Afbeeldingen importeren en beheren

Breng uw diagrammen tot leven met afbeeldingen, icoontjes en video! In deze handleiding ziet u hoe u afbeeldingen kunt uploaden of met onze geïntegreerde zoekfunctie kunt opzoeken, hoe u ze kunt delen met uw team en hoe u video's kunt importeren.

Kies een van deze opties om afbeeldingen te uploaden:

• Sleep of kopieer en plak afbeeldingen rechtstreeks op het doek.
  • Klik op het pictogram Afbeeldingen importeren en daarna op "Afbeelding" of "SVG" om afbeeldingen van uw computer te uploaden. Dat symbool bevindt zich boven de vormbibliotheken aan de linkerkant van de editor.
  • Selecteer in de menubalk Invoegen > Afbeelding of Invoegen > SVG.

Vervolgkeuzeopties afbeelding

Dankzij onze integraties met Bing en Iconfinder kunt u gewoon in de Lucidchart-editor naar afbeeldingen en pictogrammen zoeken. Volg deze stappen:

1. Klik op het vergrootglassymbool boven uw vormbibliotheken aan de linkerkant van de editor.
  2. Klik op "Afbeeldingen" om afbeeldingen te zoeken met Bing, of klik op "Iconen" om te zoeken met Iconfinder.
  3. Hebt u de afbeelding gevonden die u wilt gebruiken? Klik op de afbeelding en sleep ze naar het doek.

Afbeelding zoeken

Om afbeeldingen met uw team te delen, moet u een aangepaste vormblbiotheek maken en delen met team inschakelen. Volg deze eenvoudige stappen:

1. Open Beheer vormbibliotheek door in de toolbox op “+ Vormen” te klikken of door op de M-toets te drukken.
  2. Scroll naar de onderkant van de lijst met vormbibliotheken. Vul in het veld met "Aangepaste bibliotheek aanmaken" de naam van uw bibliotheek in. Klik op "+".
  3. Klik in de lijst op uw nieuwe vormbibliotheek. Schakel naast de naam van de bibliotheek de knop "delen met team" in.

Nu kunnen uw teamleden uw vormbibliotheek aan hun Lucidchart-accounts toevoegen en toegang krijgen tot alle afbeeldingen die u in de bibliotheek opneemt. Versleep afbeeldingen van het doek om ze aan uw aangepaste bibliotheek toe te voegen.

Vormbeheer

Volg deze stappen om een video van YouTube of Vimeo in uw diagram te voegen:

1. Open Beheer vormbibliotheek door in de toolbox op “+ Vormen” te klikken of door op de M-toets te drukken.
  2. Sleep de videovorm naar het doek. Wanneer u de vorm neerzet, verschijnt er een dialoogvenster dat u vraagt een URL van YouTube of Vimeo in te voeren.
  3. Voeg een link van YouTube of Vimeo toe om uw video in te sluiten.

U kunt op elk moment dubbelklikken op de vorm om de URL te wijzigen. U kunt in presentatiemodus of in een ingesloten diagram op de vorm klikken om de video in uw diagram af te spelen. Als u de videovorm in een PDF invoegt, wordt u naar de URL van YouTube of Vimeo geleid als u op de vorm klikt.