Link spreadsheetgegevens naar Lucidchart-diagrammen

Bent u het zat om te werken met meerdere spreadsheets die enorme hoeveelheden gegevens bevatten? Dan bent u hier aan het juiste adres. U kunt datasets uit Google Sheets, Excel-spreadsheet en CSV's in Lucidchart importeren en er krachtige, gegevensgestuurde visualisaties mee maken. Bovendien kunt u wijzigingen aan uw gegevens live zien terwijl u met Google Sheets werkt. Lucidchart verwerkt wijzigingen aan uw spreadsheetgegevens namelijk automatisch in uw visualisaties.

Gegevenskoppeling is alleen beschikbaar voor gebruikers in Professional-, Team- en Enterprise-accounts. Als u wilt upgraden, bezoekt u ons prijspagina of Neem contact op met ons verkoopteam.

Om een dataset in een Lucidchart-document te importeren, opent u het document en volgt u deze stappen:
  1. Klik import_1a.png in de rechterbalk en klik vervolgens op import_1b.png of klik op Bestand> Gegevens importeren> Gegevenskoppeling (Spreadsheets, Excel, CSV).

2. Klik in het venster dat verschijnt import_2a.png.

3. Selecteer het soort dataset (Google Sheets, Excel of CSV) dat u wilt importeren of kies een bestand dat u al naar Lucidchart hebt geüpload. Klik op import_3a.png.

• Als u gegevens uit een Google-spreadsheet importeert, moet u Lucidchart toestemming geven voor toegang tot uw Google-account. Klik import_3d.png, selecteer uw Google-account en klik op import_3f.png om deze toestemming te verlenen.

4. Selecteer een Excel- of CSV-bestand op uw apparaat en klik op import_4a.png of selecteer een blad uit Google Spreadsheets en klik op import_4b.png.

5. Selecteer de pagina's van uw spreadsheet die u wilt importeren en klik op import_5a.png.

6. Na het importeren van uw gegevens, zal Lucidchart u vragen om de kopregel van uw gegevensset te identificeren. Selecteer een rij en klik op import_5a.png.

7. In het volgende venster zal Lucidchart u vragen om een kolom met uw gegevens te selecteren die referentietoetsen bevat, dat wil zeggen unieke identificaties voor de inhoud van elke rij. Met referentietoetsen kan Lucidchart uw gegevens bijhouden, zelfs nadat u er structurele wijzigingen in hebt aangebracht, zoals rijen verwijderen, toevoegen of opnieuw rangschikken. Selecteer een kolom en klik op import_6a.png.

Nadat u een gegevensset hebt geïmporteerd, worden de gegevens ervan weergegeven in het onderste gedeelte van het gegevensvenster rechts van het canvas. U kunt dit paneel op elk gewenst moment openen of verbergen door op te klikken manage_data_sets_1.png.

Wijzig koptekstrij of referentiesleutelkolom
De koptekstrij en de verwijzingssleutelkolom worden grijs gemarkeerd.

Om koptekstfunctionaliteit toe te wijzen / te verwijderen van / naar een rij, klikt u met de rechtermuisknop op het nummerlabel links van de rij en klikt u op make_header_row.png of remove_header_row.png. Corresponderend, om referentiesleutel functionaliteit toe te wijzen / te verwijderen naar / van een kolom, klik met de rechtermuisknop op het letterlabel boven de kolom en klik make_reference_key_columns.png of remove_reference_key.png.

Beheer meerdere datasets
Zodat u in één keer gegevens uit meerdere bronnen kunt visualiseren, kunt u met Lucidchart zoveel gegevenssets als u wilt in hetzelfde document importeren. Klik op de naam van de gegevensset die momenteel wordt weergegeven om een lijst met al uw geïmporteerde gegevenssets te bekijken.

Bekijk een andere gegevensset door op de naam ervan te klikken en een nieuwe te importeren door op te klikken manage_sets_5.png.

Werk een dataset bij
Als uw gegevensverzameling afkomstig is van een Google-spreadsheet, worden updates van uw spreadsheet om de 30 seconden automatisch gesynchroniseerd naar Lucidchart. U kunt ook uw gegevensverzameling vernieuwen om updates handmatig op te halen door te klikken op manage_sets_9.png.

Hoewel updates van Excel-spreadsheets of CSV's niet automatisch met Lucidchart worden gesynchroniseerd, kunt u eenvoudig uw gegevensset vervangen door een bijgewerkte. Hiervoor zweeft u de naam van een gegevensset in de lijstweergave en klikt u op manage_sets_6.png of klik met de rechtermuisknop en selecteer "Gegevensset vervangen". U kunt ook een gegevensset uit dit menu verwijderen.

Aangepaste gegevens

Als u geen gegevensset hebt om te koppelen aan uw diagram, kunt u aangepaste gegevensvelden rechtstreeks in het gegevensvenster maken en die gegevens koppelen aan vormen of andere delen van uw diagram. Als u aangepaste gegevensvelden wilt maken, selecteert u een deel van uw diagram en klikt u op Screen_Shot_2018-04-17_at_7.01.00_PM.png of Screen_Shot_2018-04-17_at_7.01.06_PM.png in de rechterbovenhoek van het gegevensvenster. Vul de aangepaste velden in en klik op Screen_Shot_2018-04-17_at_7.01.06_PM.png voor elk nieuw veld dat u wilt toevoegen.
Nadat u een gegevensset hebt geïmporteerd, kunt u eenvoudig gegevens toewijzen aan objecten, groepen objecten of aan uw document als geheel. Als u gegevens aan een object wilt toewijzen, versleept u eenvoudig een rij of cel met gegevens naar het object of selecteert u het object en sleept u de gegevens naar de bovenste helft van het gegevensvenster. Als u gegevens aan uw gehele document wilt toewijzen, klikt u op de canvasachtergrond en sleept u de gegevens naar de bovenste helft van het gegevensvenster.

