Bestanden overdragen

Er zijn verschillende manieren om documenten tussen Lucidchart-accounts over te zetten. Hieronder kunt u de beste optie voor u vinden. U kunt een van de methodes hieronder gebruiken om bestanden tussen accounts over te zetten. Als u een nieuw Lucidchart-account hebt gemaakt kunt u de methode "Overdracht via back-up en herstellen" gebruiken.

Documenten en mappen delen is een eenvoudige manier om anderen toegang te geven tot uw documenten en ze te laten bewerken.

  1. Meld u aan bij het account met de bestanden die moeten worden overgedragen.
  2. Maak een map door "+ Map" te kiezen op de pagina Mijn documenten.
  3. Sleep de documenten die u wilt delen naar deze map.
  4. Plaats de muisaanwijzer op de Documentenpagina in de map en selecteer "Delen" of klik met de rechtermuisknop op de map in het linkervenster en selecteer "Delen".
  5. Deel met de andere account(s).
  6. Vergeet niet om "Kan bewerken en delen" te kiezen.
  7. De gedeelde map verschijnt in de rubriek "Met mij gedeeld" in het linkervenster.

Opmerking: Het delen van documenten geeft geen recht op eigendom. Als de eigenaar van het document een document verwijdert, wordt het document ook verwijderd uit de accounts van de gezamenlijke gebruikers.

Het maken en herstellen van reservekopieën is een premiumfunctie die wordt aangeboden voor Pro-, Team- en Ondernemingsaccounts. Ga naar onze tarievenpagina of neem contact op met ons verkoopteam om uw account te upgraden.

  1. Log in op het oude account.
  2. Ga naar de accountinstellingen, open de pagina Back-up/herstellen en dowload een backup van uw documenten.
  3. Ga naar de accountinstellingen en klik op "Account sluiten" om het account te sluiten.
  4. Log in op het nieuwe account.
  5. Ga naar accountinstellingen, open de Backup/herstel-pagina en kies "Back-up herstellen" om te herstellen vanuit de backup die u vanuit het andere account hebt gedownload.
  6. Op uw documentenpagina ziet u vervolgens de map "herstellen" staan, vergezeld van de datum.

    Pagina back-up/herstellen

Opmerking: door documenten via backup/ herstellen over te brengen, worden de eigendomsrechten van deze documenten ook naar het nieuwe account overgedragen. De rechten voor het delen worden echter niet overgedragen. Gebruikers moeten de stukken opnieuw delen als dit nodig is.

Als u een teamlid wilt deactiveren en zijn of haar bestanden over wilt dragen naar een ander teamlid, volg dan de volgende stappen:

  1. Log in op het Admin-account.
  2. Ga naar de Team-pagina
  3. Klik op de tegel "Gebruikers".

    Teammanagementpagina
  4. Zoek naar de naam van de werknemer die moet worden verwijderd en vink zijn vakje aan.
  5. Klik onder "acties" op "gebruiker verwijderen". U wordt vervolgens gevraagd om de bestanden over te dragen aan een ander account en te bevestigen dat u dit begrijpt.

    Screen_Shot_2017-04-19_at_2.28.00_PM.png
  6. De documenten worden vervolgens naar dit account overgedragen, en moeten daarna opnieuw georganiseerd en gedeeld worden via een map.

Opmerking: U moet een Accounteigenaar of Teambeheerder zijn om een gebruiker uit een team te kunnen verwijderen. Omdat documenten verwijderd of overgedragen dienen te worden wanneer gebruikers worden verwijderd, moeten gebruikers één voor één worden verwijderd. Maar u kunt wel meerdere gebruikers tegelijkertijd "verwijderen". Gebruikers die u verwijdert, behouden toegang tot de documenten die ze hebben aangemaakt.

 

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 9 van 10