Conversie van Gliffy naar Lucidchart in Confluence

Alle Gliffy-bestanden die in een Confluence-pagina worden ingevoegd of als bijlage bij een pagina worden toegevoegd, kunnen binnen Confluence naar Lucidchart-bestanden worden geconverteerd. Kies hieronder uw instantie voor stapsgewijze instructies.

Integratie met Confluence is alleen beschikbaar voor Team- en Ondernemingsgebruikers. U kunt upgraden door naar onze tarievenpagina te gaan of contact op te nemen met ons verkoopteam.

Paginaconversie:

Als u op een specifieke pagina in Confluence bent, kunt u Gliffy-macro's converteren naar Lucidchart-macro's door deze eenvoudige stappen te volgen:

1. Ga in de paginaweergavemodus naar het stippenmenu in de rechterbovenhoek van de pagina.
  2. Klik op "Gliffy-diagrammen converteren".

Gliffy converteren
  3. U wordt naar een scherm "Gliffy-diagrammen converteren" geleid en komt weer terug op de Confluence-pagina nadat de conversie is voltooid.

Ruimteconversie:

Als u alle Gliffy-diagrammen in een Confluence-ruimte in één keer naar Lucidchart-diagrammen wilt converteren, gaat u als volgt te werk:

1. Klik op het tandwielicoontje in de rechterbovenhoek van Confluence.
  2. Klik op “Uitbreidingen” en vouw de Lucidchart-plugin uit.
  3. Ga naar "Configureren".
  4. Klik op het tabblad "Massale Gliffy-conversie" in de zijbalk links.
  5. Druk op de knop "Update" die Confluence zal doorzoeken op Gliffy-diagrammen die nog niet zijn geconverteerd naar Lucidchart-diagrammen.
  6. Druk op "Converteren" om alle Gliffy-diagrammen in de betreffende ruimte automatisch naar Lucidchart-diagrammen te converteren.

Toelichting bij de conversie:

• Alleen Gliffy-diagrammen die aan de huidige pagina zijn gekoppeld en daar zijn ingevoegd (Gliffy-macro's verwijzen hiernaar), worden geconverteerd.
  • Als een Gliffy-macro naar een bepaalde versie verwijst, wordt die versie geconverteerd.
  • Gif-afbeeldingen van Gliffy-diagrammen worden niet geconverteerd.
  • Om een Gliffy-diagram te herstellen, drukt u op het drie-stippen-menu van deze tool in de rechterbovenhoek van het scherm en selecteert u "Paginageschiedenis". Selecteer een versie van de Confluence-pagina van vóór de conversie en herstel die versie. Na het herstellen moet u de macro weer als een Gliffy-diagram zien.

Ruimteconversie:

1. Klik op het tandwielicoontje in de rechterbovenhoek van Confluence.

2. Selecteer "Add-ons" in de vervolgkeuzelijst die verschijnt.

3. In het menu aan de linkerkant van uw scherm kiest u "Configuratie Lucidchart-plugin", onder de kop "CONFIGURATIE".

4. Selecteer de tab "Massaal importeren Gliffy (bèta)" en kies "Zoeken" om de Gliffy-diagrammen in uw Confluence-omgeving te lokaliseren.

5. Kies "Converteren".

Met Lucidchart kunnen gebruikers nu alle Gliffy-diagrammen en -macro's op een pagina of in een hele ruimte automatisch naar Lucidchart-macro's converteren.

Paginaconversie:

1. Open een Confluence-pagina met Gliffy-diagrammen.
  2. Klik op het stippenmenu rechts bovenaan de pagina Het menu moet een optie "Diagrammen naar Lucidchart converteren" hebben. Deze optie zal NIET verschijnen in een van de volgende gevallen:
    • Als er geen Gliffy-diagrammen zijn op de pagina.
    • Als de huidige gebruiker geen bewerkingsrechten heeft voor de pagina.
    • Als de Lucidchart-uitbreiding geen licentie of een verlopen licentie heeft.

Lucidchart-uitbreiding

Ruimteconversie:

Als u alle Gliffy-diagrammen in een bepaalde Confluence-ruimte in één keer naar Lucidchart-diagrammen wilt converteren, gaat u als volgt te werk:

1. Selecteer het tandwielicoontje in de rechterbovenhoek van Confluence.
  2. Klik op “Uitbreidingen” en vouw de Lucidchart-plugin uit.
  3. Ga naar "Configureren".
  4. Klik op de Configuratiepagina op het tabblad "Massaal Gliffy importeren".
  5. Druk op de knop "Update" die Confluence zal doorzoeken op Gliffy-diagrammen die nog niet zijn geconverteerd naar Lucidchart-diagrammen.
  6. Druk op "Converteren" om alle Gliffy-diagrammen in de betreffende ruimte automatisch naar Lucidchart-diagrammen te converteren.

Toelichting bij de conversie:

• Alleen Gliffy-diagrammen die aan de huidige pagina zijn gekoppeld en daar zijn ingevoegd (Gliffy-macro's verwijzen hiernaar), worden geconverteerd.
  • Als een Gliffy-macro naar een bepaalde versie verwijst, wordt die versie geconverteerd.
  • Bij de eerste weergave van de geconverteerde diagrammen worden er geen thumbnails geladen, maar zal de grootte overeenkomen met die van het oorspronkelijke Gliffy-diagram. Na het laden van de weergave zal er echter een thumbnail worden aangemaakt en in een nieuwe versie van de bijlage worden opgeslagen.
  • Gif-afbeeldingen van Gliffy-diagrammen worden niet geconverteerd.
  • Om een Gliffy-diagram te herstellen, drukt u op het drie-stippen-menu "Tools" op de pagina en selecteert u "Paginageschiedenis". Selecteer een versie van de Confluence-pagina van vóór de conversie en herstel die versie. Na het herstellen moet u de macro weer als een Gliffy-diagram zien.