Uw diagrammen importeren en exporteren

Met Lucidchart kunt u eenvoudig bestanden van Visio, Gliffy, OmniGraffle en AWS importeren. U kunt ook diagrammen exporteren als PDF-, PNG-, JPEG-, VDX-, CSV- of SVG-bestanden. Zie hieronder voor meer informatie over importeren en exporteren.

Het importeren van diagrammen en het exporteren van MS Visio-bestanden zijn premiumfuncties die worden aangeboden bij Pro-, Team- en Ondernemingsaccounts. Ga naar onze tarievenpagina of neem contact op met ons verkoopteam om uw account te upgraden.

Het kan handig zijn om diagrammen van andere hulpmiddelen of platformen te importeren. Met Lucidchart kunt u diagrammen importeren uit MS Visio (.vdx, .vsdx, en .vsd), Gliffy (.gxml, .gliffy), en Omnigraffle (.graffle, .graffle.zip).

Volg deze stappen om uw diagrammen te importeren:

1. Klik op de pagina "Mijn documenten" op het dialoogvenster "Importeren" en selecteer het type diagram dat u wilt uploaden.

Opties importeren
  2. Selecteer het bestand of de bestanden die u wilt uploaden en klik op "Importeren".

Dialoogvenster Importeren
  3. Klik op de link "Diagram bekijken" om het geïmporteerde diagram te openen.

Opmerking: Als de link "Document bekijken" niet verschijnt, controleer dan de pagina "Mijn documenten" om te zien of het importeren is gelukt.

Tip voor probleemoplossing: Soms helpt het om Visio-documenten op te slaan als .vsdx-bestand voordat u begint met importeren. Dit bestandsformaat werkt meestal het beste. Voor .vdx-documenten van derden raden we u aan om het bestand eerst in Visio op te slaan voordat u het uploadt naar Lucidchart.

Het kan handig zijn om diagrammen in andere bestandsformaten te exporteren. Met Lucidchart kunt u uw Lucidchart-diagrammen exporteren als .pdf, .png, .jpeg, .vdx, .csv, en .svg-bestanden.

Volg deze stappen om uw diagrammen te exporteren:

1. Open het diagram dat u wilt exporteren.
  2. Open het menu "Bestand" en selecteer "Downloaden als".

Menu Bestand
  3. Selecteer het gewenste bestandstype en de inhoud die u wilt exporteren. Selecteer de gewenste afbeeldingskwaliteit indien u het diagram als afbeeldingsbestand wilt exporteren.

Downloaden als pop-up
  4. Klik op "Download".

Opmerking: Als CSV geëxporteerde vormgegevens omvatten de vormnaam, vormbibliotheek, tekstvelden en gegevens. Zie onze tutorial Vormen koppelen aan Google Sheet-gegevens voor meer informatie.