Aangepaste vormen maken

Als u de gewenste vorm niet kunt vinden, kunt u een Visio-stencil, een SVG-bestand, een PNG-afbeelding of een JPEG-afbeelding importeren, of in Lucidchart een aangepaste vorm maken. Blader door onze korte handleiding voor een eenvoudige walk-through!

Lucidchart Shape Manager

Om een aangepaste vormbibliotheek te maken:

1. Open Beheer vormbibliotheek door in de toolbox op “+ Vormen” te klikken of door op de "M"-toets te drukken.
  2. Scroll naar de onderkant van de lijst van Vormbibliotheken. Typ in het veld met "Aangepaste bibliotheek aanmaken" de naam van uw aangepaste bibliotheek en klik vervolgens op "+".
  3. Voeg vormen aan uw aangepaste bibliotheek toe door ze vanaf het doek te verslepen en in de bibliotheek neer te zetten, of door de onderstaande stappen te volgen.

Om een aangepaste vorm te creëren:

1. Pas een standaardvorm aan. Wijzig bijvoorbeeld de afmeting of kleur, voeg een afbeelding toe of combineer meerdere vormen om iets nieuws te creëren.
  2. Als u meerdere vormen combineert, selecteert u alle individuele vormen, klikt u met de rechtermuisknop en selecteert u "Groeperen."
  3. Klik nogmaals met de rechtermuisknop en selecteer "Toevoegen aan aangepaste vormbibliotheek."
  4. Kies een bestaande vormbibliotheek als nieuwe thuis voor de vorm en klik vervolgens op "OK."
  5. Geef uw vorm een naam en klik op "OK".
  6. Zoek uw nieuwe vorm in de toolbox aan de linkerkant.

Vormen beheren:

1. Klik op de knop "+Vormen" onder in de toolbox aan de linkerkant.
  2. Zoek en selecteer uw aangepaste bibliotheek onder de categorie "Aangepast".
  3. Klik met de rechtermuisknop op een vorm om die een nieuwe naam te geven, naar een andere bibliotheek te verplaatsen of te verwijderen.

Vormen delen:

1. Klik in Beheer vormbibliotheek op de naam van een van uw aangepaste vormbibliotheken.
  2. Zet de schakelaar "Delen met het team" die u bovenaan de Manager vindt op "Aan."

Aangepaste vormen in Lucidchart delen