Microsoft Azure-diagrammen

In dit artikel leest u hoe u een Windows Azure-diagram kunt maken door uit een Visio-bestand te importeren of door het in Lucidchart van nul af aan op te bouwen.

Azure-vormen zijn alleen beschikbaar voor Pro-, Team- en Ondernemingsaccounts. U kunt upgraden door naar onze tarievenpagina te gaan of contact op te nemen met ons verkoopteam.

Azure-diagram

• Vanuit de Documentenpagina klikt u in de linkerbovenhoek van de pagina op "Importeren" en vervolgens op "Visio". Hier kunt u door de Visio-bestanden bladeren en de bestanden selecteren die u naar Lucidchart wilt importeren. Zodra deze bestanden zijn geïmporteerd, worden ze weergegeven in uw lijst met documenten en kunt u ze bewerken.
  • Vanuit het document zelf klikt u op Bestand > Importeren om een Visio-bestand te importeren.
  • Als u een document wilt exporteren, gaat u naar Bestand > Downloaden als. Kies het gewenste bestandstype en download!
  • Meer informatie hierover vindt u in onze Tutorial over het importeren/exporteren van Visio-bestanden.
  • Klik links onderaan in de editor op "Meer vormen" of gebruik de sneltoets "M" om Vormbeheer te openen. Zoek naar "Azure" en zorg ervoor dat de vormbibliotheek is ingeschakeld, voordat u doorklikt om op te slaan.
  • Als de vormbibliotheek is ingeschakeld, ziet u in de toolbox aan de linkerkant de vormen klaarstaan die u naar het doek kunt slepen en daar kunt neerzetten.
  • Ga voor meer informatie naar onze tutorial Verken meer vormen.
  • Nadat u uw Azure-vormbibliotheek heeft geopend, komen de vormen in de linkertoolbox van de Editor te staan.
  • U kunt de pictogrammen vanuit de linkertoolbox naar het doek slepen en op de juiste plek neerzetten. Om u te helpen het juiste pictogram te kiezen, kunt u de naam van elke pictogram bekijken door er even met uw muis over te zweven. U kunt ook de optie "zoeken" bovenaan de toolbox gebruiken, door de naam van de gezochte vorm in het veld in te vullen.

Pro-tip: Als u op zoek bent naar 'buckets' om uw pictogrammen in te zetten, kijk dan eens in  de "Container"-bibliotheek. Zo houdt u uw Azure-diagram netjes en gemakkelijk leesbaar.

• Als u uw vormen met elkaar wilt verbinden, zweef dan even over de rand van een pictogram en gebruik het vizier (+) om er een lijn uit te slepen en deze met een andere vorm van uw diagram te verbinden. Bekijk onze Tutorial over het tekenen van objecten en lijnen voor meer informatie.
  • Tekstvakken met platte tekst, voor bijvoorbeeld labels en eventuele andere toelichtingen, vindt u in de "standaard"-bibliotheek.
  • Gebruik links, hotspots en lagen om interactieve functies aan uw document toe te voegen. Met behulp van deze opties kunt u eenvoudig van de ene pagina naar de andere gaan, uw publiek naar een bepaalde website doorsturen of bepaalde delen van uw diagram weergeven of verbergen.