Vormen wijzigen, opmaken en opmaken

De drag-and-drop interface van Lucidchart en de eenvoudige stylingtools maken het voor u gemakkelijk om vanuit het niets prachtige diagrammen te maken. Of u nu op zoek bent naar vormstylistechnieken of geavanceerdere tips en trucs, tzijn artikel zal je leren hoe je met vormen in de Lucidchart-editor moet werken, zodat je prachtige beelden kunt bouwen die aansluiten op jouw specifieke behoeften.

Zie de. Voor informatie over het gebruik van vormbibliotheken om uw vormen te ordenen Creëer en beheer vormbibliotheken artikel.

Hoe verander ik de stijl van een vorm?
U kunt de stijl van een vorm aanpassen door deze te selecteren en de instellingen in de eigenschappenbalk boven aan de editor te wijzigen. Zie het gedeelte "Basis van vormstyling" hieronder voor meer informatie over vormstyling.

Hoe verander ik de standaardstijl voor nieuwe vormen die aan mijn canvas worden toegevoegd?
Als u de standaardeigenschappen die worden toegepast op nieuwe vormen die aan uw canvas zijn toegevoegd, wilt wijzigen, deselecteert u alle geselecteerde objecten door ergens op uw canvas te klikken en vervolgens de stijlinstellingen te wijzigen. Alle nieuwe vormen die aan het document worden toegevoegd, zullen deze aangepaste stijl weergeven.

Kan ik een vorm op mijn canvas in een andere vorm veranderen met behoud van de stijleigenschappen?
Ja! U kunt een vorm op uw canvas wijzigen in een andere vorm in dezelfde vormbibliotheek. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op de vorm en selecteer "Vorm wijzigen". Kies de nieuwe vorm uit het menu dat verschijnt.

Kan ik de stijleigenschappen van de ene vorm op een andere vorm op het canvas toepassen?
JEP! Om de stijl van de ene vorm op de andere toe te passen, klikt u met de rechtermuisknop op de eerste vorm en selecteert u "Stijl kopiëren". Klik vervolgens met de rechtermuisknop op de tweede vorm en selecteer "Stijl plakken".

Hoe vergrendel ik de eigenschappen van een vorm om verdere wijziging te voorkomen?
Om de positie, grootte en / of stijl van een vorm te vergrendelen, selecteert u de vorm en klikt u op het slot Screen_Shot_2019-03-25_at_3.46.05_PM.png pictogram in de eigenschappenbalk OF klik met de rechtermuisknop op de vorm en selecteer "Vergrendelen" in het vervolgkeuzemenu.

Hoe kan ik een rand uit een vorm verwijderen?
U kunt de rand van een vorm verwijderen door deze transparant te maken. Om dit te doen, selecteert u de vorm en klikt u op de lijnkleur Screen_Shot_2019-03-25_at_2.27.52_PM.png pictogram in de eigenschappenbalk en klik op het kleurstaal linksboven.
Er zijn verschillende manieren om een vorm aan uw canvas toe te voegen.
  • Drag de vorm van een van de vorm bibliotheken in uw gereedschapskist en druppel het op het doek.

• Sleep een lijn uit een vorm die al op uw canvas staat en selecteer een nieuwe vorm in het menu voor automatische prompts.

• Uploaden een vorm van uw apparaat.
Nadat u een vorm aan uw diagram hebt toegevoegd, kunt u deze rechtstreeks op het canvas of in het menu Vormopties Screen_Shot_2019-03-25_at_10.41.02_AM.png van de eigenschappenbalk verplaatsen, vergroten of verkleinen en roteren.

Om bewegen vorm, sleep gewoon met de cursor of selecteren en beweeg het gebruik pijltoetsen. Houd " Shift " ingedrukt terwijl je je pijltjestoetsen gebruikt om je vorm in kleinere stappen te verplaatsen.

Om resize vorm te selecteren en sleep een van de blauwe vierkanten langs de rand. Houd " shift " ingedrukt om de afmetingen van de vorm te behouden tijdens het wijzigen van het formaat.

Aan roteren vorm, selecteren en slepen met de klok mee of tegen de klok in met de hendel in de linker bovenhoek van de rand.

Vormvulling
Als u een opvulkleur aan een vorm wilt toevoegen, selecteert u de vorm en klikt u op de vulkleur Screen_Shot_2019-03-25_at_2.23.17_PM.png pictogram en selecteer een van de kleurstalen.

Als u geen gewenste kleur ziet, kunt u op het kleurenwiel klikken Screen_Shot_2019-03-22_at_4.43.18_PM.png en kies handmatig een kleur door de HSB en RGBA waarden in uw kleurenruimte, of door de hexadecimale code van de gewenste kleur in het tekstvak naast het # -symbool te typen.

Als u de kleur van uw vorm wilt afstemmen op een bestaande kleur op uw canvas, klikt u op de pen Screen_Shot_2019-03-22_at_4.41.10_PM.png en klik vervolgens op het object waaraan u wilt koppelen. Pas de dekking van de vormvulling aan door de blauwe stip langs de dekkingsbalk te schuiven of de waarde naar rechts aan te passen.

