te geven tot uw Google-account. Daardoor worden uw machtigingen vernieuwd en kunt u een goede verbinding met Google Drive tot stand brengen. Meld u aan en ga naar uw Lucidchart G Drive-pagina om, nadat u opnieuw toegang hebt gegeven, ook uw instellingen daar te controleren.

Als Lucidchart op een domein is geïnstalleerd, moet de superbeheerder van uw domein deze stappen volgen:

• U gaat in het Google Apps-domein van de beheerder naar de beheerdersconsole en selecteert de Lucidchart-app die op het domein is geïnstalleerd. Zorg ervoor dat bij de app voor Lucidchart-diagrammen "Toegang tot gegevens verleend" staat.