Bestanden importeren van Visio, Gliffy, Draw.io en Omnigraffel

Het kan handig zijn om diagrammen van andere hulpmiddelen of platformen te importeren. Met Lucidchart kunt u diagrammen importeren uit MS Visio (.vdx, .vsdx en .vsd), Gliffy (.gxml, .gliffy), Draw.io (.xml) en Omnigraffle (.graffle, .graffle.zip).

De mogelijkheid om geïmporteerde diagrammen te bewerken, is een premium functie die beschikbaar is in Professionele, Team- en Ondernemingsaccounts. Als u wilt upgraden, kunt u onze tarievenpagina bezoeken of contact opnemen met ons verkoopteam.

Volg deze stappen om uw diagrammen te importeren:

1. Klik op de pagina "Mijn documenten" op het dialoogvenster "Importeren" en selecteer het type diagram dat u wilt uploaden.

Opties importeren
  2. Selecteer de bestanden die u wilt uploaden en klik op "Importeren".

Dialoogvenster Importeren
  3. Klik op de diagramlink om het geïmporteerde diagram te openen.

Dialoog geïmporteerd

Hieronder staan enkele veelvoorkomende problemen die u kunt tegenkomen als u Visio-bestanden in Lucidchart importeert. Ongeldig Visio-bestand
Als u in Lucidchart een bestand probeert te importeren dat geen Visio-bestand is, krijgt u een foutmelding. Houd er rekening mee dat een bestand dat geen Visio-bestand is toch een Visio-extensie kan hebben (bijv. .vsdx) als iemand de extensie handmatig heeft gewijzigd.

Probeer het bestand in Visio te importeren om te controleren of het een geldig Visio-bestand is. Visio zal het bestand niet kunnen openen als het geen Visio-bestand of als het bestand beschadigd is (dat geldt ook voor Lucidchart).

Oudere versie
U ziet mogelijk een foutmelding omdat u een bestand uploadt dat werd gemaakt met een versie van Visio die niet door ons wordt ondersteund. Lucidchart ondersteunt momenteel de volgende Visio-indelingen:

• VSDX-bestanden die zijn gemaakt met Microsoft Visio 2013 of een recentere versie
  • VSD-bestanden die zijn gemaakt met Microsoft Visio 2007 of een recentere versie
  • VDX-bestanden die zijn gemaakt met Microsoft Visio 2003 of een recentere versie

Als u een ouder Visio-bestand hebt, kunt u proberen om dit met een recentere versie van Visio opnieuw op te slaan als een .vsdx-bestand. VSDX-bestanden worden over het algemeen getrouwer geïmporteerd dan andere Visio-indelingen en kunnen eenvoudiger door ons worden gediagnosticeerd als er sprake is van problemen.

Als uw Visio-bestand niet in Lucidchart wordt geïmporteerd, doet u er goed aan om het bestand eerst te openen in een recente versie van Visio, het opnieuw op te slaan als .vsdx-bestand en het nieuwe bestand te importeren in Lucidchart.

BestandsgrootteAls het importeren langer dan een paar minuten duurt, moet uw bestand mogelijk worden gewijzigd omdat het te groot is. Hieronder staan enkele stappen die u kunt volgen om de grootte van uw bestand terug te dringen:

• Sla het op als een vsdx.-bestand. VSDX-bestanden zijn over het algemeen veel kleiner dan VDX-bestanden, waardoor ze gemakkelijker worden geüpload.
  • Comprimeer afbeeldingen. Sommige fouten ontstaan doordat grote afbeeldingen in het diagram zijn geplaatst. U kunt deze oplossen door de afbeeldingen te optimaliseren tot 72 dpi en te zorgen dat de lange zijde minder dan 1.000 pixels is.
  • Splits het document. Als uw Visio-bestand veel grote afbeeldingen bevat, kunt u proberen om uw document op te splitsen in meerdere bestanden met minder pagina's en/of objecten.
Geen vormen gedetecteerd
Als uw Visio-import geen gedetecteerde vormen bevat, betekent dit een leeg Visio-document of een Visio-stencil die is geüpload als een document.

Als u wilt controleren of uw bestand de vorm van een afbeelding heeft, opent u het bestand in Visio.

Als het bestand dat u hebt geüpload een Visio-stencilbestand is dat is hernoemd, moet u de bestandsextensie terugzetten naar .vssx, .vss of .vsx en importeer het in de shape library manager. Zie deze richtlijnen voor het hernoemen van uw bestand:
  • Als uw bestandsnaam eindigt op ".vsdx", vervangt u de ".vsdx" door ".vssx". Als de bestandsnaam bijvoorbeeld "mijnbestand.vsdx" was, hernoemt u het bestand naar "mijnbestand.vssx".
  • Als uw bestandsnaam eindigt op ".vsd", vervangt u de ".vsd" door ".vss". Als de bestandsnaam bijvoorbeeld "mijnbestand.vsd" was, hernoemt u het bestand naar "mijnbestand.vss".
  • Als uw bestandsnaam eindigt op ".vdx", vervangt u de ".vdx" door ".vsx". Als de bestandsnaam bijvoorbeeld "mijnbestand.vdx" was, hernoemt u het bestand naar "mijnbestand.vsx".
Als u van mening bent dat het bestand dat u heeft geüpload, vormvast is en dat u deze waarschuwing ten onrechte hebt ontvangen, alstublieft contact opnemen met ondersteuning.