Gebruik van de vergelijkingenbibliotheek

Op verzoek hebben we onlangs een vergelijkingenbibliotheek op basis van LaTeX geïmplementeerd. Lucidchart biedt twee manieren aan om wiskundige vergelijkingen te maken: LaTeX en de MathQuill WYSIWYG-editor (what-you-see-is-what-you-get).

LaTeX is een opmaaktaal die meestal voor wiskunde wordt gebruikt. Hij zet platte tekst zoals a^b om in geformatteerde uitdrukkingen. Lucidchart maakt gebruik van MathJax dat de meeste LaTeX-wiskunde ondersteunt. Met de MathQuill WYSIWYG-editor kunt u LaTeX-commando's typen of de menu's gebruiken, maar de Lucidchart-ondersteuning van MathQuill is een bètaversie die eigenlijk alleen eenvoudige uitdrukkingen ondersteunt.

De vergelijkingenbibliotheek gebruikt u als volgt:

1. Open de bibliotheek door op de knop "Vormen" te klikken.

Knop Meer vormen
  2. Vink het vakje naast de vergelijkingenbibliotheek aan (onder Overige) en druk op "Opslaan".

Vergelijkingen
  3. Sleep vanuit de vergelijkingenbibliotheek een basisvergelijking naar het doek en breng wijzigingen aan in LaTex. . .

LaTeX_Vergelijking

Of

1. Klik in de WYSIWYG (bètaversie) op diverse symbolen om zonder sneltoetsen een vergelijking aan te maken.