Randkleur, -stijl en -dikte
Als u de randkleur van een vorm wilt wijzigen, selecteert u de vorm en klikt u op de lijnkleur Screen_Shot_2019-03-25_at_2.27.52_PM.png pictogram en selecteer een van de kleurstalen.

Gebruik de lijnstijl Screen_Shot_2019-03-25_at_4.37.47_PM.png en lijndikte Screen_Shot_2019-03-25_at_4.37.53_PM.png menu's aan de rechterkant om de randstijl en dikte aan te passen.

Schaduw
Om een toe te voegen schaduw naar een vorm, selecteer de vorm en klik vervolgens op Vormopties Screen_Shot_2019-03-25_at_10.41.02_AM.png icoon. Klik onderaan op "Schaduw" en schakel vervolgens de schaduwoptie van uit naar aan. U kunt vervolgens de afstand van de schaduw ten opzichte van het object, vervaging, kleur en hoek aanpassen aan de omliggende instellingen.

ronding
Als u de hoeken van een vorm wilt afronden, selecteert u de vorm en klikt u vervolgens op Vormopties Screen_Shot_2019-03-25_at_10.41.02_AM.png icoon. Wissel met de pijlen of typ een pixelwaarde in het vak "afgerond" onderaan.

Naast effen kleuren kunt u een vorm vullen met een kleurverloop of een afbeelding. Je kunt deze opties vinden door te klikken op "Meer" onderaan de vulkleur Screen_Shot_2019-03-25_at_2.23.17_PM.png venster.

U kunt meer kleurstops aan uw verloop toevoegen door op de kleurenbalk te klikken. U kunt deze haltes verplaatsen door ze te slepen en hun kleur te wijzigen door erop te klikken en een nieuw kleurstaal te selecteren. U kunt ook de hoek en de straal van het verloop aanpassen met de opties onder de kleurenbalk.

Pas de schaal van een afbeelding aan met het menu "beeldschaal". U kunt ook de verzadiging, het contrast en de helderheid van de afbeelding aanpassen door op het pictogram "Effecten" te klikken. Klik op het pictogram "bijsnijden" om de afbeelding bij te snijden.
Naast de hierboven beschreven basisvormstijlopties, zijn hier enkele geavanceerde manieren om Lucidchart te gebruiken om aangepaste vormen te maken.

Groepeer meerdere vormen in één
U kunt twee of meer vormen in één combineren door ze te selecteren, met de rechtermuisknop op het selectievak te klikken en vervolgens " Groep te selecteren. " Klik met de rechtermuisknop op de vorm en selecteer " Toevoegen aan aangepaste vormbibliotheek " om de vorm op te slaan voor toekomstig gebruik.

Gegevens koppelen aan aangepaste vormen
Wilt u gegevens koppelen aan aangepaste vormen? Instructies voor het maken van aangepaste vormen vindt u in het artikel Lucidchart-diagrammen koppelen aan spreadsheetgegevens .

De Flex Polygon aanpassen U kunt een aangepaste vorm maken met behulp van de Flex Polygon, die u onder " Shapes " in uw gereedschapset kunt vinden.

FlexPolygonShapeLibrary.png FlexPolygonShape.png

U kunt de vorm van uw Flex Polygon aanpassen door de paarse vierkanten langs de rand van de vorm te slepen.

Met de nieuwe Dynamic Shapes-vormbibliotheek kunt u gegevens gebruiken om de weergave van uw vormen te dicteren. Zie het artikel Gegevens visualiseren met dynamische vormen voor meer informatie!

Er zijn veel creatieve manieren om vormen aan te passen in Lucidchart. Een medische student met de naam April, bijvoorbeeld, gebruikt Lucidchart om ingewikkelde, visuele aantekeningen voor haar lessen te maken. In een deel van haar aantekeningen wijzigt ze de standaardcirkelvorm om representaties van complexe celformaties en andere medische concepten te bouwen. Bekijk het cluster van antilichamen dat ze hieronder heeft gemaakt.

Hier is een cluster van antilichamen die ze heeft gemaakt.

antilichaam-clusters-made in lucidchart.png

Hoewel het ontwerpen van iets als dit helemaal opnieuw lijkt, kan het ontmoedigend lijken, maar het neemt echt maar een paar eenvoudige stappen en een scheutje creativiteit. Geloof ons niet? Volg deze stappen om het zelf te proberen:
  1. Sleep een basiscirkel en wijzig het formaat om een ovaal te vormen.
  2. Vergroot de randdikte en voeg een opvulkleur toe.
  3. Dupliceer de vorm door alt ingedrukt te houden terwijl u klikt en sleept.
  4. Groepeer de gedupliceerde vormen samen.
  5. Herhaal stap 3 en 4 zo vaak als nodig.
Zien deze blog post om meer te leren over het verhaal van april!