Lucidchart Basisbeginselen: werk met vormen op het canvas

De drag-and-drop interface van Lucidchart en de eenvoudige stylingtools maken het voor u gemakkelijk om vanuit het niets prachtige diagrammen te maken. Of u nu op zoek bent naar vormstylistechnieken of geavanceerdere tips en trucs, tzijn artikel zal je leren hoe je met vormen in de Lucidchart-editor moet werken, zodat je prachtige beelden kunt bouwen die aansluiten op jouw specifieke behoeften.

Zie de. Voor informatie over het gebruik van vormbibliotheken om uw vormen te ordenen Creëer en beheer vormbibliotheken artikel.

Hoe verander ik de stijl van een vorm?
U kunt de vorm van een vorm aanpassen door deze te selecteren en de instellingen in de eigenschappenbalk bovenaan de editor te wijzigen. Zie de "Shape Styling Basics" sectie hieronder voor meer informatie over shape styling.

Hoe verander ik de standaardstijl voor nieuwe vormen die aan mijn canvas zijn toegevoegd?
Als u de standaardeigenschappen wilt wijzigen die zijn toegepast op nieuwe vormen die aan uw canvas zijn toegevoegd, kunt u geselecteerde objecten verwijderen door ergens op uw canvas te klikken en vervolgens de stijlinstellingen te wijzigen. Elke nieuwe vorm die aan het document wordt toegevoegd, geeft deze aangepaste stijl weer.

Kan ik een vorm op mijn canvas in een andere vorm veranderen met behoud van de stijleigenschappen?
Ja! U kunt een vorm op uw canvas naar een andere vorm in dezelfde vormbibliotheek wijzigen. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op de vorm en selecteer 'Vorm wijzigen'. Kies de nieuwe vorm in het menu dat verschijnt.

Kan ik de stijleigenschappen van de ene vorm toepassen op een andere vorm op het canvas?
JEP! Als u de stijl van één vorm wilt toepassen op anohter, klikt u met de rechtermuisknop op de eerste vorm en selecteert u 'Stijl kopiëren'. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op de tweede vorm en selecteer 'Stijl plakken'.

Hoe kan ik de eigenschappen van een shape vergrendelen om verdere wijzigingen te voorkomen?
Als u de positie, het formaat en de stijl van een vorm wilt vergrendelen, selecteert u de vorm en klikt u op de vergrendeling Screen_Shot_2019-03-25_at_3.46.05_PM.png pictogram in de eigenschappenbalk OF klik met de rechtermuisknop op de vorm en selecteer "Vergrendelen" in het vervolgkeuzemenu.

Hoe kan ik een rand van een vorm verwijderen?
U kunt de rand van een vorm verwijderen door deze transparant te maken. Hiertoe selecteert u de vorm en klikt u op de lijnkleur Screen_Shot_2019-03-25_at_2.27.52_PM.png pictogram in de eigenschappenbalk en klik op het kleurmonster linksboven.
Er zijn verschillende manieren om een vorm aan uw canvas toe te voegen.
  • Slepen een vorm van een van de vormbibliotheken in uw gereedschapskist en laten vallen het op het canvas.

• Sleep een lijn van een vorm die al op je canvas staat en selecteer een nieuwe vorm in het menu voor automatische aanwijzingen.

• Uploaden een vorm van uw apparaat.
Nadat u een vorm aan uw diagram hebt toegevoegd, kunt u het verplaatsen, de grootte wijzigen en het rechtstreeks op het canvas of in het menu Vormopties draaien Screen_Shot_2019-03-25_at_10.41.02_AM.png van de eigenschappenbalk.

Naar verhuizing een vorm, sleep hem gewoon met je cursor of selecteer hem en verplaats hem met je pijltjestoetsen. Houd "Shift" ingedrukt terwijl u uw pijltjestoetsen gebruikt om uw vorm in kleinere stappen te verplaatsen.

Naar verkleinen een vorm, selecteer deze en sleep een van de blauwe vierkanten langs de rand. Houd "shift" ingedrukt om de afmetingen van de vorm te behouden tijdens het wijzigen van het formaat.

Naar draaien een vorm, selecteer deze en sleep hem met de klok mee of tegen de klok in met behulp van de hendel in de linkerbovenhoek van de rand.

Vormvulling
Als u een opvulkleur aan een vorm wilt toevoegen, selecteert u de vorm en klikt u op de vulkleur Screen_Shot_2019-03-25_at_2.23.17_PM.png pictogram en selecteer een van de kleurstalen.

