Enterprise-licenties

Dit artikel bevat alle informatie die u nodig hebt over licenties in Lucidchart.

Om organisaties in staat te stellen Lucidchart te gebruiken als een hub voor het opslaan en delen van informatie, biedt Lucidchart twee soorten licenties aan voor gebruikers op bedrijfsaccounts: full-edit en view-only .

Gebruikers met volledige bewerkingslicenties tellen mee voor uw teamlicentietelling en beschikken over de mogelijkheden voor het maken en bewerken van documenten. Alleen View-gebruikers tellen niet mee voor uw licentietelling en hebben toegang tot documenten die door andere gebruikers in hun account zijn gemaakt, maar kunnen deze niet maken of bewerken.

-lezen gebruikers kunnen volledige bewerkingslicenties aanvragen door op de knop "Alleen bekijken" te klikken en "Bewerken bewerken bewerken" te selecteren. Afhankelijk van de licentiewijzigingen van uw team ontvangen zij automatisch een licentie of wordt hun verzoek een in behandeling zijnde aanvraag in het admin panel in afwachting van de toestemming van een teambeheerder.

Ga als volgt te werk om alleen-lezen licenties in te stellen:
  1. Zorg ervoor dat "niet automatisch licentie verlenen" is ingesteld op de pagina Licenties.
  2. Klik op + Gebruiker op de pagina Gebruikersbeheer en voeg de gebruikers toe als alleen-lezen-licenties.
U kunt de licentiewaarden van uw team ' aanpassen in de licentietegel van het admin-paneel. De combinatie van deze instellingen en uw instellingen voor identiteitsbeheer bepaalt de groei van uw team.

Om uw account op een naadloze manier te laten groeien, raden we aan dat u alle instellingen naar automatisch wijzigt. Als u de groei van uw account wilt bijhouden, is het beter om de automatische instellingen uit te schakelen.

Als uw licentie-instellingen zijn ingesteld zodat gebruikers licenties moeten aanvragen, kunt u uw meldingsvoorkeuren instellen om deze verzoekmails onmiddellijk of in een wekelijkse samenvatting te ontvangen. Als u deze optie wilt wijzigen, gaat u naar het tabblad 'Meldingen' van de pagina Licenties.
Met automatische licentieverlening via SCIM kunt u de licentietypes van gebruikers ' (volledige bewerking vs. weergave) in uw IDP bepalen.

Gebruik booleon attribuut canEdit de licentie type van een gebruiker binnen die gebruiker bepalen ' s SCIM object.
  • Als canEdit = false, zal Lucidchart de gebruiker voorzien van een alleen-lezen licentie.
  • Als canEdit = true, zal Lucidchart de gebruiker voorzien van een volledige bewerkingslicentie.
Let op het volgende over automatische licentieverlening:
  • Het kenmerk canEdit is ingebouwd in de SCIM-connectors van Okta en OneLogin. Het is niet ingebouwd in de Azure-connector. Hoewel u gebruikers met Azure via SCIM kunt aanbieden, kunt u ze daarom niet automatisch licentiëren.
  • U kunt uw eigen SCIM-toepassing maken met het kenmerk canEdit . Als u dit wilt doen, neemt u contact op met uw CSM of stuurt u een ondersteuningsticket voor meer informatie.
  • Als u automatische licentieverlening opzet, is het belangrijk dat " niet automatisch " ingeschakeld heeft op uw Lucidchart-instellingen voor licentie-instellingen, anders krijgen alle gebruikers volledige bewerkingslicenties wanneer ze worden gemaakt, in plaats van het licentietype dat is opgegeven in hun SCIM-object .
  • Voor gebruikers die via SCIM binnenkomen in uw Lucidchart-account als alleen-lezen en een licentie aanvragen, wilt u dat de instelling " admin de aanvraag " heeft goedgekeurd die is ingeschakeld in uw Lucidchart-licentieverleninginstellingen. Als het is ingesteld om alle gebruikers automatisch een licentie te laten ontvangen, wordt de licentieallocatie de volgende keer dat u een wijziging aanbrengt in uw SCIM-exemplaar hersteld om weer te geven wat uw SCIM-verbinding verzendt en alle automatisch toegewezen licenties te verwijderen.
  • Als licenties automatisch worden toegewezen via uw SCIM-verbinding, zijn er mogelijk op een gegeven moment geen licenties meer. Als u "auto-upgrade" hebt ingeschakeld, voegt u automatisch licenties toe op basis van het aantal gelicentieerde gebruikers dat u hebt toegevoegd. Als u deze optie hebt uitgeschakeld sinds u al uw licenties hebt gebruikt, gaan de overgebleven gebruikers die worden weergegeven als gelicentieerde gebruikers in uw SCIM-instantie, naar een stille wachtrij binnen LC, die automatisch licenties worden toegewezen wanneer ze vrijmaken.


Gerelateerde artikelen
Functie voor het automatisch upgraden van uw account
Bestanden overdragen
Teammanagement
Inloggen beperken tot bepaalde IP-adressen