Wijzigingen in EDU-accounts

Hier bij Lucidchart vinden we dat studenten (en de docenten die hen lesgeven) het allerbeste nodig hebben om nieuwe manieren van kritisch denken en informatie organiseren te leren. Lucidchart heeft jarenlang miljoenen gratis educatieve accounts weggegeven, en dat zullen we blijven doen. We bieden studenten en docenten graag een unieke manier om technologie te integreren en visueel leren gemakkelijk te maken.

We hebben gezien dat het beheren van EDU-teamaccounts na verloop van tijd lastig wordt doordat de studenten die er deel van uitmaken, verder gaan naar de volgende fase van hun studie of carrière. We krijgen verzoeken van voormalige studenten op deze accounts die toegang willen tot de diagrammen die ze eerder hebben gemaakt.

Om u en andere gebruikers in uw onderwijsinstelling een consistentere ervaring te bieden, migreren we alle gebruikers op EDU-teamaccounts daarom naar een eigen gratis, individueel Lucidchart-onderwijsaccount.

Wat er gaat gebeuren

• Elke gebruiker blijft de eigenaar van alle diagrammen waarvan hij of zij de eigenaar is.
  • Documenten of mappen die met het hele team zijn gedeeld, zijn alleen zichtbaar voor de eigenaar van die documenten. Om toegang tot belangrijke informatie te blijven houden, moet u de eigenaren vragen om hun documenten opnieuw te delen. Dat kost maar een paar seconden.
  • Elke gebruiker op uw teamaccount krijgt een eigen gratis, individueel Lucidchart-account. Gebruikers kunnen daarmee net als voorheen inloggen. Gebruikersnamen en wachtwoorden en/of toegang via eenmalige aanmelding (SSO) blijven onveranderd.
  • Het instellen van accounts voor studenten of docenten die in de toekomst Lucidchart willen gaan gebruiken, is heel eenvoudig (en minder werk voor beheerders). U hoeft niet elke gebruiker individueel uit te nodigen of een aangepaste link te sturen. Iedereen die een account wil, kan zichzelf in een paar simpele stappen aanmelden. We upgraden automatisch geverifieerde educatieve e-mailadressen voor lager en voortgezet onderwijs, zodat iedereen direct gebruik kan maken van Pro-functies. Universitaire docenten en studenten kunnen ook eenvoudig een upgrade aanvragen nadat ze een gratis (niet-EDU) Lucidchart-account hebben geregistreerd.

Wat er niet gaat gebeuren

• Geen van uw gebruikers raakt persoonlijke documenten of mappen kwijt (en alle gedeelde documenten kunnen gemakkelijk opnieuw worden gedeeld zodat u kunt blijven samenwerken).
  • Er verandert ook helemaal niets aan de functionaliteit voor het maken en bewerken van diagrammen. Individuele EDU-accounts bieden alle voordelen van een Lucidchart Pro-account, zoals het koppelen van gegevens, de presentatiemodus en alle vormbibliotheken die we hebben. U kunt nog steeds net zoveel documenten maken als u wilt met net zoveel vormen als u wilt.

Als u toch liever een gecentraliseerd account met premium beheerfuncties wilt, vindt u hier meer informatie over EDU Premium.