Zwembanen maken

Zwembanen verdelen uw stroomdiagrammen in betekenisvolle secties. U kunt zwembanen gebruiken om verantwoordelijkheden per persoon te sorteren of om een proces in fases te verdelen. U kunt objecten in Lucidchart 'magnetisch' aan een zwembaan koppelen, zodat ze mee worden verplaatst als u een zwembaan verplaatst. Volg het voorbeeld van Michael Phelps en word vandaag nog kampioen van de zwembaan!

Volg dit eenvoudige proces om de juiste vormbibliotheek toe te voegen en te beginnen met zwembanen:

1. Beheer vormenbibliotheek openen
  2. Selecteer "Stroomdiagramvormen" in de linkerkolom onder "Standaard" en klik op "Opslaan". (Let op: Als u toegang hebt tot zowel de bibliotheken "Stroomdiagram" als "Containers" ziet u een vinkje naast "Stroomdiagramvormen".)

Stroomdiagram vormen
  3. Zoek de "Containers"-bibliotheek aan de linkerkant van de editor en selecteer de horizontale of verticale zwembaan. U kunt namen van vormen zien door de muis over een vorm te bewegen.

Zwembanen
  4. Sleep de vorm en zet deze neer op het doek.
  5. Wijzig het label van uw zwembaan door te dubbelklikken op de kop.
  6. Klik en versleep de randen om de grootte aan te passen.

Wanneer u op de rand van uw zwembaan klikt, zou er een venster aan de zijkant moeten verschijnen. Met dit venster kunt u het aantal of de richting van uw banen wijzigen.

Zwembaanvenster

Om banen toe te voegen of te verwijderen, wijzigt u het aantal banen dat in het venster wordt weergegeven.

Om de richting van de baan of het label te wijzigingen, selecteert u "Verticaal" of "Horizontaal" in de vervolgkeuzelijsten in het venster. Wanneer u de richting van een baan wijzigt, draaien alle objecten in de baan mee.

Om een baan te verwijderen, klikt u rechts op de rand of de kop van de baan,. Selecteer "Baan omhoog verplaatsen", "Baan omlaag verplaatsen,"Baan naar links verplaatsen", of "Baan naar rechts verplaatsen", afhankelijk van de gewenste richting.

Klik met de rechtermuisknop op Opties

1. Klik op de rand van een baan en versleep uw muis om de grootte van de baan te wijzigen.

Rand zwembaan

U kunt zwembanen vormgeven met de eigenschappenbalk bovenin de editor. Kies het juiste nummer in de onderstaande lijst.

1. Lettertype, -grootte en -kleur bewerken.
  2. Opvulkleur en -structuur wijzigen.
  3. Kleur, dikte en patroon van lijn wijzigen.

Voeg een schaduw toe door op het pictogram Vormopties te klikken, daarna op het vervolgkeuzemenu Schaduw te klikken en schaduw in te schakelen.

Optiebalk