Conversie van Gliffy naar Lucidchart in Confluence

Alle Gliffy-bestanden die in een Confluence-pagina worden ingevoegd of als bijlage bij een pagina worden toegevoegd, kunnen binnen Confluence naar Lucidchart-bestanden worden geconverteerd. Kies hieronder uw instantie voor stapsgewijze instructies.

Integratie met Confluence is alleen beschikbaar voor Team- en Ondernemingsgebruikers. U kunt upgraden door naar onze tarievenpagina te gaan of contact op te nemen met ons verkoopteam.

Paginaconversie:

Als u op een specifieke pagina in Confluence bent, kunt u Gliffy-macro's converteren naar Lucidchart-macro's door deze eenvoudige stappen te volgen:

1. Ga in de paginaweergavemodus naar het stippenmenu in de rechterbovenhoek van de pagina.
  2. Klik op "Gliffy-diagrammen converteren".

Gliffy converteren
  3. U wordt naar een scherm "Gliffy-diagrammen converteren" geleid en komt weer terug op de Confluence-pagina nadat de conversie is voltooid.

Ruimteconversie:

Als u alle Gliffy-diagrammen in een Confluence-ruimte in één keer naar Lucidchart-diagrammen wilt converteren, gaat u als volgt te werk:

1. Klik op het tandwielicoontje in de rechterbovenhoek van Confluence.
  2. Klik op “Uitbreidingen” en vouw de Lucidchart-plugin uit.
  3. Ga naar "Configureren".
  4. Klik op het tabblad "Massale Gliffy-conversie" in de zijbalk links.
  5. Druk op de knop "Update" die Confluence zal doorzoeken op Gliffy-diagrammen die nog niet zijn geconverteerd naar Lucidchart-diagrammen.
  6. Druk op "Converteren" om alle Gliffy-diagrammen in de betreffende ruimte automatisch naar Lucidchart-diagrammen te converteren.

Toelichting bij de conversie:

• Alleen Gliffy-diagrammen die aan de huidige pagina zijn gekoppeld en daar zijn ingevoegd (Gliffy-macro's verwijzen hiernaar), worden geconverteerd.
  • Als een Gliffy-macro naar een bepaalde versie verwijst, wordt die versie geconverteerd.
  • Gif-afbeeldingen van Gliffy-diagrammen worden niet geconverteerd.
  • Om een Gliffy-diagram te herstellen, drukt u op het drie-stippen-menu van deze tool in de rechterbovenhoek van het scherm en selecteert u "Paginageschiedenis". Selecteer een versie van de Confluence-pagina van vóór de conversie en herstel die versie. Na het herstellen moet u de macro weer als een Gliffy-diagram zien.

Paginaconversie:

1. Klik op het paperclipsymbool om bijlagen van de Confluence-pagina's te openen.

Bijlage Gliffy-conversie
  2. Selecteer "Alle downloaden" om de bijlagen van de pagina te downloaden.

Gliffy-conversie. Gliffy downloaden
  3. Kies vanuit het menu "Bewerken" Invoegen > Lucidchart om een Lucidchart-diagram aan de pagina toe te voegen.

Gliffy Conversion Add LC Diagram.png
  4. Klik in de Lucidchart-macro op “Importeren” en “Gliffy importeren".

Gliffy-conversie importeren in LC
  5. Selecteer een Gliffy-bestand om te uploaden.

Gliffy-conversie. Gliffy kiezen
  6. Klik op de blauwe documentnaam om het diagram met Lucidchart te openen.

Gliffy-conversie. Geslaagd
  7. Breng de nodige wijzigingen aan in het Lucidchart-diagram. Zodra u klaar bent met bewerken, klikt u op "Opslaan en sluiten" om het Lucidchart-diagram op te slaan.

Gliffy-conversie. LC opslaan en sluiten
  8. Selecteer het Lucidchart-diagram in het dialoogvenster en klik op "Invoegen" om het diagram op uw Confluence-pagina in te voegen.

Gliffy-conversie. LC invoegen
  9. Sla uw Confluence-pagina op.

Gliffy-conversie. Confluence opslaan

Ruimteconversie:

1. Click the gear ion in the top right corner of Confluence.

2. Select "Add-ons" from the drop down menu that appears.

3. In the menu on the left side of your screen, select “Lucidchart Plugin Configuration,” located below the “CONFIGURATION” heading.

4. Select the tab titled “Mass Gliffy Import (Beta),” and select “Search” to locate the Gliffy diagrams on your Confluence instance.

5. Select “Convert.”

Met Lucidchart kunnen gebruikers nu alle Gliffy-diagrammen en -macro's op een pagina of in een hele ruimte automatisch naar Lucidchart-macro's converteren.

Paginaconversie:

1. Open een Confluence-pagina met Gliffy-diagrammen.
  2. Klik op het stippenmenu rechts bovenaan de pagina Het menu moet een optie "Diagrammen naar Lucidchart converteren" hebben. Deze optie zal NIET verschijnen in een van de volgende gevallen:
    • Als er geen Gliffy-diagrammen zijn op de pagina.
    • Als de huidige gebruiker geen bewerkingsrechten heeft voor de pagina.
    • Als de Lucidchart-uitbreiding geen licentie of een verlopen licentie heeft.

Lucidchart-uitbreiding

Ruimteconversie:

Als u alle Gliffy-diagrammen in een bepaalde Confluence-ruimte in één keer naar Lucidchart-diagrammen wilt converteren, gaat u als volgt te werk:

1. Selecteer het tandwielicoontje in de rechterbovenhoek van Confluence.
  2. Klik op “Uitbreidingen” en vouw de Lucidchart-plugin uit.
  3. Ga naar "Configureren".
  4. Klik op de Configuratiepagina op het tabblad "Massaal Gliffy importeren".
  5. Druk op de knop "Update" die Confluence zal doorzoeken op Gliffy-diagrammen die nog niet zijn geconverteerd naar Lucidchart-diagrammen.
  6. Druk op "Converteren" om alle Gliffy-diagrammen in de betreffende ruimte automatisch naar Lucidchart-diagrammen te converteren.

Toelichting bij de conversie:

• Alleen Gliffy-diagrammen die aan de huidige pagina zijn gekoppeld en daar zijn ingevoegd (Gliffy-macro's verwijzen hiernaar), worden geconverteerd.
  • Als een Gliffy-macro naar een bepaalde versie verwijst, wordt die versie geconverteerd.
  • Bij de eerste weergave van de geconverteerde diagrammen worden er geen thumbnails geladen, maar zal de grootte overeenkomen met die van het oorspronkelijke Gliffy-diagram. Na het laden van de weergave zal er echter een thumbnail worden aangemaakt en in een nieuwe versie van de bijlage worden opgeslagen.
  • Gif-afbeeldingen van Gliffy-diagrammen worden niet geconverteerd.
  • Om een Gliffy-diagram te herstellen, drukt u op het drie-stippen-menu "Tools" op de pagina en selecteert u "Paginageschiedenis". Selecteer een versie van de Confluence-pagina van vóór de conversie en herstel die versie. Na het herstellen moet u de macro weer als een Gliffy-diagram zien.