Als u geen gewenste kleur ziet, kunt u op het kleurenwiel klikken Screen_Shot_2019-03-22_at_4.43.18_PM.png en kies handmatig een kleur door de HSB en RGBA waarden in uw kleurenruimte, of door de hexadecimale code van de gewenste kleur in het tekstvak naast het # -symbool te typen.

Als u de kleur van uw vorm wilt afstemmen op een bestaande kleur op uw canvas, klikt u op de pen Screen_Shot_2019-03-22_at_4.41.10_PM.png en klik vervolgens op het object waaraan u wilt koppelen. Pas de dekking van de vormvulling aan door de blauwe stip langs de dekkingsbalk te schuiven of de waarde naar rechts aan te passen.

Randkleur, -stijl en -dikte
Als u de randkleur van een vorm wilt wijzigen, selecteert u de vorm en klikt u op de lijnkleur Screen_Shot_2019-03-25_at_2.27.52_PM.png pictogram en selecteer een van de kleurstalen.

Gebruik de lijnstijl Screen_Shot_2019-03-25_at_4.37.47_PM.png en lijndikte Screen_Shot_2019-03-25_at_4.37.53_PM.png menu's aan de rechterkant om de randstijl en dikte aan te passen.

Schaduw
Om een toe te voegen schaduw naar een vorm, selecteer de vorm en klik vervolgens op Vormopties Screen_Shot_2019-03-25_at_10.41.02_AM.png icoon. Klik onderaan op "Schaduw" en schakel vervolgens de schaduwoptie van uit naar aan. U kunt vervolgens de afstand van de schaduw ten opzichte van het object, vervaging, kleur en hoek aanpassen aan de omliggende instellingen.

ronding
Als u de hoeken van een vorm wilt afronden, selecteert u de vorm en klikt u vervolgens op Vormopties Screen_Shot_2019-03-25_at_10.41.02_AM.png icoon. Wissel met de pijlen of typ een pixelwaarde in het vak "afgerond" onderaan.

Naast effen kleuren kunt u een vorm vullen met een kleurverloop of een afbeelding. Je kunt deze opties vinden door te klikken op "Meer" onderaan de vulkleur Screen_Shot_2019-03-25_at_2.23.17_PM.png venster.

U kunt meer kleurstops aan uw verloop toevoegen door op de kleurenbalk te klikken. U kunt deze haltes verplaatsen door ze te slepen en hun kleur te wijzigen door erop te klikken en een nieuw kleurstaal te selecteren. U kunt ook de hoek en de straal van het verloop aanpassen met de opties onder de kleurenbalk.

Pas de schaal van een afbeelding aan met het menu "beeldschaal". U kunt ook de verzadiging, het contrast en de helderheid van de afbeelding aanpassen door op het pictogram "Effecten" te klikken. Klik op het pictogram "bijsnijden" om de afbeelding bij te snijden.
Naast de hierboven beschreven opties voor basisvormstyling, zijn hier enkele geavanceerde manieren om Lucidchart te gebruiken om aangepaste vormen te maken.

Groepeer meerdere vormen in één
U kunt twee of meer vormen in één combineren door ze te selecteren, met de rechtermuisknop op het selectiekader te klikken en vervolgens 'Groep' te selecteren.

Gegevens koppelen aan aangepaste vormen
Wilt u gegevens koppelen aan aangepaste vormen? U kunt instructies vinden over het maken van aangepaste vormen in de Koppel Lucidchart-diagrammen aan spreadsheetgegevens artikel.

Wijzig de Flex-polygoon U kunt een aangepaste vorm maken met behulp van de Flex-polygoon, die u onder 'Vormen' in uw gereedschapset kunt vinden.

U kunt de vorm van uw Flex-polygoon aanpassen door de paarse vierkanten langs de rand van de vorm te slepen.

Er zijn veel creatieve manieren om vormen in Lucidchart aan te passen. April, een medische student, past Lucidchart-vormen aan om afbeeldingen van cellen en andere medische concepten te maken om haar cursusmateriaal te leren.

Hier is een cluster van antilichamen die ze heeft gemaakt.

antilichaam-clusters-made in lucidchart.png

Om het zelf te maken, volg deze stappen:
  1. Versleep een basiscirkel en verklein deze tot een ovaal
  2. Vergroot de randdikte en voeg een vulkleur toe
  3. Dupliceer de vorm door alt ingedrukt te houden met klikken en slepen
  4. Groepeer de gedupliceerde vormen samen
  5. Herhaal stap 3 en 4 zo vaak als nodig
Zien deze blog post om meer te leren over het verhaal van april!