Opmerking: om u toe te staan de weergave van uw gegevens aan te passen, geeft Lucidchart deze gegevens niet automatisch weer op uw documentcomponenten.

Als u een rij of cel op een leeg deel van uw canvas plaatst, wordt u gevraagd om automatisch een object uit de gegevens te maken.

U kunt meerdere gegevensvelden toewijzen aan dezelfde documentcomponent. Wanneer u een gegevensveld naar een object sleept waaraan al gegevens zijn gekoppeld, kunt u ervoor kiezen om het bestaande gegevensveld te vervangen of beide te behouden. Als u ervoor kiest om beide te behouden, wordt het tweede gegevensveld weergegeven onder de eerste in de bovenste helft van uw gegevensvenster.

Nadat u gegevens aan een vorm hebt toegewezen, kunt u de gekoppelde vorm opslaan in een van uw aangepaste vormenbibliotheek door met de rechtermuisknop op de vorm te klikken en vervolgens 'Toevoegen aan aangepaste vormbibliotheek' te selecteren.
Wanneer u gegevens aan een deel van uw document toewijst, zal Lucidchart dit niet automatisch weergeven. In plaats daarvan slaat Lucidchart de koppeling tussen de gegevens en het object op in het gegevensvenster, zodat u kunt aanpassen hoe de gegevens op uw canvas worden weergegeven.

De eenvoudigste manier om een gegevenslabel of waarde weer te geven op een object, is door het object te selecteren en op het overeenkomstige te klikken text_icon.png in de bovenste helft van het datapaneel.

Het label of de waarde wordt weergegeven als normale tekst die u kunt stijlen en insluiten in langere tekenreeksen.

Als u de gegevens die aan een object zijn gekoppeld, vervangt door een nieuwe rij of gegevenscel, krijgen de nieuwe gegevens automatisch de indeling en stijl van de oude gegevens.

Trek opvulkleur uit Google Spreadsheets
Als u vulkleur aan een cel, kolom of rij met gegevens in een gekoppeld Google-spreadsheet toevoegt, wordt de kleur automatisch in Lucidchart geïmporteerd. Klik op om de vulkleur van een gekoppeld object in uw diagram weer te geven three_dots.pngnaast een waarde of label en selecteer 'Geïmporteerde opvulkleur toepassen'.

Wat wordt beschouwd als een "data-linked" document?
In deze sectie verwijzen we naar elk document dat geïmporteerde gegevens bevat als een "gegevensgebonden" document. Dit omvat ERD's, organigrammen, slimme containers, accountmappen en elk ander document waaraan u gegevens uit Excel, Google Spreadsheets, BambooHR, AWS, SQL, Salesforce of een CSV-bestand hebt geïmporteerd.

Wat gebeurt er met mijn gegevens wanneer ik een gegevenskoppelend document deel?
Als u een gegevenskoppelingsdocument deelt met een andere Lucidchart-gebruiker, kan uw bijdrager de volledige gegevensset zien die is gekoppeld aan uw document.

Wat als ik mijn gegevenskoppelingsdocument als "alleen bekijken" deel?
Als u een document als 'alleen weergeven' deelt, ziet uw bijdrager nog steeds alle gegevens die u aan uw document heeft gelinkt, inclusief gegevens die niet zijn gekoppeld aan vormen op uw canvas. Uw bijdrager heeft toegang tot deze gegevens door een kopie van uw gegevensgebonden document te maken.

Wat gebeurt er als mijn bijdrager een kopie maakt van mijn gegevensgebonden document?
Als uw bijdrager een kopie van uw gegevenskoppeling maakt, krijgt deze volledige toegang tot de gegevensset die aan uw document is gekoppeld.

Hoe kan ik bepalen wie de gegevens kan zien die aan mijn document zijn gekoppeld?
Als u niet wilt dat uw bijdrager toegang heeft tot de gegevensset die aan uw document is gekoppeld, raden we u aan een kopie van het document te maken ("Bestand"> "Kopiëren") en alle gevoelige gegevens volledig te verwijderen voordat u de document.

Als alternatief kunt u ook exporteer uw document naar een PDF-, PNG-, JPEG- of SVG-bestand en deel dit bestand vervolgens met uw bijdrager. Bovendien kunt u publiceer uw document en gebruik de gebiedsselectiefunctie als u slechts een deel van uw document wilt delen.

Wat zijn de beste werkwijzen voor gegevensbescherming in Lucidchart?
We raden u aan om te gebruiken wachtwoord beveiliging telkens wanneer u uw documenten publiceert om uw documenten en gegevens te beveiligen. Wees bovendien voorzichtig als u openbare toegangskoppelingen gebruikt, want iedereen die de link vindt, krijgt toegang tot uw document en gegevens. U kunt meer informatie vinden over de beveiligingsfuncties die beschikbaar zijn voor Enterprise-accounts hier.