Instellingen teamlicenties

Met onze licentie-instellingen kunnen teams een vooraf ingestelde licentieoptie kiezen die het beste bij hun situatie past. Alleen Teambeheerders en Accounteigenaren kunnen deze functie beheren. U kunt kiezen uit drie licentieopties.

Met de optie handmatig toewijzen moeten beheerders elke licentieaanvraag van gebruikers op hun account handmatig goedkeuren vanuit de wachtrij met wachtende verzoeken. Met deze optie hebben beheerders de meeste controle over het toewijzen van licenties, maar dit vraagt ook de meeste tijd van beheerders en gebruikers.

De volgende stappen geven een overzicht van het proces dat een gebruiker in een team dat gebruikmaakt van de optie handmatig toewijzen moet doorlopen om een licentie te ontvangen.

1. De gebruiker meldt zich aan bij Lucidchart.
  2. De gebruiker probeert een functie te gebruiken waarvoor een licentie nodig is (zoals het aanmaken of bewerken van een document).
  3. De gebruiker krijgt het dialoogvenster voor het aanvragen van een licentie te zien.
  4. Als de gebruiker een licentieaanvraag indient, ontvangen alle teambeheerders hiervan een melding en worden de gegevens van de gebruiker toegevoegd aan hun wachtende verzoeken. Deze vindt u via Team > Gebruikers.
  5. Een beheerder kan de aanvraag goedkeuren door naar de wachtende verzoeken te gaan en de gebruiker handmatig een licentie toe te wijzen.
  6. Als de gebruiker een licentie toegewezen heeft gekregen, ontvangt deze een melding per e-mail.

Veel beheerders willen graag automatisch licenties toewijzen aan gebruikers zodra gebruikers aangeven dat ze bewerkingsrechten nodig hebben door een licentie aan te vragen. Dat kan met de optie slim toewijzen. Daarnaast kunnen beheerders met slim toewijzen de tekst aanpassen in het dialoogvenster dat gebruikers te zien krijgen bij het aanvragen van een licentie. In toekomstige versies van het aangepaste dialoogvenster zullen beheerders ook extra informatie kunnen toevoegen, zoals de naam van de manager, kostenplaats, enz. Hierdoor hebben ze de controle over de toewijzing van licenties zonder elke licentie handmatig te hoeven toewijzen.

De volgende stappen geven een overzicht van het proces dat een gebruiker in een team dat gebruikmaakt van de optie slim toewijzen moet doorlopen om een licentie te ontvangen.

1. De gebruiker meldt zich aan bij Lucidchart.
  2. De gebruiker probeert een functie te gebruiken waarvoor een licentie nodig is (zoals het aanmaken of bewerken van een document).
  3. De gebruiker krijgt een dialoogvenster voor het aanvragen van een licentie te zien (beheerders kunnen dit venster voorzien van elke tekst die ze hun gebruikers willen laten zien).
  4. Zodra de gebruiker een licentie aanvraagt, wordt deze automatisch toegewezen zonder dat de beheerder dit handmatig hoeft te doen.
  5. De pagina van de gebruiker wordt ververst en de gebruiker kan onmiddellijk documenten aanmaken of bewerken en opmerkingen achterlaten in Lucidchart.

Snel toewijzen geeft direct licenties aan gebruikers die lid worden van het team. Dankzij deze instelling zijn het team en de gebruikers maximaal productief, omdat beheerders de licenties niet hoeven te beheren en gebruikers ze niet hoeven aan te vragen. Met snel toewijzen kan elke gebruiker direct documenten aanmaken, bewerken en opmerkingen achterlaten in Lucidchart.

De volgende stappen geven een overzicht van het proces dat een gebruiker in een team dat gebruikmaakt van de optie snel toewijzen moet doorlopen om een licentie te ontvangen.

1. De gebruiker meldt zich aan bij Lucidchart.
  2. De gebruiker ontvangt onmiddellijk een licentie (zonder aanvraagproces).
  3. De gebruiker kan onmiddellijk documenten aanmaken, bewerken en opmerkingen plaatsen in Lucidchart.