SVG-bestanden importeren

Met de functie voor het importeren van SVG-bestanden kunnen gebruikers eenvoudig aangepaste vormbibliotheken in Lucidchart maken.

SVG is een vectorindeling voor kwalitatief hoogwaardige afbeeldingen. Vormen met deze indeling blijven bij elk formaat scherp. Net als bij Lucidchart-vormen kunt u directe lijnen tekenen naar of verbinden met een SVG-object, en de vulkleur en kleurovergang hiervan wijzigen.

SVG-bestanden importeren

SVG-bestanden kunnen van het internet gedownload worden of kunnen gemaakt worden met programma's zoals Adobe Illustrator, Inkscape en SVG-edit.

Volg deze stappen om SVG-bestanden in een aangepaste vormbibliotheek te importeren:

1. Open Vormbeheer door in de editor op "Meer vormen" te klikken.

2. Klik op de knop SVG in de linkerbovenhoek van Vormbeheer.

3. Selecteer een bestaande aangepaste vormbibliotheek waarnaar de bestanden geïmporteerd moeten worden of maak een nieuwe aangepaste vormbibliotheek aan.

4. Selecteer één of meerdere SVG-bestanden die u wilt uploaden. Selecteer een reeks bestanden door Shift ingedrukt te houden of selecteer meerdere bestanden tegelijk door Control (Command bij de Mac) ingedrukt te houden. Let op: upload niet meer dan 100 bestanden tegelijk.

5. Begin met importeren door op "Uploaden" te klikken. Als een upload mislukt, verschijnt er een foutbericht. Als een bestand niet geüpload kan worden, dan wordt het importeren stopgezet en worden er geen extra bestanden toegevoegd.

6. De geïmporteerde bestanden verschijnen in de geselecteerde bibliotheek.

7. U kunt op onderstaande manieren meer vormen toevoegen aan een bestaande bibliotheek:

• Selecteer de bibliotheek in Vormbeheer en klik op het pictogram "+".
  • Klik op de knop SVG
  • Klik op de knop "+" in de toolbox

SVG-bestanden en -bibliotheken beheren

Vanuit Vormbeheer

1. Klik vanuit de editor op de knop "Meer vormen" en activeer de gewenste aangepaste vormbibliotheken. De geselecteerde vormbibliotheken worden nu in de toolbox weergegeven.

2. U kunt een vormbibliotheek beheren door met de rechtermuisknop op de naam te klikken in de toolbox en "Bibliotheek beheren" te kiezen.

3. Hiervandaan kunt u delen met het team in- of uitschakelen. Klik met de rechtermuisknop op een afzonderlijke vorm om de naam te wijzigen of de vorm te verplaatsen of te bewerken.

Vanuit de toolbox

1. Klik met de rechtermuisknop op de titel van de vormbibliotheek om deze bibliotheek te openen in Vormbeheer.
  2. Klik met de rechtermuisknop op een afzonderlijke vorm om de naam te wijzigen of de vorm te verplaatsen of te bewerken.

Best practices

• Zorg ervoor dat elk SVG-bestand een afzonderlijke vorm is en geen verzameling van vormen
  • Upload niet meer dan 100 bestanden tegelijk
  • Beperk de grootte van elk bestand tot 150 kilobyte

Fouten tijdens het importeren

Een van de meest voorkomende fouten bij het importeren van SVG-vormen is dat het importeren van de vorm wel lukt, maar dat er een aantal eigenschappen anders worden weergegeven dan bij het oorspronkelijke bestand.  Dit wordt waarschijnlijk veroorzaakt door:

• Tekstobjecten in het bestand
  • Elliptische krommes
  • Geavanceerde kleurovergangen

SVG kon niet geïmporteerd worden

Het importeren van SVG's kan om verschillende redenen mislukken. Aan de hand van de volgende suggesties kunt u ervoor zorgen dat bestanden met succes geüpload worden. Als het u nog steeds niet lukt om uw bestand te importeren, dien dan een ondersteuningsticket in met het bestand in de bijlage en wij helpen u graag verder.

• Zorg ervoor dat de bestandsnaam van elk bestand op .svg eindigt

Terug naar boven